Search
× Search
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Ομιλίες

Ομιλία στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής - Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καλημέρα σας.  Κύριε Τραγάκη, έχετε το λόγο.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Σας ευχαριστώ.

Κύριε Πρόεδρε, στη συζήτηση στις 16-11-2021, όταν είχαμε τότε αποφασίσει για την επιτροπή και τους τακτικούς και τους αναπληρωματικούς, είχα δηλώσει τότε για την ανεξαρτησία την οποία αποκτούσε η επιτροπή, ανεξαρτησία διότι έπαιρνε την γνώμη της δικής μας Επιτροπής, είχε τις αρμοδιότητες Ανεξάρτητης Αρχής.

 

Είχα επίσης επισημάνει τότε - εκείνο που πρέπει να τονίσω και στον προτεινόμενο, τον κ. Σαφαρή, διάβασα πολύ προσεχτικά το βιογραφικό του- να είναι μακριά από τα «οπαδικά», γιατί όλα τα προβλήματα ξεκινούν από τις οπαδικές διαφορές. Οι οπαδικές διαφορές είναι εκείνες που, ακόμη και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, δημιουργούν όλα τα προβλήματα. Όλοι τώρα τελευταία γινόμαστε μάρτυρες οπαδικής βίας, παρά την αυστηροποίηση του νόμου- και ο Υπουργός Δικαιοσύνης έφερε πραγματικά αυστηρότερες ποινές- δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, το οποίο είναι πρόβλημα που παρουσιάζεται παντού.

 

Επίσης, κύριε Υπουργέ, είχατε τότε αναφερθεί στα χρήματα που είχαν δοθεί για τον επαγγελματικό αθλητισμό- 31 εκατ. ευρώ, αν δεν απατώμαι- και θέλω να μάθω, εάν και για το 2022 τα χρήματα είναι αυτά ή είναι λιγότερα ή είναι περισσότερα.

 

Επίσης ήθελα να αναφερθώ στο ότι είχατε δίκιο εσείς, κύριε Υπουργέ, όταν αναπτύξατε το θέμα των εγγυητικών επιστολών, διότι ήρθα σε επαφή με όλους τους συλλόγους των επαγγελματιών του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ και είπαν ότι αυτό βοήθησε αρκετούς- για να μην αναφέρω παραδείγματα- σε προσφυγές που έκαναν και λόγω των εγγυητικών επιστολών, απέκτησαν τα χρήματά τους, δηλαδή εγώ το 150.000 ευρώ και  200.000 ευρώ, εγώ το είχα θεωρήσει μεγάλο ποσό, αλλά τελικά είχατε δίκιο εσείς.

Κλείνοντας, για να αναφερθώ στον κ. Σαφαρή, μου έκανε εντύπωση το ότι ήσασταν πρόεδρος της δικαστικής επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας από το 2015 έως το 2021, αλλά ήσασταν και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Φιλάθλου Ιδιότητας, Ηθικής και Δεοντολογίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, από το 2017 έως το 2021. Κατά σύμπτωση έχω εκλεγεί και εγώ τακτικό μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής το 2004 και το θεώρησα μια πολύ μεγάλη μου τιμή, που είχα γίνει μέλος τότε των «Αθανάτων» της Ελλάδος.

 

Κλείνοντας, κύριε Υπουργέ, θέλω να σας ρωτήσω για το Ε.Π.ΑΘΛ.Α.. Τι έγινε εκεί; Μας είχατε πει στην τότε ομιλία σας, ότι το Ε.Π.ΑΘΛ.Α. λειτουργεί και θα έχουμε και αποτελέσματα. Θα ήθελα, λοιπόν, αν έχετε να μου πείτε για κάποιο αποτέλεσμα, γιατί είχατε πει μάλιστα συγκεκριμένα και διαβάζω ακριβώς τις δηλώσεις σας, για το «ποιοι συμμετέχουν στο Ε.Π.ΑΘΛ.Α.», γιατί είναι αυτό το πιο σημαντικό. Συμμετέχει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ο Αθλητικός Εισαγγελέας, η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, η Ελληνική Αστυνομία και φυσικά το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε πρώτο επίπεδο. Αυτό, λοιπόν, είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, είχατε πει τότε ότι έχουμε και τους πρώτους πελάτες, θέλω να μάθω εάν υπήρξαν πελάτες, δεν θέλω να αναφερθείτε ονομαστικά, αλλά θέλω να δω, γιατί πιστεύω σ’ αυτή την Επιτροπή και μπορεί να κάνει μεγάλη δουλειά, αν έχει γίνει τίποτα, το οποίο να είναι ουσιαστικό.

Σας ευχαριστώ πολύ και βεβαίως είμαστε θετικά διακείμενοι και ψηφίζουμε τον κ. Σαφαρή.

Print
701 Rate this article:
No rating

Ομιλίες

Συνεντεύξεις

Δηλώσεις

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω