Search
× Search
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δελτία Τύπου

Προσυνεδριακή συζήτηση στη Νίκαια με θέμα: "Κοινωνική Πολιτική & Ισότητα"
/ Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

Προσυνεδριακή συζήτηση στη Νίκαια με θέμα: "Κοινωνική Πολιτική & Ισότητα"

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια, τη Δευτέρα 18 Απριλίου, η τελευταία Προσυνεδριακή Συζήτηση, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο των προσυνεδριακών συζητήσεων της Νέας Δημοκρατίας, στο δρόμο προς το 14ο Τακτικό Συνέδριο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η θεματική της συζήτησης ήταν «Κοινωνική Πολιτική & Ισότητα» με κεντρικούς ομιλητές τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων & Αντιπρόεδρο ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλο Μαρινάκη και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας: Έλενα Ράπτη, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Μαρία Νάτσιου, Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Πίστη Κρυσταλλίδου, Γραμματέα Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού ΝΔ.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ν.Δ. και βουλευτής της Β’ Πειραιά και Ιωάννης Τραγάκης.

Ο κ. Τραγάκης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τελευταία προσυνεδριακή συζήτηση πριν το 14ο Τακτικό Συνέδριο της παράταξης λαμβάνει χώρα στην Περιφέρεια του, την Β’ Πειραιά, και μάλιστα με ένα θέμα που αγγίζει τόσο πολύ την περιοχή.

Υπογράμμισε με έμφαση ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από τον υπουργό, τους υφυπουργούς, τους γενικούς γραμματείς και όλα τα στελέχη, κάνουν εξαιρετική δουλειά, σημειώνοντας: «Καθημερινά δίνουν πρακτικές λύσεις στα προβλήματα των συμπολιτών μας που δεν βρίσκονται μέσα στο κοινωνικό δίχτυ προστασίας. Το σημαντικότερο, όμως, για μένα είναι ότι φροντίζουν οι παρεμβάσεις αυτές να μετουσιωθούν σε θεσμούς».

Στη συνέχεια ο κ. Τραγάκης ανέφερε όλες τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια από την κυβέρνηση στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και στον τομέα της ισότητας. Κλείνοντας το χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της Ν.Δ..

Ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο του κ. Τραγάκη έκανε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ο καλός συνάδελφος και καλός φίλος Γιάννης Τραγάκης μού θύμισε ότι στη διαδρομή μου ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καθώς ετοιμαζόμασταν για τις νικηφόρες εκλογές του 2019 είχα επισκεφθεί τη Β΄ Πειραιά περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη εκλογική περιφέρεια…..

…….Το 14ο Συνέδριο θα είναι ένα Συνέδριο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τα βασικά διλήμματα μπροστά στα οποία θα τεθούν οι πολίτες ενόψει των επόμενων εκλογών. Θα είναι μία ευκαιρία να παρουσιάσουμε το κυβερνητικό μας έργο, να εκλέξουμε τα νέα μας όργανα, την Πολιτική Επιτροπή. Αλλά πρωτίστως θα είναι μία ευκαιρία -μετά από δύο χρόνια κορονοϊού- να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί από κοντά, με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, να σφίξουμε ο ένας το χέρι του άλλου, να ξαναπάρουμε δύναμη από αυτή τη θετική ενέργεια που οι μεγάλες κομματικές εκδηλώσεις πάντα παράγουν, για να μπούμε τελικά στην τελική ευθεία ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης του 2023, ώστε να γίνει πράξη αυτό το οποίο είπε ο Γιάννης Τραγάκης:  «αυτή η νίκη, η επόμενη νίκη να σάς ανήκει. Να ανήκει σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό».

Print
790 Rate this article:
No rating

Ομιλίες

Συνεντεύξεις

Δηλώσεις

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω