Search
× Search
Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

Χαιρετισμοί

Χαιρετισμοί

/ Κατηγορίες: Χαιρετισμοί

Χαιρετισμός του Α' Αντιπροέδρου της Βουλής στην έναρξη των εργασιών της 9ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμο

Κύριε Πρόεδρε,
 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
 
Αγαπητοί συμπατριώτες,
 
Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά σήμερα, διότι σαν Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής μου δίνεται η δυνατότητα να απευθύνω χαιρετισμό στην εναρκτήρια συνεδρίαση των εργασιών της 9ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε), που γίνεται εδώ, στον Ναό της Δημοκρατίας, την Βουλή των Ελλήνων.
Καλωσορίζω, λοιπόν, και χαιρετίζω ίσως το πιο σημαντικό, ενεργό και δυναμικό κομμάτι του Ομογενειακού Ελληνισμού. Θεωρώ πως εσείς, τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε., με τη καταξίωση και την επιτυχία σας, σε ισχυρές κοινωνίες και χώρες, ανάμεσα σε έναν υψηλό ανταγωνισμό, αποτελείτε τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδος ανά τον κόσμο. 
         H Πα.Δ.Ε.Ε, έχει τεράστιες δυνατότητες.
         Όλα αυτά τα χρόνια - ιδιαίτερα από τότε που απέκτησε νομική υπόσταση, το 2005 - έχει επιτελέσει έργο υψηλού επιπέδου.
         Έχω την πεποίθηση, ότι υπηρετείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους στόχους για τους οποίους γεννήθηκε αυτή η Ένωση:
   
Ø Την επικοινωνία μεταξύ των ελληνικής καταγωγής μελών κοινοβουλίων σε μη ελληνόφωνες χώρες.
Ø Την ισχυροποίηση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών προέλευσης των μελών.
Ø Την προαγωγή, διάδοση και προβολή των αρχών του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής παιδείας και της ελληνικής γλώσσας στις χώρες προέλευσης.
Ø Την ανάπτυξη στενής συνεργασίας μεταξύ της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των αντίστοιχων Επιτροπών Φιλίας των κοινοβουλίων όπου εκλέγεστε για την προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.
Ø Την δημιουργία σταθερού δικτύου επικοινωνίας και συνεργασίας με τους Έλληνες της Διασποράς.
Ø Τη διαμόρφωση κοινής στρατηγικής σε θέματα που αφορούν στον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα.
 
         Διακόσια είκοσι έξι (226) εκλεγμένα μέλη σε νομοθετικά σώματα και κοινοβούλια σε 24 χώρες, με ισχυρές κοινωνικές βάσεις και αποτελεσματική δράση, αντιπροσωπεύουν μια δυναμική διάσταση του Οικουμενικού Ελληνισμού που δραστηριοποιείται, προοδεύει και διακρίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
         Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
        
  
Βρισκόμαστε εδώ, κυρίως, γιατί μας ενώνει η αγωνία μας για το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού. Του Ελληνισμού που δοκιμάζεται σκληρά, που περνάει μια από τις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας του. Σε Ελλάδα και Κύπρο.
Τα εθνικά μας θέματα, βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.
Αυτή τη στιγμή, συντελούνται αλλαγές, ανακατατάξεις και αναδιατάξεις δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα της διεθνούς σκηνής. Στον τομέα της οικονομίας, της πολιτικής, της διπλωματίας, της ενεργειακής και γεωστρατηγικής πολιτικής.
Η ελληνική κυβέρνηση, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση.
Οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί σε πολύ σύντομο διάστημα, τόσο σε δημοσιονομικό, όσο και σε μεταρρυθμιστικό επίπεδο, είναι εντυπωσιακές. Βεβαίως, με μεγάλο κόστος και με τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού.
Ωστόσο, μένουν ακόμα πολλά να γίνουν. Η οικονομία πρέπει να βγει το ταχύτερο δυνατό από την ύφεση, πρέπει να μειώσουμε την ανεργία που απειλεί να τινάξει στον αέρα την κοινωνική συνοχή, να βάλουμε τα θεμέλια της ανάκαμψης και της ανάπτυξης, να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις.
Και σε αυτό, η συμβολή και ο ρόλος σας είναι εξαιρετικής σημασίας.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Αυτή την ώρα, ίσως περισσότερο από ποτέ, η πατρίδα μας χρειάζεται όλους.
Χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο και να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο προάσπισης των εθνικών μας θεμάτων και συμφερόντων.
 
  
Ηπιοασφαλήςοδόςγιαναεπιτύχουμετουςστόχουςμαςείναιηοδόςτηςσυνεργασίαςκαι τηςεπικοινωνίας.Τηςσυναίνεσηςκαι της συνένωσηςδυνάμεων.
Πρέπει να εδραιώσουμε και να ενισχύσουμε την τακτική επικοινωνία μεταξύ μας.
Θέλω να ξέρετε, ότι η Βουλή των Ελλήνων θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο σας και να είναι αρωγός και σ-υμπαραστάτης της αποστολής σας. Είμαστε εδώ για οτιδήποτε μας χρειαστείτε.
Κλείνοντας, θέλω για ακόμα μια φορά να σας συγχαρώ για το τεράστιο έργο που επιτελείτε.
Σας ευχαριστούμε, γιατί συμβάλλετε στο να διατηρηθούναναλλοίωτες
 οιελληνικέςπαραδόσεις, ηγλώσσα, ταήθη, ταέθιμα, ηπολιτιστικήμαςκληρονομιά.
Μεταλαμπαδεύετεαπόγενιάσεγενιάαξίεςπουμαςενώνουν,κρατώντας ψηλά τη σημαία του Ελληνισμού , σε όλο τον κόσμο.
 
Σας ευχαριστώ πολύ.
Print
729 Rate this article:
No rating

Theme picker

Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2020 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω