Search
× Search
Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

Αρχική

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στον Ρ/Σ ALPHA 9.89

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στον Ρ/Σ ALPHA

με τους δημοσιογράφους Δ. Βερύκιο – Σ. Λάμπρου

 

 

Για την επανεκλογή του:

 

Είναι γεγονός ότι με τίμησαν οι χιλιάδες συμπολίτες μου στη Β’ Πειραιά, οι οποίοι με εμπιστεύθηκαν να με στείλουν ακόμα μια φορά στη Βουλή, όπως βέβαια με τίμησε και ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και τους ευχαριστώ όλους.

 

Ο Πρόεδρος επισκέφθηκε την περιφέρεια μας όχι μόνο προεκλογικά, αλλά από τότε που εκλέχθηκε πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε τη Β’ Πειραιά 14 φορές. Γύρισε όλες τις περιοχές, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πέραμα, Νίκαια, όλες. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι το ενδιαφέρον του για τη περιφέρεια δεν εξαντλήθηκε προεκλογικά, αλλά συνεχίζει να ενδιαφέρεται, έχουμε ανοιχτή γραμμή για όλα τα θέματα και νομίζω ότι θα βοηθήσει αυτή τη περιφέρεια να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της.

 

Για το πιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής:

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής είναι δουλειές, δουλειές, δουλειές. Δηλαδή η ανεργία, η οποία πλήττει πολύ την περιφέρεια μου, σκεφθείτε ότι το Πέραμα αυτή τη στιγμή έχει την υψηλότερη ανεργία στην Ελλάδα και λόγω της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που δεν λειτουργεί όπως έπρεπε να λειτουργεί, δεν έχει εργασίες τώρα.

 

Επισκεφθήκαμε με τον Πρόεδρο το ΒΙΠΑΣ, το βιοτεχνικό πάρκο Σχιστού, στο οποίο δραστηριοποιούνται εκατοντάδες επιχειρήσεις, πρωτοποριακές μάλιστα, με παραγγελίες σε όλο τον κόσμο, οι οποίες ωστόσο αντιμετωπίζουν ορισμένα προβλήματα. Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η γραφειοκρατία και το δεύτερο είναι η έλλειψη ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, που θα τους δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν. Και βέβαια, το τρίτο μεγάλο πρόβλημα για αυτές τις επιχειρήσεις είναι η εργασιακή ειρήνη, διότι παρουσιάζεται το φαινόμενο τις ημέρες αιχμής να κλείνουν με απορριμματοφόρα την είσοδο και να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να δουλέψουν.

 

Για τη σύνθεση της νέας Βουλής:

 

Αυτή η Βουλή έχει καλή σύνθεση, υπάρχει ένα μίγμα παλαιών, έμπειρων στελεχών και νέων βουλευτών. Σκεφθείτε, ότι η Ν.Δ. έχει 59 νέους βουλευτές και έχει τον νεότερο βουλευτή, τον κ. Λιάκο, ο οποίος είναι 29 ετών.

 

Αλλά το μεγάλο ζήτημα που λύθηκε σε αυτή τη Βουλή, είναι η απουσία της Χρυσής Αυγής. Νομίζω ότι ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το καταφέραμε.

 

Για τις προκλήσεις της νέας Βουλής:

 

Αυτή η Βουλή είναι αναθεωρητική, έχουμε να επεξεργαστούμε τη συνταγματική αναθεώρηση, διότι μην ξεχνάτε ότι η προηγούμενη ήταν η προτείνουσα Βουλή. Σε αυτή την αναθεωρητική Βουλή έχουμε σπουδαίο έργο να επιτελέσουμε, η σημαντικότερη πρόταση που έχουμε να περάσουμε τώρα είναι η αποδέσμευση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την εκλογική διαδικασία. Επίσης, είναι σημαντικό ότι θα καταφέρουμε να περάσουμε τις διατάξεις για την τιμή του πολιτικού κόσμου, για την ευθύνη των υπουργών και των βουλευτών, που θα αντιμετωπίζονται πλέον ως κοινοί θνητοί από τη Δικαιοσύνη.

 

Αυτή η Βουλή έχει και πολλά άλλα να κάνει. Θα δοκιμαστεί για παράδειγμα η αντιπολίτευση, διότι να ξέρετε ότι στη Βουλή περισσότερο δοκιμάζεται η αντιπολίτευση παρά η κυβέρνηση. Θα θυμίσω ότι εμείς ως αντιπολίτευση, από το 2015 και μετά ψηφίσαμε πάρα πολλά νομοσχέδια και πάρα πολλά άρθρα σε νομοσχέδια που έφερε η κυβέρνηση, ενώ όταν ήταν αντιπολίτευση σε εμάς ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ελάχιστα νομοσχέδια δικά μας.

 

Για την  επένδυση του Ελληνικού:

 

Φρόντισαν οι κύριοι τα προηγούμενης κυβέρνησης να βγάλουν προεκλογικά εκείνες τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που έβαζαν φρένο σε πολλά θέματα της επένδυσης. Πιστεύω ότι το έκαναν επίτηδες, για να καθυστερήσουν το έργο και να δημιουργήσουν προσχώματα στην επόμενη κυβέρνηση. Εμείς θα ξεπεράσουμε  αυτά τα εμπόδια, ώστε να προχωρήσει αυτό το τεράστιο έργο, που θα δημιουργήσει 62.000 νέες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του και 26.000 μόνιμες θέσεις εργασίας. 

 

Για την κατάργηση της γενικής γραμματείας του ΣΔΟΕ και του ΣΕΠΕ:

 

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι σωστή. Οι θέσεις αυτές πρέπει να είναι μόνιμες, να μην είναι πολιτικοποιημένες θέσεις, που θα επιβάλλονται από την εκάστοτε κυβέρνηση, γιατί γνωρίζουμε ότι πολλοί γενικοί γραμματείς είναι επιδεκτικοί πιέσεων από την πολιτική ηγεσία. Νομίζω, λοιπόν, ότι είναι σωστό αυτές οι θέσεις να πληρώνονται από υπηρεσιακούς παράγοντες, να έχουν αναρριχηθεί σε όλη τη γκάμα της ιεραρχίας και να έχουν αποκτήσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες εκείνες που απαιτούνται για να ασκήσουν τα καθήκοντα τους.

Print
932 Rate this article:
No rating

Theme picker

Ομιλίες

Ομιλία στην Επιτροπή Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης

Θέμα ημερήσιας διάταξης:

 
Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής του προτεινομένου, από τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γεώργιο Ζαββό, για επαναδιορισμό στη θέση του Διοικητού της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Ιωάννη Στουρνάρα

Ομιλία στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Θέμα ημερήσιας διάταξης :

 

Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, του προτεινομένου, κ. Ελευθέριου Ζαγορίτη, από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Σπυρίδωνα Άδωνι Γεωργιάδη, για ανανέωση της θητείας στη θέση του Συνηγόρου του Καταναλωτή και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής.

Theme picker

Συνεντεύξεις

Theme picker

Δηλώσεις

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης

Theme picker

Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2020 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω