Search
× Search
Κυριακή, 9 Μαΐου 2021

Αρχική

Δελτία Τύπου

Σημεία της συνέντευξης του  Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη  στον Τ/Σ ΣΚΑΙ

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στον Τ/Σ ΣΚΑΙ

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στον Τ/Σ ΣΚΑΪ

με τους δημοσιογράφους Δ. Οικονόμου – Π. Αναστασοπούλου

 

 

Για τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης:

 

Όπως είδατε, η Βουλή θα κλείσει μόνο την εβδομάδα της Παναγίας, θα υπάρχει Ολομέλεια, έχουμε προκαθορισμένη την ατζέντα ως προς ποια νομοσχέδια θα φέρουμε πρώτα.

 

Την Τετάρτη θα έχουμε ορκωμοσία, την επόμενη ημέρα έχουμε την εκλογή του Προεδρείου της Βουλής και μετά πάμε στο τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων και της ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Απευθείας την επόμενη ημέρα θα κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο που θα είναι φορολογικό νομοσχέδιο και θα συμπεριλάβει τον νόμο Παρασκευόπουλου και την τελευταία αλλαγή του ποινικού κώδικα.

 

Για το εάν στο φορολογικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και ο ΕΝΦΙΑ:

 

Ναι βεβαίως. Στον ΕΝΦΙΑ, όπως είχαμε δεσμευθεί προεκλογικά, εντός του 2019 θα υπάρχει μια μείωση 10% μεσοσταθμική, για τις χαμηλές περιουσίες 200.000 ευρώ και κάτω, το 2020 μείωση 20% και το 2021 μείωση 10%, δηλαδή σύνολο 40%. Για το 2020 και το 2021 δεν είναι μεσοσταθμική η μείωση, είναι οριζόντια.

 

Εκτός από μείωση του ΕΝΦΙΑ θα φέρουμε την αλλαγή στη φορολογία, μιλάμε για τους συντελεστές και ο ΦΠΑ. Καταρχήν, ο ΦΠΑ έχει δύο συντελεστές πια 11% και 22% και όχι 12% και 24%, παραμένει το 6% και στην εστίαση βέβαια αφορά τα πάντα το 13%, οριζόντια.

 

Για το εάν το 3,5% πλεόνασμα θα βγει στο τέλος του χρόνου:

 

Για το 3,5% για το 2019 έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό και θα το πετύχουμε. Για τα 3,5% πλεονάσματα δίνεται μεγάλη μάχη, ευελπιστούμε να το πάμε στο 2,5%, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό θα μας επιτρέψει να κάνουμε μια ισχυρή ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη και το οικονομικό πλεόνασμα που θα υπάρξει να μοιράζεται με δίκαιο τρόπο.

 

Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου:

 

Εμείς έχουμε υποβάλλει στο παρελθόν δύο σχέδια νόμου, τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έφερε ποτέ στη Βουλή για να συζητηθούν ενώ είχε υποχρέωση. Άρα, εμείς έχουμε προτείνει την αλλαγή του εκλογικού νόμου, στην οποία συμφωνεί και το ΚΙΝΑΛ. Προτείνεται και από εμάς και από το ΚΙΝΑΛ να υπάρχει ένας αναλογικότερος εκλογικός νόμος, αλλά να εξασφαλίζει και την κυβερνησιμότητα στο πρώτο κόμμα.

Για το εάν μπορεί να αλλάξει ο εκλογικός νόμος με 180 βουλευτές:

 

Αυτό είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό και είναι πολύ σοβαρό θέμα. Στη Συνταγματική Αναθεώρηση υπήρξαν δύο προτάσεις, μπορεί να αλλάξει ο εκλογικός νόμος με 180 και με 200 βουλευτές. Οι γνώμες των συνταγματολόγων διίστανται, θα δούμε τι θα υπερισχύσει.

 

Για την ΔΕΗ:

 

Η ΔΕΗ έχει απαξιωθεί τελείως, για αυτό και πάμε με πολύ προσεκτικά βήματα γιατί η ΔΕΗ είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός της χώρας. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κίνδυνος γενικευμένου μπλάκ άουτ, γιατί οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είναι υπεύθυνοι και δεν πιστεύω ότι θα δημιουργηθεί τέτοιο θέμα.

Print
1091 Rate this article:
5.0

Ομιλίες

Ομιλία στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Θέμα ημερήσιας διάταξης: 

Ακρόαση, από τα μέλη της Επιτροπής, των προταθέντων, από το Υπουργικό Συμβούλιο, για τις θέσεις του Προέδρου και των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, κ.κ. Μενελάου Τσουπλάκη, Μαρίας Γαβουνέλη, Βασιλείου Κουγέα, Ανδρέα Παπαστάμου και Νικολάου Δουλαδίρη, αντίστοιχα, σύμφωνα με τα άρθρα 43Α του Κανονισμού της Βουλής και 88 του ν. 4622/2019, και απόφαση επί της προτάσεως.

Ομιλία στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Θέμα ημερήσιας διάταξης: Ακρόαση, από τα μέλη της Επιτροπής, σύμφωνα με τα άρθρα 43Α του Κανονισμού της Βουλής και 2 του ν. 4427/2016, του προτεινόμενου, κ. Χρήστου Τσίτουρα, από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή, για διορισμό στη θέση του Διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (Α.Π.Α.) και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής.

Συνεντεύξεις

Δηλώσεις

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2021 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω