Search
× Search
Κυριακή, 9 Μαΐου 2021

Αρχική

Δελτία Τύπου

Σημεία της συνέντευξης του  Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη  στο ONE Channel
/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στο ONE Channel

Την πολιτική επικαιρότητα σχολίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β’ Πειραιώς, Γιάννης Τραγάκης, μιλώντας στην εκπομπή One Direct Weekend.

 

 

Για την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα σχολίασε πως «θα μείνει δυόμιση μέρες στην Ελλάδα κι αυτό είναι σημαντικό. Δεσμεύθηκε για ορισμένα πράγματα. Εγώ κράτησα από αυτά που δήλωσε όταν είπε ‘’να δω το πώς θα απευθυνθώ στους Έλληνες ψηφοφόρους μου στο Κάνσας’’. Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνει πολύ σημαντικά την ομογένεια. Και αυτό είναι ένα όπλο το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτεί η χώρα μας γενικώς. Και αυτό θα αξιοποιηθεί περαιτέρω  με την ψήφο των ομογενών».

 

Ως προς την ψήφο των απόδημων, τόνισε πως «είναι αντισυνταγματικό να εκλέγονται 3-4 ομογενείς βουλευτές από το Επικρατείας χωρίς να προσμετράται η ψήφος των ομογενών στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα», ενώ επεσήμανε πως «η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα βοηθήσει γιατί δεν έχουμε παντού προξενεία».

 

Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο σημείωσε «Στον εκλογικό νόμο θα κοιτάξουμε να υπάρξουν συγκλίσεις. Θέλουμε έναν νόμο που να περιέχει αναλογικότητα αλλά να διασφαλίζει και την κυβερνησιμότητα», αφήνοντας τα περιθώρια σύμπραξης με το Κίνημα Αλλαγής στο ζήτημα.

 

Για την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ  η οποία κατέρριψε το νόμο Κατρούγκαλου σημείωσε πως «η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για τις συντάξεις. Τα αναδρομικά, θα δοθούν οπωσδήποτε. Ο αρμόδιος υπουργός κράτησε επιφύλαξη ως προς το σύνολο των αναδρομικών».

 

Επιπλέον, αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης υποστήριξε πως είναι «σωστή η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Οι εργαζόμενοι θα δουν περισσότερα λεφτά στο λογαριασμό τους και οι εργοδότες θα μπορούν να κάνουν περισσότερες επενδύσεις» ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση προκρίνει την ανάπτυξη και επιδιώκει τις επενδύσεις.

 

Ως προς αυτό, αποκάλυψε πως «υπάρχει ένα επενδυτικό πρόγραμμα που έβαλε στην ατζέντα ο πρωθυπουργός για την προσέλκυση επενδύσεων. Θα επισκεφθεί πάλι την Αμερική με ομάδα επιχειρηματιών ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

 

Σχετικά με το προσφυγικό, ανέφερε πως «εγώ αποκαλώ παράτυπους μετανάστες όσους δεν είναι πρόσφυγες, γιατί παραβίασαν το νόμο για να μπουν στη χώρα μας. Δικαιούνται οι μετανάστες ανθρωπιστική βοήθεια» είπε, ενώ για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «κατηγορούν εμάς για λαϊκισμό αυτοί που εξυμνούσαν ολοκληρωτικά καθεστώτα».

Print
1693 Rate this article:
1.0

Ομιλίες

Ομιλία στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Θέμα ημερήσιας διάταξης: 

Ακρόαση, από τα μέλη της Επιτροπής, των προταθέντων, από το Υπουργικό Συμβούλιο, για τις θέσεις του Προέδρου και των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, κ.κ. Μενελάου Τσουπλάκη, Μαρίας Γαβουνέλη, Βασιλείου Κουγέα, Ανδρέα Παπαστάμου και Νικολάου Δουλαδίρη, αντίστοιχα, σύμφωνα με τα άρθρα 43Α του Κανονισμού της Βουλής και 88 του ν. 4622/2019, και απόφαση επί της προτάσεως.

Ομιλία στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Θέμα ημερήσιας διάταξης: Ακρόαση, από τα μέλη της Επιτροπής, σύμφωνα με τα άρθρα 43Α του Κανονισμού της Βουλής και 2 του ν. 4427/2016, του προτεινόμενου, κ. Χρήστου Τσίτουρα, από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή, για διορισμό στη θέση του Διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (Α.Π.Α.) και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής.

Συνεντεύξεις

Δηλώσεις

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2021 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω