Search
× Search
Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020

Αρχική

Δελτία Τύπου

Σημεία της συνέντευξης του  Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη  στο ONE Channel
/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στο ONE Channel

Την πολιτική επικαιρότητα σχολίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β’ Πειραιώς, Γιάννης Τραγάκης, μιλώντας στην εκπομπή One Direct Weekend.

 

 

Για την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα σχολίασε πως «θα μείνει δυόμιση μέρες στην Ελλάδα κι αυτό είναι σημαντικό. Δεσμεύθηκε για ορισμένα πράγματα. Εγώ κράτησα από αυτά που δήλωσε όταν είπε ‘’να δω το πώς θα απευθυνθώ στους Έλληνες ψηφοφόρους μου στο Κάνσας’’. Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνει πολύ σημαντικά την ομογένεια. Και αυτό είναι ένα όπλο το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτεί η χώρα μας γενικώς. Και αυτό θα αξιοποιηθεί περαιτέρω  με την ψήφο των ομογενών».

 

Ως προς την ψήφο των απόδημων, τόνισε πως «είναι αντισυνταγματικό να εκλέγονται 3-4 ομογενείς βουλευτές από το Επικρατείας χωρίς να προσμετράται η ψήφος των ομογενών στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα», ενώ επεσήμανε πως «η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα βοηθήσει γιατί δεν έχουμε παντού προξενεία».

 

Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο σημείωσε «Στον εκλογικό νόμο θα κοιτάξουμε να υπάρξουν συγκλίσεις. Θέλουμε έναν νόμο που να περιέχει αναλογικότητα αλλά να διασφαλίζει και την κυβερνησιμότητα», αφήνοντας τα περιθώρια σύμπραξης με το Κίνημα Αλλαγής στο ζήτημα.

 

Για την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ  η οποία κατέρριψε το νόμο Κατρούγκαλου σημείωσε πως «η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για τις συντάξεις. Τα αναδρομικά, θα δοθούν οπωσδήποτε. Ο αρμόδιος υπουργός κράτησε επιφύλαξη ως προς το σύνολο των αναδρομικών».

 

Επιπλέον, αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης υποστήριξε πως είναι «σωστή η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Οι εργαζόμενοι θα δουν περισσότερα λεφτά στο λογαριασμό τους και οι εργοδότες θα μπορούν να κάνουν περισσότερες επενδύσεις» ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση προκρίνει την ανάπτυξη και επιδιώκει τις επενδύσεις.

 

Ως προς αυτό, αποκάλυψε πως «υπάρχει ένα επενδυτικό πρόγραμμα που έβαλε στην ατζέντα ο πρωθυπουργός για την προσέλκυση επενδύσεων. Θα επισκεφθεί πάλι την Αμερική με ομάδα επιχειρηματιών ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

 

Σχετικά με το προσφυγικό, ανέφερε πως «εγώ αποκαλώ παράτυπους μετανάστες όσους δεν είναι πρόσφυγες, γιατί παραβίασαν το νόμο για να μπουν στη χώρα μας. Δικαιούνται οι μετανάστες ανθρωπιστική βοήθεια» είπε, ενώ για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «κατηγορούν εμάς για λαϊκισμό αυτοί που εξυμνούσαν ολοκληρωτικά καθεστώτα».

Print
485 Rate this article:
1.0

Theme picker

Ομιλίες

Ομιλία στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Θέμα ημερήσιας διάταξης: Ακρόαση, από τα μέλη της Επιτροπής των προτεινομένων, κ.κ. Ρίκαρντ Σκούφια και Αριστοφάνη Στεφάτου, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, για διορισμό στις θέσεις Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Α.Ε., αντίστοιχα και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής.

Ομιλία στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Θέμα ημερησίας διάταξης: 

Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, των προτεινομένων, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, για α) αντικατάσταση δύο (2) αναπληρωματικών μελών της Α΄ Μονάδας «Διερεύνησης Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών» της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, β) αντικατάσταση τριών (3) μελών, δύο τακτικών και ενός αναπληρωματικού μέλους, της Β΄ Μονάδας «Οικονομικών Κυρώσεων κατά Υπόπτων Τρομοκρατίας» της ως άνω Αρχής, γ) αντικατάσταση δύο (2) μελών, ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους, της Γ΄ Μονάδας «Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της ως άνω Αρχής και δ) ανανέωση της θητείας (2) μελών, ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους, της Γ΄ Μονάδας «Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης» της ως άνω Αρχής και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής

Theme picker

Συνεντεύξεις

Theme picker

Δηλώσεις

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης

Theme picker

Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2020 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω