Search
× Search
Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

Δ.Τ: Συνάντηση του Α' Αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Ι. Τραγάκη, με αντιπροσωπεία της MEDEF και της AFEP

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Γιάννης Τραγάκης, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της MEDEF (Γαλλική Οργάνωση Εργοδοτών) και της AFEP (Γαλλική Ένωση Ιδιωτικών Επιχειρήσεων), όπου συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Ο κ. Τραγάκης, καλωσόρισε τα μέλη των δύο αντιπροσωπειών στην Αθήνα και επεσήμανε τις βαθιά ριζωμένες σχέσεις που συνδέουν, ιστορικά, την Ελλάδα και τη Γαλλία. Στη συνέχεια, ανέλυσε διεξοδικά τους βασικούς άξονες των προτεραιοτήτων της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. - δηλαδή Ανάπτυξη, Απασχόληση, Συνοχή – Εμβάθυνση της Ένωσης, Ολοκλήρωση της Ευρωζώνης – Μετανάστευση, Διαχείριση Συνόρων, Κινητικότητα – και επιπλέον έκανε αναφορά σε μια οριζόντια θεματική που θα αναπτύξει η Ελληνική Προεδρία, την Ευρωπαϊκή θαλάσσια πολιτική.
 
Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, στον επίλογο της παρέμβασης του, υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί η οικονομική συνεργασία μεταξύ γαλλικών και ελληνικών επιχειρήσεων, τόνισε πως κάτι καινούργιο συμβαίνει στην Ελλάδα και οι αγορές το καταλαβαίνουν, πως έχει δημιουργηθεί ένα φιλικό και φιλόξενο επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον και έκλεισε με τη χαρακτηριστική δήλωση του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, κ. Μπενιαμίν Νετανιάχου, πως «Ο έξυπνος μάνατζερ πηγαίνει τώρα στην Ελλάδα, αύριο θα πηγαίνουν όλοι». 
Print
1326 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω