Search
× Search
Σάββατο, 3 Μαΐου 2025

Δελτία Τύπου

Επίσκεψη του Προέδρου της Γερουσίας της Γαλλίας κ. Jean - Pierre Bel

Επίσκεψη του Προέδρου της Γερουσίας της Γαλλίας κ. Jean - Pierre Bel

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Jean-Pierre Bel. Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η σταθερή και μακροχρόνια ελληνογαλλική φιλία και τονίσθηκαν οι ισχυροί πολιτικοί, ιστορικοί και πολιτιστικοί δεσμοί που συνδέουν τις δύο χώρες. Υποδεχόμενος ο κ. Μεϊμαράκης τον Πρόεδρο της Γαλλικής Γερουσίας εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του αλλά και τα αισθήματα τιμής του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την επίσκεψη αυτή. «Πέραν της άριστης συνεργασίας που έχουν οι Κυβερνήσεις των δύο χωρών μεταξύ τους, πιστεύω ότι και τα Κοινοβούλια και η Γερουσία έχουν πολύ καλή συνεργασία, την οποία μπορούν να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, επισημαίνοντας ότι «είναι πάρα πολλά τα θέματα που έχουμε να συζητήσουμε και να αναλύσουμε στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας».

Ο Πρόεδρος της Γερουσίας της Γαλλικής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της επίσκεψής του, «η οποία εκφράζει –όπως τόνισε– όχι μόνο τη φιλία της Γαλλίας προς την Ελλάδα αλλά και τη φιλία του θεσμού τον οποίο εκπροσωπώ προς εσάς. Από τη στιγμή που ήρθα –σημείωσε– οφείλω να ομολογήσω ότι η υποδοχή ήταν πολύ θερμή και με συγκίνησε προσωπικά, όπως και εξ ονόματος της χώρας μου». Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Γερουσίας επισήμανε την «ιδιαίτερη αξία των δεσμών που συνδέουν τις δύο χώρες, ιδίως κατά την περίοδο την οποία διανύουμε. Η Γαλλία πάντοτε στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας και στο παρελθόν και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, αλλά και γενικότερα στους αντίξοους καιρούς που βιώνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύω ότι και η επίσκεψη αυτή αποτελεί απτό δείγμα αυτής της φιλίας».

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επέδωσε στον Πρόεδρο της Γερουσίας της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Jean- Pierre Bel το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής ως εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης αμοιβαίων αισθημάτων φιλίας. Ο κ. Jean- Pierre Bel ανταπέδωσε προσφέροντας στον κ. Μεϊμαράκη το Μετάλλιο της Προεδρίας της Γερουσίας της Γαλλικής Δημοκρατίας.

 

  Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Ιωάννης Τραγάκης και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γαλλίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Τον Πρόεδρο της Γαλλικής Γερουσίας συνόδευε ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα κ. Jean Loup Kuhn-DelforgeΤΙΟ.

Print
2050 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςPrivacy StatementCopyright 2025 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω