Search
× Search
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δελτία Τύπου

Σημεία της συνέντευξης του υπ. Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στον Ρ/Σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στο Ρ/Σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη

 

 

Για την επαφή μεταξύ των πολιτικών αρχηγών:

Με τη μακρά μου εμπειρία θέλω να τονίσω κάτι σε σύγκριση με το παρελθόν. Οι τότε ηγέτες, είτε ως Πρωθυπουργοί είτε ως αρχηγοί αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχαν επαφή. Όχι μέσω τρίτων, είχαν απευθείας τηλεφωνική επαφή.

Για πρώτη φορά, από το 2015 και μετά, δεν υπάρχει ενδοσυνεννόηση μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μεγάλα, σοβαρά θέματα που προκύπτουν, όπως αυτό με τη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ.

 Για το διακύβευμα των εκλογών:

Ο μεγάλος αντίπαλος των εκλογών είναι η αποχή, μην ξεχνάτε ότι γίνονται εκλογές Ιούλιο μήνα για πρώτη φορά μετά από 120 χρόνια, από το 1899. Πρέπει όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτή την εκλογική διαδικασία, κόμματα και υποψήφιοι, να πείσουμε τους συμπολίτες μας να πάνε να ψηφίσουν και ας ψηφίσουν ό,τι εκείνοι πιστεύουν. Διότι, όπως πολύ σωστά έχει λεχθεί, με μια σφαίρα σκοτώνεις τον εαυτό σου, με την ψήφο σου σκοτώνεις το μέλλον των παιδιών σου.

Δεν είναι μόνο η αποχή, είναι και η επόμενη ημέρα. Αν δεν υπάρχει μια ισχυρή εντολή, μια ισχυρή πλειοψηφία της Ν.Δ., η οποία θα δώσει αυτοδυναμία όπως διαφαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, καιροφυλακτεί ο εκλογικός νόμος που λέγεται απλή αναλογική. Η Ελλάδα θα πρέπει την επόμενη ημέρα να κυβερνηθεί, αυτό πρέπει να σκεφθούν οι συμπολίτες μας.

Για εμένα, λοιπόν, το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η επόμενη ημέρα και όχι η 7η Ιουλίου.

Για το τι πρέπει να κάνει η Ν.Δ. για να πείσει για την ανάγκη αυτοδυναμίας:

Πρέπει να γίνουμε πιο τολμηροί, πρέπει αυτές τις τελευταίες ημέρες να δώσουμε στον ελληνικό λαό τη βεβαιότητα ότι θα κυβερνήσουμε ενωτικά, ότι θα επιδιώξουμε συμμαχίες με όσα κόμματα του συνταγματικού τόξου υπάρχουν. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι και αυτοδυναμία να έχουμε, σε κορυφαία κοινοβουλευτικά ζητήματα, είτε εσωτερικής, είτε εξωτερικής πολιτικής, θα είμαστε σε συνεννόηση με όλα τα άλλα κόμματα ώστε να υπάρχει κοινή συνισταμένη.

Για τα μικρά κόμματα:

Δύο είναι τα κόμματα που μπορεί εν δυνάμει να μπουν στη Βουλή, το κόμμα του κ. Βελόπουλου η Ελληνική Λύση και του κ. Βαρουφάκη, η Μέρα 25. Πιστεύω, ότι όπως πάει ο προεκλογικός αγώνας, που οδηγεί σε δίπολο, αυτά τα κόμματα θα συμπιεστούν πολύ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει πει ευθέως ότι πρόθεση μας σε αυτές τις εκλογές είναι να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη δύναμη και της Ελληνικής Λύσης, αλλά και της Χρυσής Αυγής, των δύο αυτών ακραίων κομμάτων. Και αυτό είναι έκκληση προς τους δημοκράτες ψηφοφόρους.

Για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα θυμηθεί τον παλαιό του εαυτό ή θα λειτουργήσει υπεύθυνα ως αντιπολίτευση:

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συγκρατήσει τους πασοκογενείς ψηφοφόρους, διότι μην ξεχνάτε ότι η κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι περίπου 4% και αυτό φάνηκε περίτρανα και στις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές. Άρα η πρόθεση του είναι να στραφεί περισσότερο προς το κέντρο, συμπιέζοντας το ΚΙΝΑΛ κυρίως, για να μπορέσει μα κρατήσει τις δυνάμεις που θα του δώσουν το δικαίωμα να παίξει ρόλο.

Αυτό που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα τεσσεράμισι χρόνια ήταν να απομυθοποιήσει την αριστερά. Απομυθοποιώντας την αριστερά, δεν έχει τη δυνατότητα ή τις δυνάμεις ή την αποδοχή ώστε να δημιουργήσει τις πλατείες για μια ακόμα φορά. Ξεπεράστηκαν οι πλατείες.

Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πυρήνας του, έχει συνηθίσει να είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας. Οι υπόλοιποι που ανέφερα, οι πασοκογενείς είναι κόμμα εξουσίας, δηλαδή τους ενώνει μόνο η εξουσία. Πιστεύω, ότι μετά το αποτέλεσμα των εκλογών θα υπάρξουν συγκρούσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Print
1719 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω