Search
× Search
Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

Συνάντηση Α' Αντιπροέδρου Βουλής κ. Γ. Τραγάκη με Προέδρους Νομοθετικού Συμβουλίου και Νομοθετικής Συνέλευσης της Πολιτείας της Βικτώρια της Αυστραλία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Γιάννης Τραγάκης, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Νομοθετικού Συμβουλίου του Κοινοβουλίου της Βικτώρια της Αυστραλίας, κ. BruceAtkinson, και τον Πρόεδρο της Νομοθετικής Συνέλευσης, κ. KenSmith.
Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, τόνισε ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδος – Αυστραλίας είναι παραδοσιακά άριστες και ενισχύονται περαιτέρω από τη σημαντική παρουσία της Ελληνικής Διασποράς στην Αυστραλία, σε όλα τα επίπεδα.
Ο κ. Τραγάκης, σημείωσε την εποικοδομητική στάση της Αυστραλίας στα εθνικά μας ζητήματα (Κυπριακό, πΓΔΜ), υπογράμμισε ότι οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις των δύο κρατών πρέπει να ενισχυθούν περισσότερο, παρότρυνε τους Αυστραλούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί πύλη εισόδου για την αγορά της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης και τέλος τόνισε ότι η χώρα μας στηρίζει την διαπραγματευτική διαδικασία Ε.Ε. – Αυστραλίας για τη σύναψη της Συμφωνίας – Πλαισίου.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Νομοθετικού Συμβουλίου του Κοινοβουλίου της Βικτώρια κ. BruceAtkinson, ως επικεφαλής της αποστολής, εξέφρασε τον θαυμασμό του για την Ελλάδα και την ιστορία της, μίλησε για σημαντικές ευκαιρίες ενδυνάμωσης των οικονομικών, επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Ελληνική Προεδρία της Συμβουλίου της Ε.Ε. από τον Ιανουάριο του 2014.
 
Print
1363 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω