Search
× Search
Σάββατο, 3 Μαΐου 2025

Δελτία Τύπου

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (I.L.O.) κ. Guy Ryder

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (I.L.O.) κ. Guy Ryder

Συνάντηση με τον γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (International Labour OrganizationI.L.O.), κ. Guy Ryder, είχε σήμερα ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (COSAC), κ. Γιάννης Τραγάκης. 

 

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, ανέφερε ότι η Ελλάδα μετά από έξι χρόνια ύφεσης κατάφερε να πετύχει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει ποτέ παγκοσμίως και στο μικρότερο δυνατό χρόνο. Αυτή η προσπάθεια, δημοσιονομικής εξυγίανσης και σταθεροποίησης της οικονομίας, είχε σαν συνέπεια τη δημιουργία τεράστιας ανεργίας και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους (60%). Ο κ. Τραγάκης, υπογράμμισε ότι η ανεργία αποκτά πολύ ανησυχητικά χαρακτηριστικά για τη συνοχή των κοινωνιών και των οικονομιών της Ευρώπης και επιπλέον δημιουργεί πόλωση και σοβαρές επιπτώσεις σε πολιτικό επίπεδο. Για αυτό τον λόγο, οι προτεραιότητες της Ελληνικές Προεδρίας διαρθρωθήκαν πάνω σε τρεις βασικούς άξονες, στην προώθηση της απασχόλησης και τη καταπολέμηση της ανεργίας, στην ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης της ΟΝΕ και στη  προώθηση του κοινωνικού διαλόγου σε όλα τα επίπεδα.

 

Ο κ. Τραγάκης αναφέρθηκε, επίσης, στο νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Πρότυπο, Ελλάδα 2021, παρουσιάζοντας τους εννέα βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, το οποίο θα αλλάξει ριζικά τη δομή της ελληνικής οικονομίας σε μια δεκαετία. Τέλος, ευχαρίστησε την ILO και τον κ. Ryder προσωπικά, για την πολύτιμη συμβολή του στον κοινωνικό διάλογο και την παροχή τεχνικής βοήθειας στα θέματα εργατικής νομοθεσίας.

 

Ο κ. Ryder, αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τον κοινωνικό διάλογο στην Ελλάδα, όπως την υπογραφή της νέας Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, την οποία καλωσόρισε καθώς σηματοδοτεί την επιστροφή των κοινωνικών εταίρων στο διάλογο. Στη συνέχεια, σημείωσε ότι οι βασικοί στόχοι και προτεραιότητες της Ελληνικής προεδρίας είναι πολύ ενθαρρυντικές, γιατί φαίνεται ότι η Ευρώπη είχε αρχίσει να χάνει την ισορροπία μεταξύ του κοινωνικού μοντέλου και των οικονομικών στόχων. Υπογράμμισε, επίσης, ότι είναι σημαντικό που η Ελλάδα έθεσε το στόχο ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για την οικονομία, διαβεβαιώνοντας ότι σε αυτή την προσπάθεια η ILO θα είναι σύμμαχος της χώρας, προσηλωμένος στη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και τους κοινωνικούς εταίρους.

Print
2049 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςPrivacy StatementCopyright 2025 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω