Search
× Search
Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Δελτία Τύπου

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. David Lidington
/ Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. David Lidington

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. David Lidington, είχε σήμερα στη Βουλή ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Γιάννης Τραγάκης, κατά την διάρκεια της οποίας συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις επί θεμάτων αμοιβαίου διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Τραγάκης, αφού σημείωσε τους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, τόνισε ότι η χώρα μας αναλαμβάνει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ε.Ε. σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για όλη την Ευρώπη και μάλιστα ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου του 2014 και ανέπτυξε διεξοδικά τους άξονες των προτεραιοτήτων της ελληνικής προεδρίας (Ανάπτυξη, Απασχόληση και ΣυνοχήΕμβάθυνση στην Κοινή Νομισματική Πολιτική  - Μετανάστευση, Διαχείριση Συνόρων, Ασφάλεια) και των οριζόντιων θεματικών ενοτήτων (π.χ. Ευρωπαϊκή Θαλάσσια Πολιτική).

Ο κ. David Lidington, ευχαρίστησε τον κ. Τραγάκη για την συνάντηση, υπογράμμισε ότι υπάρχει κοινό έδαφος απόψεων στην ευρωπαϊκή ατζέντα της ελληνικής προεδρίας, όπως είναι η ανάπτυξη και η απασχόληση, η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η μετανάστευση και η ασφάλεια, και εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για την σταθερότητα της Ευρωζώνης, παρά το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εκτός του κοινού νομίσματος. 

Print
1649 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω