Search
× Search
Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

Συνεδρίαση της Υπηρεσίας Επιστημονικής Στήριξης Κοινοβουλευτικού Έργου (ΥΕΣΚΕ) υπό την προεδρία του Γ. Γραμματέα της ΚΟ κ. Γ. Τραγάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Συνήλθαν σήμερα (29-05-08) στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, τα μέλη της Υπηρεσίας Επιστημονικής Στήριξης Κοινοβουλευτικού Έργου (ΥΕΣΚΕ) που προβλέπεται από το άρθρο 12 του κανονισμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, σε ολομέλεια, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Βουλευτού κ. Ι. Τραγάκη.
 
            Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκε ο προγραμματισμός των εργασιών της Υπηρεσίας αυτής για το υπόλοιπο του έτους 2008 και αποφασίσθηκε η προώθηση της μελέτης με θέμα: «Αστικοποίηση και ανάπτυξη στα πλαίσια των παγκοσμίων πληθυσμιακών και οικονομικών εξελίξεων». Το περιεχόμενο της μελέτης αυτής βασίζεται σε επίσημα στατιστικά στοιχεία διεθνών οργανισμών από τα οποία προκύπτουν οι ραγδαίοι ρυθμοί αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού και αναλύονται τα αίτια τα οποία προκαλούν τις μεγάλες πληθυσμιακές συγκεντρώσεις σε συγκεκριμένες περιοχές του πλανήτη. Οι παρενέργειες τις οποίες προκαλεί η υπέρμετρη αυτή συγκέντρωση πληθυσμών σε συγκεκριμένες, κυρίως υπό ανάπτυξη, περιοχές, καθώς και οι επιπτώσεις που προκύπτουν για τον υπόλοιπο κόσμο εξαιτίας αυτών των παγκόσμιων πληθυσμιακών εξελίξεων, καλύπτουν ένα σημαντικό μέρος της μελέτης αυτής.
 
            Ειδικότερη αναφορά γίνεται στις διαπιστώσεις των διεθνών διασκέψεων κυρίως δε στα πορίσματα της διάσκεψης Agenda 21 (1992) του Rio De Janeiro και Habitat Agenda (1996) και αναπτύσσονται με βάση τα πορίσματα των διασκέψεων αυτών οι σύγχρονες αντιλήψεις για την αειφόρο ανάπτυξη, την διακυβέρνηση και τον σχεδιασμό της αστικής αναπτύξεως. Ειδική έμφαση δίνεται στα πορίσματα των πιο πάνω διασκέψεων και στις προτάσεις αναγνωρισμένων διεθνών οργανισμών WHO, FAO UNDP, IMF όσον αφορά στα μέτρα πολιτικής τα οποία πρέπει να προωθηθούν σε παγκόσμιο επίπεδο με κεντρικό πυρήνα την βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών, την εξαφάνιση της φτώχειας και την δημιουργία βιώσιμων οικισμών. Οι αρχές αυτές, ως κε της φύσεώς τους, έχουν μία παγκοσμιότητα και ως εκ τούτου δεν αφορούν μόνο στις υπό ανάπτυξη αλλά και στις αναπτυγμένες χώρες, οι οποίες προβλέπεται να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις που δημιουργούνται από τον συνεχώς γηράσκοντα πληθυσμό τους και από τις πιέσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσουν από τα μεταναστευτικά κύματα που πρόκειται να ενσκήψουν κατά τα προσεχή χρόνια.
 
            Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Επιστημονικής Στήριξης Κοινοβουλευτικού Έργου της Νέας Δημοκρατίας, στελεχώνεται από διακεκριμένους επιστήμονες με ευρεία εμπειρία στα θέματα της ειδικεύσεώς τους, τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα, τα οποία προσφέρουν (όλοι ανεξαιρέτως) τις υπηρεσίες τους επί εθελοντικής βάσεως. Μέχρι τώρα η υπηρεσία αυτή, έχει ασχοληθεί με κρίσιμα (και όχι στενά κομματικού ενδιαφέροντος) θέματα, που αφορούν στην Ελληνική κοινωνία, κυρίως όσον αφορά στην εκπαίδευση, στην απασχόληση, στη ναυτιλία, στο προσωπικό της δημόσιας διοίκησης, στην ενέργεια κ.ά., οι οποίες απέσπασαν τα συγχαρητήρια των αρμοδίων φορέων. Πρόκειται για ένα Think tank το οποίο λειτουργεί αθόρυβα, στα πλαίσια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και επιτελεί έργο ευρύτερου κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος.
Print
1505 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω