Search
× Search
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Δηλώσεις

Επίσκεψη του Προέδρου της Γερουσίας της Αυστραλίας κ. Stephen Parry στη Βουλή των Ελλήνων
/ Κατηγορίες: Δηλώσεις

Επίσκεψη του Προέδρου της Γερουσίας της Αυστραλίας κ. Stephen Parry στη Βουλή των Ελλήνων

Ο Πρόεδρος της Γερουσίας της Αυστραλίας, κ. Stephen Parry, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Κατά τη συνάντηση ήταν παρών και ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα και η Αυστραλία συνδέονται με μακραίωνους δεσμούς φιλίας, οι Αυστραλοί ήταν σύμμαχοι σε όλους τους πολέμους και θερμοί υποστηρικτές μας στα εθνικά μας θέματα, ιδιαίτερα στα ελληνοτουρκικά και στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Στο πλαίσιο αυτό, ζητούμε και την υποστήριξη σας στο θέμα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.

 

Με την Αυστραλία συμπλέουμε σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, ως εκ τούτου να θεωρήσετε ότι η Ελλάδα θα είναι ο εταίρος σας στην Ευρώπη.

 

Είναι σημαντικό, επίσης, να τονίσουμε ότι το 50% των εισαγωγών και εξαγωγών της Αυστραλίας γίνεται από την ελληνόκτητο ναυτιλία, καθώς και ότι παρατηρείται αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη χώρας, από την Αυστραλία, κατά 18%.

 

Στη τροχιά ανάπτυξης, που διανύει η χώρα, προσκαλώ του Αυστραλούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, τόσο στον κατασκευαστικό κλάδο όσο και στον τομέα του τουρισμού».

 

Print
1814 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω