Search
× Search
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Ομιλίες

/ Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Επίσκεψη του Πρέσβη του Ισραήλ κ. Αλί Γιαχία στο γραφείο του Γ. Γραμματέα της ΚΟ της Ν.Δ. κ. Γιάννη Τραγάκη

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2007
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
    Φιλική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη, ο Πρέσβης του Ισραήλ κ. Αλί Γιαχία στον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Ν.Δ. κ. Ιωάννη Τραγάκη. Κατά την διάρκεια της συζήτησης, που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, οι δύο άνδρες συνομίλησαν για θέματα που αφορούν στις σχέσεις των δυο χωρών, αλλά και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος.
 
Ο πρέσβης κ. Γιαχία ευχαρίστησε τον κ. Τραγάκη για την συνάντηση, αλλά και υπογράμμισε το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί ο ρόλος της Ισραηλινής πρεσβείας στην Ελλάδα. Ανέπτυξε, επίσης, τις θέσεις του Ισραήλ για τα φλέγοντα ζητήματα που υπάρχουν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
 
Ο κ. Τραγάκης, από την πλευρά του, αφού αναφέρθηκε στην παραδοσιακή φιλία που συνδέει την Ελλάδα με το Ισραήλ, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχιστεί, τόσο μέσα στα πλαίσια της Ευρωμεσογειακής Ένωσης όσο και μέσα από τις κοινοβουλευτικές ομάδες ελληνοισραηλινής φιλίας.
 
Καταλήγοντας, ο κ. Τραγάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα, ως ιστορικό μέλος της Ε.Ε., υποστηρίζει την ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και διαδικασίες μεταξύ των χωρών της περιοχής και ευελπιστεί σε μια οριστική, ειρηνική λύση του Μεσανατολικού προβλήματος.
Print
1623 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω