Σημεία συνέντευξης του Α' Αντιπροέδρου της Βουλής και υπ. Βουλευτή Β' Πειραιά, Γιάννη Τραγάκη, στον "ALPHA 9,89"
Σημεία της συνέντευξης του
Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής
και υπ. Βουλευτή Β’ Πειραιά
κ. Γιάννη Τραγάκη
στο Ρ/Σ ALPHA 98,9
Για την προεκλογική περίοδο:
Η προεκλογική περίοδος έχει πολωθεί, γεγονός που ωφελεί τα δύο μεγάλα κόμματα και έχω την αίσθηση ότι τα ποσοστά και των δύο θα υπερβούν το 65% του εκλογικού σώματος. Έχω, επίσης, την αίσθηση ότι όσο πλησιάζει ο καιρός προς τις εκλογές η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ θα μικραίνει και το 17% των αναποφάσιστων είναι σημαντικό ποσοστό. Αυτοί οι άνθρωποι ψηφίζουν βάσει της λογικής τους και όχι του θυμικού, δηλαδή δεν επηρεάζονται από συνθήματα, τηλεοπτικά σποτς κλπ, επηρεάζονται από προγράμματα και από το ποιος δίνει τις προϋποθέσεις για ελπίδα.
Για τα σενάρια περί Grexit:
Δεν τα πυροδοτούμε εμείς τα σενάρια, αλλά οι δηλώσεις των κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων, οι οποίοι λένε ότι δεν τίθεται θέμα αν η Ελλάδα τηρήσει όλες τις προϋποθέσεις και τα συμφωνηθέντα. Γιατί η χώρα έχει συνέχεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, είτε θα έρθει αντιμέτωπος με το πρόγραμμα του και τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής κάνοντας κωλοτούμπα, κάτι που προσωπικά δεν το βλέπω, είτε θα έρθει σε σύγκρουση με την Ε.Ε., όπου τότε όλα είναι πιθανά. Τα μαύρα σενάρια δεν τα παρουσιάζουμε εμείς, τα παρουσιάζουν όλοι οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι και η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, που είναι ο κυριότερος χρηματοδότης μας.
Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι οι δανειστές μας δεν είναι τα funds, είναι τα κράτη μέλη της Ε.Ε. Το μεγαλύτερο δάνειο που υπάρχει είναι προς της Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και προς τα κράτη. Πιστεύει κανείς ότι θα υπάρχει ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, οποιασδήποτε χώρας, που θα δεχτεί να χαριστεί το δικό μας χρέος και να επιβαρυνθούν οι πολίτες του; Αποκλείεται, αυτό είναι πιστωτικό γεγονός. Όπως πιστωτικό γεγονός είναι να σταματήσει η ΕΚΤ να προμηθεύει την Τράπεζα της Ελλάδας με φρέσκο, ζωντανό χρήμα.
Για το debate Σαμαρά – Τσίπρα:
Όπως ξέρετε, έχω την εμπειρία ενός ανθρώπου που έχει βρεθεί παρών στις πολιτικές αντιδικίες των αρχηγών των κομμάτων και πάντα υπήρχε ένα μίνιμουμ πολιτισμού. Αυτό που γίνεται τώρα δεν έχει προηγούμενο. Αυτά που ακούστηκαν εφέτος, σε αυτή τη Βουλή, εναντίον του Πρωθυπουργού, ότι είναι προδότης κλπ, είναι απαράδεκτα. Τι debate να κάνεις μετά;