Σημεία συνέντευξης του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Τ/Σ ΣΚΑΙ
Σημεία συνέντευξης του
Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας
και Βουλευτή Β’ Πειραιά,
κ. Γιάννη Τραγάκη,
στο Τ/Σ ΣΚΑΙ
Για το πότε θα επιτευχθεί σε συμφωνία:
Η κατάσταση στο εσωτερικό είναι τραγική, η χώρα έχει φτάσει σε ασφυξία, σε χρηματοδοτικό κενό άνευ προηγουμένου. Εμείς ευχόμαστε να επιτευχθεί η συμφωνία, διότι η κυβέρνηση έχασε άσκοπα τέσσερις ολόκληρους μήνες, για λόγους ιδεοληψίας, να μη λέγεται η τρόικα τρόικα, το μνημόνιο μνημόνιο κλπ. Ήταν ένας χαμένος χρόνος.
Η κατάσταση τον Νοέμβριο του 2014 ήταν πολύ καλύτερη από ό, τι είναι τώρα. Ένα παράδειγμα, που πάντα λέω, είναι αυτό του ΟΔΔΗΧ, του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους που προβαίνει σε δανεισμό ολίγων εβδομάδων ή τριών μηνών. Τον Νοέμβριο 2014 είχαμε καταφέρει από το 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, που είχαμε ζητήσει από τον ΟΔΔΗΧ, το 80% να καλυφθούν από funds και τράπεζες του εξωτερικού. Τώρα, όλες οι προσπάθειες που κάνουμε να βγούμε στον ΟΔΔΗΧ είναι από το εσωτερικό, οι τράπεζες έχουν εξαντλήσει τα αποθεματικά τους 8,6 δις ευρώ για να κρατήσουν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, δεν υπάρχει καμία επένδυση.
Για το εάν η Ν.Δ. θα ψηφίσει τη συμφωνία:
Θα περιμένουμε να δούμε ποια συμφωνία θα είναι, τι όρους θα περιέχει, κανένας δεν την ξέρει ακόμα. Όλα αλλάζουν κάθε μέρα. Εμείς έχουμε στηρίξει όλες τις φιλοευρωπαϊκές προσπάθειες της κυβέρνησης στην πράξη. Ο κ. Σαμαράς, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, πήρε τις πρωτοβουλίες και έστειλε επιστολές ζητώντας να βοηθήσουν τη χώρα. Το ίδιο έπραξε και ο κ. Βενιζέλος.
Για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος:
Είδατε ότι σήμερα ο κ. Ρωμανιάς μίλησε για αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, όχι κατάργηση, διότι αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει πρόβλημα στο εργασιακό. Δεν υπάρχει ανάπτυξη και από τη στιγμή που δεν υπάρχει ανάπτυξη δεν υπάρχουν εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία. Ξέρετε ότι ημερησίως χάνονται 614 θέσεις από τον ιδιωτικό τομέα και 58 μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν; Όταν το τελευταίο τρίμηνο του 2014 για πρώτη φορά μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια είχε καταγραφεί μείωση της ανεργίας. Τώρα, η ανεργία ανεβαίνει πάλι λόγω της ύφεσης, η οποία είναι αποτέλεσμα του χαμένου αυτού τετραμήνου.