Search
× Search
Σάββατο, 3 Μαΐου 2025

Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β' Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Τ/Σ "STAR"

Αθήνα, 3 Ιουνίου 2015

Σημεία της παρέμβασης  του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στη ενημερωτική εκπομπή του STAR CHANNEL

με την Π. Τσαπανίδου

 

 

Για τις δηλώσεις Σόιμπλε περί προεκλογικών υποσχέσεων του κ. Τσίπρα:

 

Ο κ. Σόιμπλε στη συνέντευξη που έδωσε ανέφερε ότι είχε ενημερώσει προεκλογικά τον κ. Τσίπρα ότι έδινε υποσχέσεις που δεν θα μπορούσε να τηρήσει. Δεν ήταν, όμως, μόνο ο κ. Σόιμπλε, θα σας θυμίσω ότι και ο κ. Στουρνάρας, Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, είχε ενημερώσει δύο φορές τον κ. Τσίπρα για την οικονομική κατάσταση της χώρας πριν τις εκλογές, αλλά ο Πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και είχε ενημερωθεί.

 

Αυτό σημαίνει ότι έδινε προεκλογικά υποσχέσεις που γνώριζε καλά ότι δεν θα μπορεί να τηρήσει, έτσι κέρδισε τις εκλογές. Κλασσικό παράδειγμα είναι ο ΕΝΦΙΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου με κυρίαρχο σύνθημα το Αντιμνημόνιο και με επικεφαλίδα την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και το email Χαρδούβελη. Τον ΕΝΦΙΑ όχι μόνο τον διατηρεί για το 2015, αλλά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συνέχισης του με άλλη ονομασία, αλλά το ίδιο δημοσιονομικό στόχο.

 

Για τη μη επίτευξη συμφωνίας έως τώρα:

 

Κάθε ώρα που περνάει, κάθε μήνας που πέρασε, με μη επίτευξη συμφωνίας, επιβαρύνει το δημοσιονομικό κενό, το οποίο έχει φτάσει τα 3,5 – 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Εύχομαι να έρθει αυτή η συμφωνία, αρκετά καθυστερήσαμε, αρκετά χάσαμε, δεν αντέχει άλλο ο φορολογούμενος πολίτης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, κάθε μέρα κλείνουν 59 επιχειρήσεις και 614 συμπολίτες μας, από την ελεύθερη αγορά, οδηγούνται στην ανεργία.

 

Για το email Χαρδούβελη:

 

Το email Χαρδούβελη φαντάζει σαν όαση σε σχέση με αυτά που θα μας έρθουν τώρα. Το email Χαρδούβελη είχε δημοσιονομικό στόχο της τάξης των 950 εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που οι προτάσεις Βαρουφάκη της 20 Φεβρουαρίου 2015 δημιουργούν ένα προσδοκώμενο έσοδο πάνω από 3,5 δις. Τι προέβλεπε το  email Χαρδούβελη; Προέβλεπε να ανέβει ο ΦΠΑ στα νησιά μόνο στη τουριστική διαμονή, ενώ τώρα το ΦΠΑ ανεβαίνει σε όλα, άρα και στους κατοίκους των νησιών και μάλιστα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ισχύει από τώρα, από αυτή την τουριστική περίοδο και όχι από τον Σεπτέμβριο, όπως είχε δεσμευθεί ο κ. Βαρουφάκης.

 

Για το ένα η Ν.Δ. θα ψηφίσει τη συμφωνία:

 

Καταρχήν, να δούμε ποια θα είναι η συμφωνία. Μιλάμε για ένα κείμενο 47 σελίδων, αλλά μην γελιέστε, το μνημόνιο που θα υπογραφεί θα έχει πάνω από 500 σελίδες, όπου θα έχει τους εφαρμοστικούς νόμους και εκεί νομίζω θα δοκιμαστεί η αντοχή συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Όσο για το τι θα κάνει η Ν.Δ., θα δούμε τη συμφωνία, θα την μελετήσουμε, να την συζητήσουμε στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα και θα αποφασίσουμε από κοινού τι στάση θα κρατήσουμε. Εκείνο που προέχει, όμως, είναι ποια στάση θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Print
1420 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςPrivacy StatementCopyright 2025 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω