Search
× Search
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ

Σημεία της συνέντευξης του

υπ. Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στον Ρ/Σ ΣΚΑΙ

με τον δημοσιογράφο Δ. Οικονόμου

 

 

Για τη διάκριση του Γιάννη Αντετοκούμπο:

 

Ο Γιάννης είναι ο καλύτερης πρεσβευτής της Ελλάδας στον κόσμο. Σημειώνω ότι ευχαρίστησε πρώτα τον Θεό, την οικογένεια του, τον πατέρα του που λείπει και του έλεγε να βάζει πάντα τον πήχη και τους στόχους του πιο ψηλά και βέβαια ευχαρίστησε την Ελλάδα και τη Νιγηρία. Είναι φοβερός.

 

Για το διακύβευμα των εκλογών:

 

Η κάλπη είναι άδεια, τίποτε δεν έχει κριθεί. Και η πιο δύσκολη μέρα είναι η 8η Ιουλίου, που θα πρέπει να καθοριστεί ο σχηματισμός κυβέρνησης. Για αυτό, εμείς λέμε ότι πρέπει να έχουμε μια ισχυρή πλειοψηφία ώστε να εξασφαλίσουμε την αυτοδυναμία. Και το επιχείρημα που έθεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Ν.Δ. είναι πολύ σημαντικό, διότι πράγματι εάν δεν υπάρξει πολιτική αλλαγή με αυτοδυναμία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, τότε θα έχουμε εκλογές στις 11 Αυγούστου με απλή αναλογική.

 

Η απλή αναλογική, η οποία εφαρμόσθηκε και στους Δήμους τώρα, είδατε τι αποτελέσματα φέρνει, το 40% των Δήμων δεν θα μπορέσουν να κυβερνηθούν. Καταλαβαίνετε, ότι η απλή αναλογική θα φέρει χάος και στη χώρα. Άρα, είναι πολύ ισχυρό το μήνυμα μας για αυτοδυναμία.

 

Για το εάν θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα της Ν.Δ.:

 

Το πρόγραμμα μας είναι το πρώτο κοστολογημένο πρόγραμμα. Ο ίδιος ο Μπαρόζο, όταν ήρθε στους Δελφούς, είχε πει ότι για πρώτη φορά βλέπω κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εν δυνάμει κυβέρνηση, να έχει κοστολογημένο πρόγραμμα.

 

Έχουμε τα στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας και θα υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Γιατί εμείς δίνουμε δεσμεύσεις και όχι υποσχέσεις.

 

Για την αναβολή του debate:

 

Καταρχήν, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας πριν από τις εκλογές του 2015 είχε πει ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει debate μεταξύ δύο πολιτικών αρχηγών και μόνο, τώρα το άλλαξε.

 

Από εκεί και πέρα, είχε ορισθεί ότι το debate θα γινόταν την 1η Ιουλίου, παραδόξως ενώ το Συμβούλιο Κορυφής θα γινόταν στις 30 Ιουνίου ειδοποιηθήκαμε όλοι ότι δεν μπορεί να γίνει 1η Ιουλίου και να βρούμε άλλες ημερομηνίες. Η Ν.Δ. πάλι πρότεινε δύο ημερομηνίες, 27 και 28 Ιουνίου, τα υπόλοιπα κόμματα αντέδρασαν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απάντησε, το σκεπτόταν.

 

Επανήλθαν, από τον ΣΥΡΙΖΑ και είπαν ότι τώρα μπορούν να γίνει 1η Ιουλίου το debate, εμείς δεν είχαμε αντίρρηση, αλλά ήταν λογικό το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ να φέρουν αντιρρήσεις γιατί ανέβαλλαν τις κεντρικές τους ομιλίες δύο φορές και δεν μπορούσαν να τις αναβάλλουν και τρίτη. Η ευθύνη, επομένως, που δεν γίνεται το debate των πολιτικών αρχηγών ανήκει αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Print
1964 Rate this article:
5.0
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω