Search
× Search
Σάββατο, 4 Μαΐου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM»

Σημεία συνέντευξης του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στο Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM»

 

 

Για την ανάληψη των καθηκόντων του προεδρεύοντος της ΚΕΦΕ:

 

Εγώ ανέλαβα με ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και συμφωνία των τεσσάρων τότε υποψηφίων. Παραλάβαμε, τότε, μια ιστορία η οποία είχε αφετηρία όχι καλή, είχε την αποτυχία εκλογής της 22ας Νοεμβρίου. Επομένως, εμείς έπρεπε να παρακάμψουμε αυτή την αποτυχία και να δούμε πως θα πάμε στις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου.

 

Για τη διαδικασία:

 

Να σημειώσω ότι όλοι όσοι έλαβαν μέρος στη διαδικασία των εκλογών ήταν εθελοντές, δηλαδή 7.000 εθελοντές προσήλθαν στις 20 Δεκεμβρίου για τη διαδικασία της εκλογής νέου προέδρου της Ν.Δ. και 405.000 ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες. Θα μπορούσαν να είναι και 30.000 παραπάνω ψηφοφόροι, καθώς κλείσαμε τις κάλπες στις 10.27 το βράδυ, όταν άρχισαν να έρχονται τα πρώτα αποτελέσματα από διάφορες περιοχές που είχαν αποτελέσματα και έτσι δημιουργήσαμε ορισμένους δυσαρεστημένους ανθρώπους, οι οποίοι είχαν στηθεί αρκετές ώρες έξω από τα εκλογικά τμήματα και δεν κατάφεραν να ψηφίσουν.

 

Για τη λειτουργία της ΚΕΦΕ και τη καθυστέρηση των αποτελεσμάτων:

 

Πρέπει να διευκρινίσω ότι η ΚΕΦΕ επιτελεί τρείς λειτουργίες. Η πρώτη, είναι ότι κάνει τη δουλεία της Singular, δηλαδή να παίρνει αποτελέσματα από όλη την Ελλάδα, η δεύτερη λειτουργία είναι του Υπουργείου Εσωτερικών, δηλαδή να μαζέψει τα αποτελέσματα και η τρίτη λειτουργία είναι αυτή των Πρωτοδικείων, δηλαδή να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα. Διότι, η καθυστέρηση προήλθε από την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων.

 

Θα σας θυμίσω ότι στις 11:00 το βράδυ της Κυριακής βγήκα και ανακοίνωσα τη σειρά, άρα έκλεισε το θέμα ποιος είναι πρώτος, ποιος είναι δεύτερος και ποιοι περάσανε στο δεύτερο γύρο. Τη Δευτέρα το βράδυ ανακοινώσαμε το 85% των εκλογικών τμημάτων, και στις εθνικές εκλογές τότε γίνεται περίπου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Ξέρετε ότι οι εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου έγιναν επί εκλογικού καταλόγου δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων, ότι χρησιμοποιήθηκε ο εθνικός κατάλογος; Αυτό είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα.

 

 Θα σας θυμίσω, επίσης, ότι και στις εθνικές εκλογές οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στέλνουν τηλεγράφημα στη Νομαρχία, για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα, με τις υπογραφές των μελών της εφορευτικής επιτροπής.

 

 

 

Για το τι θα συμβεί αυτή την Κυριακή:

 

Αυτή τη φορά, αποφασίσαμε να δεχθούμε και το email, δηλαδή οι εκπρόσωποι των υποψηφίων μαζί με τον πρόεδρο των τοπικών εφορευτικών επιτροπών θα μπορούν να φωτογραφίσουν, όπου και όσο μπορούν, το πρακτικό της ψηφοφορίας και να μας το αποστείλουν με email, ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα πιο γρήγορα και θα έχουμε. Σημασία, βέβαια, έχει η επιβεβαίωση του αποτελέσματος. Γύρω στις 11:00 θα έχουμε εικόνα του αποτελέσματος.

 

Αυτή την Κυριακή ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή και στο ίδιο εκλογικό κέντρο, ώστε να είναι στον κατάλογο και να γίνει σύγκριση του καταλόγου που μας έχει σταλεί ηλεκτρονικά με τον χειρόγραφο κατάλογο. Αυτή τη φορά, δεν χρειάζεται να δηλώσουν ότι συμφωνούν με τις αρχές και ιδέες της Ν.Δ., ούτε να πληρώσουν τα τρία ευρώ της συμμετοχής.

 

Για την δημοκρατική διαδικασία της εκλογής νέου αρχηγού:

 

Αυτό που γίνεται στη Νέα Δημοκρατία είναι πρωτόγνωρο σε όλα τα ευρωπαϊκά και όχι μόνο κόμματα. Το έχω ψάξει, πουθενά δεν γίνεται αυτό, παντού η εκλογή γίνεται επί βεβαιωμένων μελών. Σκεφθείτε, ότι στη Γερμανία εκλέγουν αρχηγό 15.000 μέλη ή ότι στις Η.Π.Α. τον υποψήφιο πρόεδρο του κάθε κόμματος τον ψηφίζουν περίπου 15.000 μέλη. Εμείς εδώ αποταθήκαμε σε δέκα εκατομμύρια ανθρώπους, στον εθνικό κατάλογο.

 

Print
1361 Rate this article:
No rating

Ομιλίες

Συνεντεύξεις

Δηλώσεις

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω