Search
× Search
Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β' Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στην ΕΡΤ1

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στην ΕΡΤ1

 

 

Για την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος:

 

Η σημερινή ημέρα είναι μια άλλη ημέρα, η ετυμηγορία του ελληνικού λαού είναι απολύτως σεβαστή από όλους μας. Η ετυμηγορία, όμως, αυτή βαραίνει στους ώμους του Πρωθυπουργού, ο οποίος πάει με ένα βασικό διαπραγματευτικό όπλο και συγχρόνως πρέπει να πείσει τους πιστωτές – εταίρους μας, αλλά και το εσωτερικό του κόμματος του. Διότι, η ομολογία του κ. Τσακαλώτου ότι πήγαμε στο δημοψήφισμα γιατί δεν μπορούσαμε να περάσουμε τα μέτρα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σημαντική.

 

Για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών:

 

Έχω την αίσθηση ότι όλα παίζονται στη συμφωνία και τη συνεννόηση των πολιτικών αρχηγών. Ήταν μια σωστή κίνηση από τον κ. Τσίπρα, να ζητήσει να γίνει το συμβούλιο των αρχηγών, και πιστεύω ότι έπρεπε να έχει γίνει από καιρό, από τότε που άρχισαν οι δυσκολίες.

 

Μετά από την απόφαση, που θα βγάλουν οι πολιτικοί αρχηγοί, θα πρέπει να γίνει αυτό που έχω πει πολύ καιρό τώρα, η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Από όλα τα κόμματα υπάρχουν άνθρωποι έμπειροι περί των διαπραγματεύσεων, που μπορεί να μην πέτυχαν απόλυτα στις διαπραγματεύσεις, αλλά ξέρουν πως σκέφτονται οι απέναντι στο τραπέζι. Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους χρησιμοποιήσουμε. Να δημιουργηθεί, λοιπόν, μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, η οποία θα διεκδικήσει τα του οίκου μας. Να διεκδικήσει συμφωνία, δύσκολη αλλά έντιμη, νομίζω πως αυτή ήταν η απαίτηση του δημοψηφίσματος.

 

Για την παραίτηση του κ. Βαρουφάκη:

 

Εκείνο που με ενόχλησε, στην επιστολή παραίτησης του κ. Βαρουφάκη, είναι που είπε ότι ο κ. Τσίπρας πιέστηκε από το εξωτερικό να τον αντικαταστήσει. Αυτό δεν έπρεπε να το κάνει ο κ. Βαρουφάκης, γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι τον στήριξε. 

 

Για το εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έστειλε μήνυμα στη ΝΔ:

 

Ασφαλώς και έστειλε μήνυμα στη Ν.Δ. Και όχι μόνο αυτό, θεωρώ ότι δεν διαβάσαμε σωστά και το μήνυμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, διότι ενώ τότε έπρεπε να κάνουμε μια έντονη αυτοκριτική δεν την κάναμε. Την προσπεράσαμε. Τώρα, μας δίνεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουμε μια συνολική αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών και να πάμε στην επόμενη ημέρα.

 

 

 

 

Για την εκλογή νέου Προέδρου της Ν.Δ.:

 

Είμαι βουλευτής από το 1974, έχω ζήσει όλες τις εκλογές και των οκτώ αρχηγών της Ν.Δ. Νομίζω πως αυτή είναι η δυσκολότερη. Είναι η δυσκολότερη, γιατί κάθε φορά στο παρελθόν που ετίθετο θέμα αρχηγού υπήρξε ο αντικαταστάτης του, διαφαινόταν ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός. Τώρα δεν υπάρχει ένα πρόσωπο, υπάρχουν πολλά.

 

Εγώ ήδη ζήτησα και θα μιλήσω με τον κ. Μεϊμαράκη, ως έχω το δικαίωμα, να δούμε αν υπάρχουν εν εξελίξει πολιτικές εξελίξεις νομίζω πως δεν θα πρέπει να μας απασχολήσει η αλλαγή αρχηγού.

 

Για το ποια πρέπει να είναι τα στοιχεία του νέου αρχηγού της Ν.Δ.:

 

Θεωρώ ότι το ιδεογράφημα και η ιδεολογική θέση της Ν.Δ. είναι διατυπωμένα σαφέστατα στην ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την οποία είχα υπογράψει και εγώ τότε. Εμείς πρέπει να μείνουμε βαθιά προσηλωμένοι στην διακήρυξη αυτή, η οποία έλεγε ότι η Ν.Δ. μπορεί να καλύψει θεσμικά τον χώρο από τις παρυφές της αριστεράς έως την δεξιά. Σε αυτό πρέπει να είναι προσηλωμένος ο επόμενος αρχηγός της Ν.Δ. και βέβαια στην ευρωπαϊκή προοπτική του κόμματος, καθώς είμαστε οι θεματοφύλακες του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας.

 

Για το πότε θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ.:

 

Οι εξελίξεις θα δείξουν το χρονοδιάγραμμα της εκλογής του αρχηγού της Ν.Δ. Εάν οι εξελίξεις δεν είναι ραγδαίες μας δίνεται η ευκαιρία να γίνουν ζυμώσεις και να ακουστούν όλες οι απόψεις.

 

Για το τι έκρινε την παραίτηση του κ. Σαμαρά:

 

Νομίζω ότι αυτό που βάρυνε στην παραίτηση του ήταν το χθεσινό αποτέλεσμα, αλλά και το αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου, για το οποίο δεν είχε γίνει η κατάλληλη επεξεργασία.

 

Για το εάν θα ανοίξουν οι τράπεζες:

 

Χωρίς συμφωνία οι τράπεζες δεν ανοίγουν. Είδατε ότι η ΕΚΤ κράτησε στάση αναμονής και θα πάρει απόφαση μετά το Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής. Έχω την αίσθηση ότι κάνουμε λάθος όταν λέμε ότι δεν μπορούν να μας βγάλουν από το ευρώ. Βέβαια, δεν υπάρχει μηχανισμός εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, υπάρχει όμως η πραγματική οικονομία και τα πραγματικά δεδομένα τα οποία μπορούν να μας οδηγήσουν μόνοι μας να βγούμε από το ευρώ. 

Print
1258 Rate this article:
No rating

Ομιλίες

Συνεντεύξεις

Δηλώσεις

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω