Search
× Search
Κυριακή, 5 Μαΐου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β' Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη, στην ΕΡΤ1

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στην ΕΡΤ1

 

 

Για το προσφυγικό:

 

Το προσφυγικό είναι ένα τεράστιο θέμα, που δεν αφορά μόνο την Ευρώπη, αφορά την παγκόσμια κοινότητα και θα πρέπει ο ΟΗΕ και όλα τα κράτη να ασχοληθούν. Κανονικά θα έπρεπε να βγει ένα ψήφισμα από τον ΟΗΕ που να δικαιώνει τις ελληνικές θέσεις.

 

Ο Πρωθυπουργός, με την ομιλία που έκανε στη Βουλή, αποδέσμευσε το προσφυγικό από την διαπραγμάτευση και τα ωφελήματα που μπορεί να έχει η χώρα μας από τη προσφυγική κρίση, ενώ αντίθετα η Τουρκία το έχει συνδέσει έντονα. Παράδειγμα, είναι ότι η Τουρκία ζητάει την άρση της βίζας, η οποία κατά βάση μας ωφελεί εμάς. Εμείς τι όπλο έχουμε τώρα στη διαπραγμάτευση; Ένα και μόνο, την αλληλεγγύη. Διότι, όταν μας ζητάτε να δείξουμε αλληλεγγύη στο προσφυγικό θέλουμε και εμείς αλληλεγγύη σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση.

 

 

Για το ασφαλιστικό:

 

Το ασφαλιστικό, αυτή τη στιγμή, είναι μια βόμβα που πρόκειται να εκραγεί. Χθες, είχαμε ακρόαση, στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, τον καινούργιο διοικητή του ΙΚΑ και θέλω να σας πω ότι τα μηνύματα που πήρα τόσο απο αυτόν όσο και από τον αρμόδιο υπουργό ήταν ανησυχιτικά. Τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων, αυτή τη στιγμή, έαν βγουν στον αέρα θα καταρεύσει όλο το ασφαλιστικό σύστημα.

 

Δύο είναι οι κύριες αιτίες της κατάρρευσης. Πρώτη και κυριότερη είναι το θέμα της ανεργίας, η οποία εμποδίζει την είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών. Η δέυτερη αιτία είναι η μαύρη εργασία. Το ασφαλιστικό σύστημα είναι αναδιανεμητικό, σημαίνει ότι ο ασφαλισμένος πάιρνει σύνταξη ανάλογη με τις εισφορές που έχει καταθέσει και ανάλογη με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

 

Η λύση για το ασφαλιστικό είναι η ανάπτυξη. Απο το ασφαλιστικό σύστημα λείπουν 6,5 δις ευρώ, τα οποία μπορούν να εξασφαλιστούν εάν η ανεργία απο το 25,8%, που είναι σήμερα, περιορισθεί στο 15%. Αυτές οι δέκα μονάδες καλύπτουν τα 6,5 δις.

 

Η πτώση της ανεργίας μπορεί να έρθει μόνο με επενδύσεις και μάλιστα ιδιωτικές επενδύσεις. Επενδύσεις θα έρθουν μόνο εάν εκπέμψουμε εμπιστοσύνη στους επενδυτές και κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις.

 

 

 

 

 

 

 

Για το θέμα Πανούση:

 

Είναι πολύ σοβαρό θέμα, ήμουν ο πρώτος στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που ζήτησα να έρθει ο κ. Πανούσης, ο κ. Ρουμπάτης και ο κ. Τόσκας. Το θέμα αυτό άπτεται της λειτουργίας της ίδιας της δημοκρατίας και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα από όλα τα κόμματα.

 

Βγαίνει ο Πρωθυπουργός και λέει στον κ. Πανούση ότι εάν έχει στοιχεία να τα πάει στη δικαιοσύνη, ο κ. Πανούσης κάνει αυτό ακριβώς και αυτομάτως την επόμενη ημέρα πάλι με πρόταση του Πρωθυπουργού δύο υπουργοί και ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης υποβάλλουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, φωτογραφίζοντας τον κ. Πανούση. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους πάντες, ακόμα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Print
1527 Rate this article:
No rating

Ομιλίες

Συνεντεύξεις

Δηλώσεις

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω