Search
× Search
Κυριακή, 5 Μαΐου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β' Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Ρ/Σ "ΚΑΝΑΛΙ 1" του Πειραιά

Σημεία συνέντευξης του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στο Ρ/Σ «Κανάλι 1» του Πειραιά

 

 

Για τη διαδικασία εκλογής αρχηγού και την εσωστρέφεια της Ν.Δ.:

 

Πάντοτε, η εκλογή ενός νέου αρχηγού είναι μια διαδικασία που μπορεί να εξελίσσεται επώδυνα, αλλά τελικά αποδίδει καρπούς. Η διαδικασία πάει ομαλά για την Κυριακή, είμαστε έτοιμοι. Εγώ έχω έρθει σε επαφή και με τους τέσσερις υποψήφιους και έχω πάρει την έγκριση τους ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Κυριακής θα είναι αδιαμφισβήτητο, από τη στιγμή μάλιστα που οι οκτώ τεχνικοί τους σύμβουλοι συμφωνήσαν ομόφωνα στην επιλογή της εταιρείας που θα υλοποιήσει τη διαδικασία.

 

Όσον αφορά στην εσωστρέφεια, θεωρώ πως ήταν εσωστρέφεια – εξωστρέφεια. Δηλαδή, οι περιοδείες των τεσσάρων υποψήφιων σε όλη την Ελλάδα δημιούργησαν ένα κλίμα υπέρ της Ν.Δ., γιατί ήρθαν σε επαφή με πολύ κόσμο και υπήρξε μια κινητικότητα στελεχών του κόμματος, αλλά και άλλων πολιτών που ενδιαφέρονται για τα τεκταινόμενα της Ν.Δ. Το μόνο που θεωρώ αρνητικό, για το οποίο είχα κάνει παρέμβαση να πέσουν οι τόνοι, είναι το γεγονός ότι ορισμένοι υποψήφιοι άφησαν αιχμές εναντίον των ανθυποψηφίων τους. Αυτό για εμένα είναι αδιανόητο.

 

 

Για το ότι ο κ. Μειμαράκης ήταν ο μοναδικός που κράτησε χαμηλούς τόνους στην αντιπαράθεση:

 

Ο κ. Μειμαράκης, ούτως ή άλλως, είναι πρόεδρος του κόμματος και επομένως πράγματι διασφάλισε τους χαμηλούς τόνους στην αντιπαράθεση με τους ανθυποψήφιους του. Ο κόσμος, βέβαια, θα κρίνει τη στάση του καθενός.

 

 

Για την επόμενη ημέρα της εκλογής:

 

Πιστεύω ότι θα είμαστε ενωμένοι και δυνατοί, ώστε να δημιουργήσουμε όλες τις προϋποθέσεις άσκησης εποικοδομητικής, αλλά και σκληρής, αντιπολίτευσης απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν. Γιατί, αυτή τη στιγμή, η χώρα μας ζει μια θεσμική εκτροπή, έχουμε κρίση θεσμών.

 

Καταρχάς, ευτελίζουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, έρχονται συνεχώς νομοσχέδια κατεπείγοντα, όπως το σημερινό για παράδειγμα. Χθες, τη δωδεκάτη παρά ένα λεπτό, κατέθεσαν ως κατεπείγον το νομοσχέδιο των προαπαιτούμενων που συμφώνησαν και το φέρνουν σήμερα στην επιτροπή και αύριο στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Αυτή είναι μια διαδικασία νομοθετική που μπορεί μεν να την προβλέπει ο Κανονισμός, αλλά εδώ έχει γίνει κατάχρηση. Δημιουργούν τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε όλα τα νομοσχέδια να έρχονται ως κατεπείγοντα και να μην γίνεται σκληρή κριτική από τους βουλευτές.

 

Δεύτερον και κυριότερο, όλα γίνονται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Ξέρετε ότι τώρα θα κυρώσουμε δώδεκα πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σε μια συνεδρίαση; Πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά δεδομένα και χρονικά και γνωρίζετε ότι είμαι βουλευτής από το 1974. Δεν έχει ξαναγίνει, αυτό είναι θεσμική εκτροπή.

 

Για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης :

 

Εγώ θα παρακαλέσω την κυβέρνηση να μην διαπραγματεύεται άλλο, γιατί όσο διαπραγματεύεται τόσο σκληρότερα μέτρα έρχονται. Να σταματήσουν τις πολύωρες και πολυήμερες διαπραγματεύσεις, διότι υποψιάζομαι ότι όλα αυτά είναι ένα θέατρο για τα μάτια του κόσμου. Σημασία δεν έχει πόση ώρα διαπραγματεύεσαι, αλλά τι αποτέλεσμα φέρνεις και το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό.

 

Για τους πλειστηριασμούς:

 

Για πρώτη φορά, η πρώτη κατοικία βγαίνει στο σφυρί, ευθέως. Όταν τον Ιανουάριο προεκλογικά ο κ. Τσίπρας έλεγε, εξαπατώντας τους πολίτες, «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» και τον Σεπτέμβριο δήλωνε ότι δεν θα υπάρχει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Σήμερα, βγαίνουν στο σφυρί χιλιάδες σπίτια. Οι προϋποθέσεις που θέτει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε είναι τέτοιες που προστατεύεται μόνο το 25% και το 35% που λέει η κυβέρνηση έχει τέτοια εισοδηματικά κριτήρια που είναι κοροϊδία. Για ακόμα μια φορά, η κυβέρνηση εξαπάτησε τους πολίτες.

 

Για το προσφυγικό, την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία και τις τρομοκρατικές ενέργειες:

 

Ο κ. Τσίπρας, είχε πει στη Βουλή ότι δεν θέλει ανταλλάγματα για το προσφυγικό, τώρα βέβαια τα ζητάει επειγόντως. Και αυτά τα ανταλλάγματα θα θέσει στην Τουρκία, αλλά μην ξεχνάτε ότι οι Τούρκοι σε αυτά τα θέματα είναι εξπέρ και ήδη όπως είδατε έθεσαν έντονα το θέμα της βίζας.

 

Το πιο σημαντικό ζήτημα είναι αυτό της επανεισδοχής και επαναπροώθησης, αλλά όταν εμείς είχαμε ζητήσει 144.000 επαναπροωθήσεις και η Τουρκία δέχτηκε μόνο 4.000 τι συνεργασία μπορούμε να έχουμε με αυτούς; Να συνεργαστεί η Τουρκία με την ΕΕ.

 

Το προσφυγικό δεν είναι θέμα διμερών σχέσεων, δεν είναι καν ευρωπαϊκό θέμα, είναι διεθνές, είναι θέμα του ΟΗΕ. Βέβαια, το να συνδέουμε το προσφυγικό με το θέμα της τρομοκρατίας είναι λάθος, διότι είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε τους πρόσφυγες από τους μετανάστες και τα κακοποιά στοιχεία που παρεισφρέουν ανάμεσα τους.

 

Για το εάν η Ελλάδα πρέπει να συμβάλει στρατιωτικά στην επίθεση εναντίον των Τζιχαντιστών:

 

 Βάσει του άρθρου 52 της Συνθήκης της Λισαβόνας μια ευρωπαϊκή χώρα που κινδυνεύει μπορεί να ζητήσει την άμεση βοήθεια από όλε τις άλλες χώρες της ΕΕ. Κατά το μέτρο του δυνατού, νομίζω και εμείς μπορούμε να συμμετέχουμε, όχι βέβαια με χερσαίες δυνάμεις, αλλά με διευκολύνσεις, όπως για παράδειγμα ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αεροδρόμια.

 

Για το εάν η Ελλάδα πρέπει να είναι πιο σκληρή με τις προϋποθέσεις άδειας παραμονής στη χώρα των Μουσουλμάνων:

 

Κοιτάξτε, το θρήσκευμα δεν έχει καμία σχέση, ο πόλεμος δεν είναι θρησκευτικός, το πρόβλημα δεν είναι αν ο άλλος είναι μουσουλμάνος. Είδατε ότι όλες οι μουσουλμανικές κοινότητες στο Βέλγιο και στη Γαλλία βγήκαν και αποδοκίμασαν έντονα τις τρομοκρατικές ενέργειες. Το ζήτημα είναι εάν η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να κάνει τον έλεγχο, που πρέπει να γίνεται στα hot spots, των ταξιδιωτικών εγγράφων που πρέπει να φέρει μαζί του ο καθένας. 


Print
1383 Rate this article:
No rating

Ομιλίες

Συνεντεύξεις

Δηλώσεις

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω