Search
× Search
Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β' Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Ρ/Σ "ALPHA 98,9"

Σημεία συνέντευξης του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στο Ρ/Σ «APLHA 98,9»

 

 

Για το εάν η κα. Κωνσταντοπούλου μπορεί να μπλοκάρει ή να καθυστερήσει τη διαδικασία ψήφισης των προαπαιτούμενων:

 

Εάν στην πρόθεση της είναι να καθυστερήσει την διαδικασία μπορεί να το κάνει. Να την μπλοκάρει όχι βέβαια, γιατί αυτά τα αποφασίζει η Διάσκεψη των Προέδρων, που είναι το κυρίαρχο όργανο της Βουλής, πάνω και από τον Πρόεδρο, το οποίο αποφασίζει με πλειοψηφία την ημερήσια διάταξη, τι θα συζητηθεί και τι όχι. Επομένως, δεν είναι στο χέρι της να μπλοκάρει τη διαδικασία, εκείνο που μπορεί να κάνει είναι να καθυστερήσει την Διάσκεψη των Προέδρων, διότι ο Πρόεδρος της Βουλής ορίζει πότε θα συγκληθεί.

 

Θα θυμίσω ότι και την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η πρόθεση όλων των κομμάτων, όλων των βουλευτών, ήταν να προχωρήσουμε με διαδικασίες «εξπρές», για να πάει γρήγορα η σχεδόν ομόφωνη απόφαση – με το πρωτοφανές νούμερο των 251 ψήφων – στους θεσμούς, η Πρόεδρος της Βουλής καθυστέρησε τη διαδικασία δείχνοντας μια ανεξήγητη τυπολατρία, που δεν δείχνει σε άλλες περιπτώσεις, θέλοντας να περάσει η δωδεκάτη πρωινή, όπως βέβαια προβλέπει ο Κανονισμός, για να αρχίσει η συζήτηση στην Ολομέλεια, αφού είχε περάσει πρώτα από τις επιτροπές της Βουλής.

 

Για το εάν η Πρόεδρος της Βουλής ήθελε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της προηγούμενης Παρασκευής να γίνει στις έξι το πρωί:

 

Μπορεί να το έκανε και αυτό, έχει περίεργες ώρες εργασίας η κα. Πρόεδρος της Βουλής. Οι συναντήσεις της με τις υπηρεσίες της Βουλής είναι συνήθως πρωινές, δηλαδή 3:00 ή 4:00 το πρωί.

 

Για το εάν μπορεί να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της κας Κωνσταντοπούλου:

 

Το πρόβλημα της κας Κωνσταντοπούλου είναι πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα, ο οποίος την επέλεξε για Πρόεδρο της Βουλής. Ήξερε την συμπεριφορά της κας. Κωνσταντοπούλου ως βουλευτής και νομίζω δεν ήταν η κατάλληλη επιλογή να γίνει Πρόεδρος της Βουλής. Διότι, ο ρόλος του Προέδρου της Βουλής είναι ο τρίτος θεσμικός ρόλος, πρέπει να ασκείται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, με πιστή τήρηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.

 

 

 

Για την στάση της Ν.Δ. στη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα:

 

Η Ν.Δ. είναι η εγγυήτρια του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας και δύναμη σταθερότητας. Χθες, στο Πολιτικό Συμβούλιο, αλλά και από την προηγούμενη εβδομάδα, αποφασίσαμε ότι επιδιώκουμε και στηρίζουμε τη συμφωνία. Θα ψηφίσουμε τη συμφωνία, θα ψηφίσουμε τα μέτρα, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ σκληρά, σχεδόν δεκαπλάσια από τα μέτρα που θα παίρναμε αν δεν πηγαίναμε στις εκλογές του Ιανουαρίου.

 

Ωστόσο, ορισμένοι θα πρέπει να γίνουν πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους, γιατί λένε πράγματα που δεν θα έπρεπε να λέγονται αυτή τη στιγμή. Δεν μπορείς να ζητάς συναίνεση από τα άλλα κόμματα και συγχρόνως να τα καθυβρίζεις, όπως κάνει ο κ. Καμένος. Όπως, επίσης, άκουσα μια σοβαρή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία συμπαθώ ιδιαιτέρως,  την κα. Χαραλαμπίδου, η οποία είναι και Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι είναι στο DNA το δικό μας, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ να ψηφίζουμε μνημόνια, ενώ στο δικό τους δεν είναι. Το άκουσα με τόσο έκπληξη αυτό. Δηλαδή, μας ζητούν να συμβάλουμε στην εθνική προσπάθεια, ανταποκρινόμαστε πλήρως – παρά το γεγονός ότι εμείς δεν είχαμε καμία συμπαράσταση από κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης – δίνουμε όλη μας την συμπαράσταση και μας καθυβρίζουν. Μέχρι εδώ.

 

Δεν μπορεί να θεωρούμαστε εμείς μνημονιακοί, με τη συναίνεση τη δική μας να περάσουν τα μέτρα και οι υπόλοιποι να μας καθυβρίζουν και να το παίζουν αντιμνημονιακοί. Δηλαδή, ψηφίστε εσείς και εμείς ας μην παραδώσουμε την έδρα μας, ας μην παραιτηθούμε, να μείνουμε στην κυβέρνηση, να μείνουμε «καρφωμένοι» στις καρέκλες μας οι υπουργοί, να μην ψηφίζουνε τα μέτρα και εμείς να ψηφίζουμε όπως ψηφίζαμε πάντοτε. Αυτό δεν είναι σωστό.

 

Για το τι πρέπει να κάνει ο Πρωθυπουργός:

 

Αυτά όλα θα πρέπει να τα αντιμετωπίσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Εγώ θα πρότεινα, δε, να γίνει μια σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τεθούν τα νέα δεδομένα στο τραπέζι. Διότι άκουσα με έκπληξη τον κ. Καμένο να λέει ότι αυτοί θα ψηφίσουν μόνο όσα είχαν συμφωνηθεί στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Δηλαδή, θα ψηφίσει μόνο την κύρωση της συμφωνίας από ό,τι καταλαβαίνω. Τα υπόλοιπα άρθρα, τα φορολογικά μέτρα, τις ρυθμίσεις, τα θέματα κοινωνικής ασφάλισης, τις υπουργικές αποφάσεις, τον ΦΠΑ κλπ, δεν θα τα ψηφίσει ο κ. Καμένος; Θα τα ψηφίσουμε εμείς και θα βγαίνει μετά ο Καμένος να λέει ο ότι αντιμνημονιακός; Μέχρι εδώ το παιχνίδι μνημόνιο – αντιμνημόνιο.

 

Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στα 41 χρόνια βουλευτικής μου θητείας ούτε κατά το ένα χιλιοστό δεν τα έχω ζήσει. Ζούμε περίεργες καταστάσεις. Δεν μπορεί τα κόμματα αντιπολίτευσης να στηρίζουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και να μας καθυβρίζουν κιόλας. Έως εδώ.

 

Για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευση της κυβέρνησης:

 

Η κυβέρνηση έφερε την χώρα σε μια κατάσταση στο απροχώρητο. Έχω την αίσθηση, ότι όλα αυτά έγιναν γιατί ο κ. Τσίπρας ήξερε τι θα επακολουθούσε με τις συνιστώσες του και νομίζω ότι έπαιζε παιχνίδι καθυστερήσεων, να τους φέρει την τελευταία στιγμή προ τετελεσμένων γεγονότων ώστε να μην μπορούν να τα αρνηθούν. Αυτός ήταν και ο λόγος που χάσαμε ένα ολόκληρο εξάμηνο, σε ατέρμονες διαπραγματεύσεις, χωρίς ουσία. Καμία σημασία δεν είχε αν η τρόικα ονομάζονται θεσμοί ή οι εταίροι μας θα λέγονται δανειστές. Καταναλώσαμε πολύτιμο χρόνο.

 

 

Για τις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη:

 

Με τον κ. Βαρουφάκη θα τα πούμε μετά την Τετάρτη. Να ψηφισθούν τα μέτρα, να πάνε όλα καλά και μετά την Τετάρτη θα τα πούμε με πολλούς. Διότι, αυτά που ισχυρίζεται ακόμα και τώρα ο κ. Βαρουφάκης θα χρειασθεί να τα πληρώσει πολιτικά και όχι μόνο. Θα τα πληρώσει και κοινωνικά. Η κοινωνία θα του γυρίσει την πλάτη, είναι σίγουρο. Κάθε μέρα επιβαρύνει τη θέση με αυτά που λέει. Δεν πιστεύω αυτά που λέει ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε ότι υπήρχε πολεμικό δωμάτιο δίπλα του που κανόνιζε και έκανε σχέδια για το Grexit. Ούτε πιστεύω, επίσης, αυτά που είπε για την Κυριακή του δημοψηφίσματος, ότι πήγε στο Μαξίμου και τους είδε όλους συνοφρυωμένους σαν να ήθελαν να ψηφισθεί το ΝΑΙ. Αυτά είναι απαράδεκτα και νομίζω ότι κάποτε ο κ. Βαουφάκης θα απολογηθεί για όσα λέει και θα απολογηθεί σκληρά. 

Print
1253 Rate this article:
No rating

Ομιλίες

Συνεντεύξεις

Δηλώσεις

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω