Search
× Search
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στον Ρ/Σ Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΤ

Για την επιλογή των προσώπων των διοικητών νοσοκομείων:

 

Επελέγησαν 118 πρόεδροι, διοικητές και αναπληρωτές διοικητές νοσοκομείων, αν υπήρχε καμία αστοχία, που πιθανώς να υπήρξε, λογικό είναι να υπάρχει μέσα σε τόσους ανθρώπους, αυτή όπως είδατε αντιμετωπίστηκε άμεσα και καταλυτικά. Αν προσέξατε, επίσης, τα βιογραφικά των επιλογών θα είδατε ότι το 80% των ανθρώπων έχουν εμπειρία στα νοσοκομεία, έχουν μεταπτυχιακά, διδακτορικά διπλώματα, δηλαδή δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε με την κριτική μας τα πάντα. Θεωρώ ότι έγιναν οι καλύτερες δυνατές επιλογές.

 

Θα ήθελα δε να προσθέσω ότι οι προϋποθέσεις που έχει βάλει για τις διοικήσεις των νοσοκομείων η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, δηλαδή η τριμηνιαία αξιολόγηση, η εξαμηνιαία αποδοχή, ότι θα πρέπει να παραμένουν οι διοικητές και οι αναπληρωτές διοικητές στις εφημερίες, είναι πολύ σημαντικές. Για παράδειγμα, στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας δεχόμαστε περίπου 900 χιλιάδες περιστατικά ετησίως, σε κάθε εφημερία προσέρχονται από 1.800 μέχρι 2.500 άνθρωποι, αντιλαμβάνεστε ότι είναι πολύ σημαντικό οι διοικητές να είναι παρόντες στην εφημερία. 

 

Για το 13ο συνέδριο της Ν.Δ. :

 

Την προσεχή Παρασκευή με Κυριακή έχουμε το 13ο συνέδριο μας, προσωπικά είχα την τύχη και την τιμή να έχω συμμετάσχει σε όλα τα συνέδρια του κόμματος μας, από το ιδρυτικό συνέδριο της Χαλκιδικής μέχρι σήμερα.

 

Είναι ένα συνέδριο θέσεων και αρχών, θα γίνουν τοποθετήσεις των συνέδρων σε συγκεκριμένα θέματα που επηρεάζουν της ζωή όλων μας, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, ο λαϊκισμός, η προστασία των ατομικών δικαιωμάτων. Επίσης, θα έχουμε και τοποθετήσεις σημαντικών ξένων ηγετών και μάλιστα του Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

 

Για το φορολογικό νομοσχέδιο:

 

Βασικός πυλώνας του φορολογικού νομοσχεδίου είναι η ελάφρυνση των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων, που τα τελευταία χρόνια επιβαρύνθηκαν πολύ. Αν εξετάσουμε τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με εισόδημα από 12.000 έως 18.000 ευρώ ετησίως, θα δούμε ότι θα έχουν μια μείωση του φόρου από το 22% στο 9%, δηλαδή περίπου 200 ευρώ και ο ελεύθερος επαγγελματίας θα έχει μεγαλύτερη μείωση, της τάξης των 1.000 – 1.300 ευρώ και αυτό είναι σημαντικό διότι αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της μεσαίας τάξης.

Επίσης, η ελάφρυνση που δίνεται με το νομοσχέδιο στις επιχειρήσεις είναι πολύ σημαντική, σκεφτείτε ότι ο φορολογικός συντελεστής από το 28% μειώνεται στο 24%, επομένως υπάρχει περιθώριο για προσλήψεις νέων ανθρώπων.

 

Για τις μεγάλες επενδύσεις:

 

Καταρχήν, τα μεγάλα έργα πρέπει να αρχίσουν να υλοποιούνται. Η επένδυση του Ελληνικού έχει μπει στις ράγες για να μπορέσει να υλοποιηθεί, πιστεύω μέσα στο 2020 να ξεκινήσουν οι εργασίες του έργου, το οποίο υπολογίζουμε θα απασχολήσει 80.000 ανθρώπους κατά την κατασκευή του και μετά κατά τη λειτουργία θα εργάζονται μόνιμα 10.000 άνθρωποι.

 

Μεγάλη επένδυση είναι, επίσης, και η Cosco στον Πειραιά, που αφορά την περιφέρεια μου. Είναι μια επένδυση 600 εκατομμυρίων, από την οποία θα προκύψουν άλλες 9.000 θέσεις εργασίας από την ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά, διότι η Cosco έχει δεσμευθεί ότι θα προσλάβει όλους όσους επιθυμεί να προσλάβει από κατοίκους της Α’ και Β’ Πειραιά.

 

Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας:

 

Το θέμα αυτό είναι άκαιρο νομίζω. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε επιλογή κάνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα τον ακολουθήσει η κοινοβουλευτική ομάδα. Όπως έγινε και στις άλλες περιπτώσεις. Ο πρόεδρος θα αποφασίσει, θα εισηγηθεί και πιστεύω σύσσωμη η ΝΔ θα συστρατευθεί πίσω από την επιλογή του.

 

Για το σενάριο περί διπλών εκλογών:

 

Η πρόταση να καθιερωθεί η απλή αναλογική μέσω συνταγματικής διάταξης ήταν εκ των ουκ ανευ, διότι αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να εφαρμοσθεί και η πιο τρανή απόδειξη ήταν η εφαρμογή της στις δημοτικές εκλογές. Η απλή αναλογική θα δημιουργήσει χάος στη πολιτική ζωή του τόπου, επομένως δεν πρέπει ποτέ να εφαρμοσθεί.

Print
2291 Rate this article:
No rating

Ομιλίες

Συνεντεύξεις

Δηλώσεις

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω