Search
× Search
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Κοινή συνεδρίαση Επιτροπής Ευρωπαίκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου με αντιπροσωπεία της IMCO του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπό τη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κοινή συνεδρίαση
της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και  
της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με αντιπροσωπεία της
Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή
του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (IMCO)
 
 
Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Ιωάννης Τραγάκης προήδρευσε κατά την κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με την αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (IMCO).
 
Ο κ. Τραγάκης, αφού καλωσόρισε την αντιπροσωπεία της IMCOστο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες της Επιτροπής και εξήρε το έργο της  τρέχουσα σύνθεσης της, καθώς στη διάρκεια της θητείας της εξέτασε ένα μεγάλο μέρος σημαντικών νομοθετημάτων που αποτελούν τμήμα της Πράξης για την Ενιαία Αγορά (SingleMarketAct) που παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2011 από τον Επίτροπο Μπαρνιέ.
Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, τόνισε ότι στη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα αποτελέσουν αντικείμενο διαβούλευσης ορισμένες από τις προτάσεις που περιέχονται στην Δεύτερη Πράξη για την Ενιαία Αγορά, ανέπτυξε το τρίπτυχο των προτεραιοτήτων της Ελληνικής Προεδρίας και ανακοίνωσε τη διεξαγωγή τεσσάρων τομεακών διακοινοβουλευτικών διασκέψεων, όπου θα αναδειχθούν οι προτεραιότητες αυτές.
Από την άλλη πλευρά, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της IMCO κ. Μάλκολμ Χάρμπουρ, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του διότι η επιτροπή του είναι η πρώτη επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που κάνει προκαταρκτική επίσκεψη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πριν την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας το 2014. Τόνισε, επίσης, ότι η Ελληνική Προεδρία είναι κεφαλαιώδους σημασίας, διότι έρχεται σε μια μεταβατική και αβέβαιη περίοδο για την Ένωση και τους θεσμούς της, ενόψει των επερχόμενων Ευρωεκλογών. Τέλος, κάλεσε τα μέλη των δύο επιτροπών του ελληνικού κοινοβουλίου στις Βρυξέλες για κοινή συνεδρίαση.
Print
1409 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω