Search
× Search
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ομιλία του Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Algirdas Semeta στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, υπό την προεδρία του προέδρου της επιτρ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ομιλία του Επιτρόπου της Ε.Ε. κ. AlgirdasSemeta
κατά την κοινή συνεδρίαση
της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων,
της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της
Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
 
 
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Ιωάννης Τραγάκης προήδρευσε κατά την κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία μίλησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Φορολογίας, Τελωνειακής Πολιτικής, Ελέγχου και Καταπολέμησης της Απάτης κ. AlgirdasSemeta, με θέμα: «Βελτίωση των εργαλείων λήψης αποφάσεων με σκοπό την ενίσχυση της ανάκαμψης».
Ο κ. Τραγάκης, καλωσόρισε τον κ. Semetaστο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τόνισε ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής και την νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες αποτελεί ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, εξήρε την πρόταση του Επιτρόπου για αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών μελών της Ένωσης για να ενισχυθεί η διαφάνεια και υπογράμμισε ότι οι επιτροπές Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής εξέδωσαν γνώμη υποστηρικτική προς την πρόταση του επιτρόπου για επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Ο κ. Semeta, ευχαρίστησε την Ελληνική Βουλή για την πρόσκληση που του απεύθυνε, παρουσίασε στις αρμόδιες επιτροπές αναλυτικά τις θέσεις του για την φορολογία, τα στατιστικά στοιχεία, την ενίσχυση της διαφάνειας και τέλος απάντησε διεξοδικά σε όλες τις ερωτήσεις των μελών των επιτροπών.
Print
1506 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω