Search
× Search
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση του Α' Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γ. Τραγάκη με τον Πρέσβη της Λετονίας κ. Ivars Pundurs

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιάννης Τραγάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Λετονίας στην Ελλάδα κ. Ivars Pundurs και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Ο κ. Τραγάκης, επεσήμανε την ιδιαίτερη στιγμή που έλαβε χώρα η συνάντηση αυτή, καθώς όπως είπε εντός της ημέρας αναμένεται η θετική εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έναρξη των διαδικασιών ώστε η Λετονία να γίνει το 18ο μέλος της ευρωζώνης.
Τόνισε ότι αυτό το γεγονός θα είναι πολύ θετικό όχι μόνο για την ίδια την Λετονία αλλά και για όλη την Ευρώπη, καθώς θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ανάκαμψης της ευρωζώνης και όχι αποσύνθεσης.
Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε επίσης σε διμερή θέματα, έκανε λόγο για περιορισμένες διμερείς εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και υπογράμμισε ότι υπάρχει άφθονος χώρος και πρόσφορο έδαφος επικερδούς επιχειρηματικής συνεργασίας.
Ο Πρέσβης της Λετονίας, κ. Pundurs ευχαρίστησε τον κ. Τραγάκη για την αποδοχή της πρόσκλησης, εξέφρασε την ελπίδα του η Λετονία να είναι μέλος της ευρωζώνης όταν η Ελλάδα θα αναλάβει την Προεδρία της Ε.Ε. στις αρχές του 2014 και συμφώνησε ότι υπάρχουν προοπτικές να αναπτυχθούν οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.
Print
1611 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω