Search
× Search
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Παρέμβαση του Α' Αντιπροέδρου της Βουλής και Προέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην ομιλία του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ομιλία του Επιτρόπου της Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε.
κ. Johannes Hahn
κατά την κοινή συνεδρίαση
της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων,
της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και της
Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών.
 
 
Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Ιωάννης Τραγάκης προήδρευσε κατά την κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Επιτροπής Περιφερειών, στην οποία μίλησε ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής κ. JohannesHahn, με θέμα: «Προγραμματισμός των Ευρωπαϊκών Ταμείων 2014 – 2020: Προκλήσεις για την Ελλάδα».
Ο κ. Τραγάκης, καλωσόρισε τον κ. Hahnστο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή, ωστόσο με δεδομένη την παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση η αναπτυξιακή προσπάθεια την περίοδο 2014-2020 δεν μπορεί παρά να βασισθεί σε σημαντικό βαθμό στη συνδρομή των Διαρθρωτικών Ταμείων.
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, υπογράμμισε, επίσης, ότι βασικό εργαλείο ανάπτυξης αποτελεί το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης, δηλαδή το νέο ΕΣΠΑ, και γενικώς οι πόροι των Διαρθρωτικών Ταμείων, του Ταμείου Συνοχής, του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας.
Ο Επίτροπος κ. Hahn, ευχαρίστησε την Ελληνική Βουλή για την πρόσκληση που του απεύθυνε, σημείωσε τη σπουδαιότητα των Διαρθρωτικών Ταμείων στη μείωση της ανεργίας και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ανακοίνωσε την εκπόνηση επιχειρησιακών προγραμμάτων για κάθε μια από τις 13 περιφέρειες της χώρας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στο άμεσο μέλλον η ελληνική συμμετοχή στο επίπεδο συγχρηματοδότησης των προγραμμάτων θα αυξηθεί καθώς η οικονομία της θα ανακάμπτει συνεχώς.
Print
1426 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω