Search
× Search
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

Παρέμβαση του Προέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Γ. Τραγάκη στη συνεδρίαση της επιτροπής με ομιλιτή τον αρμόδιο επίτροπο απασχόλησης κ. La

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ομιλία του Επιτρόπου της Ε.Ε. κ. LaszloAndor
κατά την κοινή συνεδρίαση
της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων,
της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της
Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.
 
 
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Ιωάννης Τραγάκης, προήδρευσε κατά την κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, στην οποία μίλησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ένταξη, κ. LaszloAndor, με θέμα: «Η Ελλάδα στο δρόμο της ανάκαμψης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας».
Ο κ. Τραγάκης, καλωσόρισε τον κ. Andorστο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τόνισε ότι το πρόγραμμα αυστηρής λιτότητας που είναι αναγκασμένη να εφαρμόσει η Ελλάδα είχε σαν αποτέλεσμα πέντε συνεχή χρόνια ύφεσης και ανεργίας - η οποία καταγράφεται στα πρωτοφανή επίπεδα του 27, 1% - και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνδράμει τη χώρα στην προσπάθεια ανάκαμψης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα, στο ζήτημα της μετανάστευσης του επιστημονικού δυναμικού της χώρας στο εξωτερικό και τέλος στο φαινόμενο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, τονίζοντας ότι το 1/3 των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
Ο κ. Andor, ευχαρίστησε την Ελληνική Βουλή για την πρόσκληση που του απεύθυνε, παρουσίασε στις αρμόδιες επιτροπές τις δράσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανεργία των νέων, μίλησε για την ανάγκη αντιμετώπισης των κοινωνικών ανισοτήτων σε όλη την Ε.Ε., εξήρε τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ελλάδας και τέλος απάντησε διεξοδικά σε όλες τις ερωτήσεις των μελών των επιτροπών.
Print
1434 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω