Search
× Search
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

Συνάντηση Α' Αντιπροέδρου Βουλής κ. Γιάννη Τραγάκη με τον Αντιπρόεδρο του Αρμενικού Κοινοβουλίου κ. Sharmazanov

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Γιάννης Τραγάκης, συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπρόεδρο του Αρμενικού Κοινοβουλίου, κ. EduardSharmazanov, με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, αφού αναφέρθηκε στο άριστο επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών, τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ανάπτυξη των σχέσεων της Αρμενίας με την Ε.Ε. και στηρίζει την Ανατολική Εταιρική Σχέση (ΑΕΣ), στην οποία συμμετέχει η Αρμενία, ως μια συνεργασία μεταξύ ίσων που μοιράζονται κοινές αξίες.
Επίσης, ο κ. Τραγάκης διαπίστωσε ότι το άριστο επίπεδο σχέσεων δεν αντανακλάται στο επίπεδο των διμερών οικονομικών σχέσεων, ότι πρέπει να εντατικοποιηθεί η συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων εκατέρωθεν και να ενισχυθεί η παρουσία ελληνικών επενδύσεων στην Αρμενία. Τέλος, εξέφρασε την προσδοκία για αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Αρμενία στην Ελλάδα, με τα ελκυστικά τουριστικά πακέτα που προσφέρουν οι τουριστικές μας επιχειρήσεις στην παρούσα συγκυρία.
Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του Αρμενικού Κοινοβουλίου κ. Sharmazanov ευχαρίστησε την Ελλάδα για την στήριξη της σε θέματα Ε.Ε., τόνισε ότι η Αρμενία έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στο πλαίσιο της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, συμφώνησε ότι πρέπει να δοθεί νέα ώθηση στις επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών και για τον σκοπό αυτό ανακοίνωσε την διενέργεια επιχειρηματικού συνεδρίου τον Νοέμβριο στην Αρμενία.
Print
1432 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω