Search
× Search
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση του Α' Αντιπροέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Henri Malosse

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Γιάννης Τραγάκης, είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. HenriMalosse, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ειδικότερα το μείζον ζήτημα της νεανικής απασχόλησης και ανεργίας.
Ο κ. Τραγάκης, επεσήμανε ότι μετά από έξι συνεχόμενα τρίμηνα ύφεσης η ανεργία στην Ευρώπη και ιδιαίτερα η ανεργία μεταξύ των νέων έχει αυξηθεί σε πρωτοφανή επίπεδα, συνιστώντας το σοβαρότερο πρόβλημα της ευρωπαϊκής οικονομίας, με σημαντικές κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις. Αναφορικά με την Ελλάδα, ο κ. Τραγάκης υπογράμμισε ότι η χώρα μας καταγράφει τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας για τους νέους στην Ε.Ε. (59,2%), ενώ κατέχει και το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό γενικής ανεργίας (26,8%) στην ευρωζώνη, μετά την Ισπανία.
 
Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, τόνισε με έμφαση, ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σε ένα δίκαιο μερίδιο του Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού και σε πραγματικές επενδύσεις και ότι η ευρωζώνη χρειάζεται ενισχυτικά – αναπτυξιακά μέτρα που θα γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των χωρών του ευρωπαϊκού πυρήνα με τις χώρες της περιφέρειας. «Η Ευρώπη δεν αντέχει να χάσει μια ολόκληρη γενιά», τόνισε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο κ. Malosseαπεδέχθη την πρόταση του Προέδρου κ. Τραγάκη για διπλασιασμό του ποσού των 6 δις για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και για την απλοποίηση των διαδικασιών, ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ενισχυθεί η συνεργασία και η κινητικότητα.
Ο κ. Malosseυπογράμμισε ότι η κοινωνική συνοχή και ο κοινωνικός διαλογος θα πρέπει να αποτελούν τον στόχο των προσπαθειών στην κατεύθυνση μιας Οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ένωσης προκειμένου να επιτευχτεί η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση .
Print
1427 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω