Search
× Search
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Παρέμβαση του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας & Βουλευτή Ν.Δ. Β' Πειραιά κ. Γ. Τραγάκη στην Επιτροπή Οικονομικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Συνεδρίασε, σήμερα, η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα ημερησίας διάταξης: «Ενημέρωση των μελών από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) κ. Ανδρέα Γεωργίου, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της ΕΛ.ΣΤΑΤ».
 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτής Β’ Πειραιά Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Τραγάκης στην παρέμβαση του τόνισε ότι για το έλλειμμα του 2009 ευθύνεται το τελευταίο τρίμηνο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπου για να καλύψει το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» αύξησαν τις δαπάνες του 2009 και μείωσαν τα έσοδα του 2009 μεταφέροντας τα στο 2010. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την επιβάρυνση του ελλείμματος του 2009 κατά 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ.
 
Επίσης, ο κ. Τραγάκης ρώτησε τον Πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. κ. Γεωργίου πως το έλλειμμα του 2009 από 12% πήγε στο 15,4%, και εάν λάβαινε εντολές από τον πολιτικό του προϊστάμενο, τον τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, για το «μαγείρεμα» του ελλείμματος.
 
Τέλος, ο κ. Τραγάκης απευθυνόμενος προς τον κ. Γεωργίου έκανε την εξής δήλωση: «Φουσκώσατε ηθελημένα το έλλειμμα για να μπούμε υπό την κηδεμονία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.) και εν συνεχεία να πάρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όλα τα επώδυνα μέτρα που μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν. Δηλαδή, στην ύφεση, την ανεργία, την αδυναμία πληρωμών. Και έφτασαν τα ελληνικά νοικοκυριά στο σημείο να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε καμία από τις υποχρεώσεις τους».
Print
1455 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω