Search
× Search
Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Παρέμβαση του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας & Βουλευτή Ν.Δ. Β' Πειραιά κ. Γ. Τραγάκη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Συνεδρίασε, σήμερα, η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα ημερησίας διάταξης: «Ενημέρωση των μελών από τα μέλη της ΕΛ.ΣΤΑΤ. κ.κ. Ν. Λογοθέτη, Γ. Συμιγιάννη, Σ. Μπαλφούσια, Ζωής Γεωργαντά, Α. Φιλίππου και Κ. Σκορδά, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και το έργο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ».
 
Με τις ερωτήσεις που απεύθυνε προς τα μέλη της ΕΛ.ΣΤΑΤ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτής Β’ Πειραιά Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Τραγάκης επιβεβαιώθηκαν όλες οι καταγγελίες των μελών εναντίον του Προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. κ. Γεωργίου σε ό,τι αφορά την αυθαίρετη, βεβιασμένη και χωρίς ανάλογη μελέτη ένταξη συγκεκριμένων ΔΕΚΟ στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, καθώς και τη - χωρίς καμία αιτιολογία - ένταξη στο έλλειμμα και στο χρέος των αξιών των swaps της Goldman Sachs ύψους 5,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα να διογκωθεί το έλλειμμα του 2009.
 
Επίσης, ο κ. Τραγάκης κατήγγειλε ότι ενώ σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΙΟΒΕ, κ. Στουρνάρα, η Γερμανία έβγαλε τα νοσοκομεία και το ΙΚΑ από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και η Γαλλία πέρασε το κόστος του ασφαλιστικού της συστήματος στην France Telecom, δηλαδή σε μια επιχείρηση εκτός Γενικής Κυβέρνησης, εμάς με την ίδια λογική μας ανάγκασαν – μέσω της Eurostat και του κ. Γεωργίου – να εντάξουμε τις ΔΕΚΟ στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.
Print
1445 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω