Search
× Search
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση του Α' Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γ. Τραγάκη με τους Προέδρους των Ομόσπονδων Βουλών της Βοζνίας Ερζεγοβίνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιάννης Τραγάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της Σερβικής Δημοκρατίας κ. IgorRadojicic και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης κ. FehimSkaljic, με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, αφού αναφέρθηκε στις πολύ καλές διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει σθεναρά τόσο την ευρωπαϊκή προοπτική της Βοσνίας Ερζεγοβίνης όσο και την προοπτική προσχώρησης της στο ΝΑΤΟ και την ανάπτυξη εταιρικής σχέσης με τη Συμμαχία.
Επίσης, κ. Τραγάκης υπογράμμισε ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι στη διάθεση των Κοινοβουλίων της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης για διακοινοβουλευτική συνεργασία και προετοιμασίας τους στην πορεία προς ένταξη στη Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αδελφοποίησης (Twinning) της Ε.Ε. για το οποίο το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει εκφράσει ενδιαφέρον.
Από την πλευρά τους, οι δύο Πρόεδροι των Ομόσπονδων Κοινοβουλίων της Βοσνίας Ερζεγοβίνης ευχαρίστησαν την Ελλάδα για την στήριξη της στην ένταξη της Β.Ε. στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. το 2014, καθώς και την μεταφορά συνεργασίας και τεχνογνωσίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Print
1444 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω