Search
× Search
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

Δ.Τ.: Εισήγηση του Α' Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γ. Τραγάκη στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με θέμα της νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ομιλία του Επιτρόπου της Ε.Ε. κ. DacianCiolos
κατά την κοινή συνεδρίαση
της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της
Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου, με θέμα:
«Η τελική συμφωνία για την Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013»
 
 
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Ιωάννης Τραγάκης, προήδρευσε κατά την κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, στην οποία μίλησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, κ. DacianCiolos, με θέμα: «Η τελική συμφωνία για την Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013».
Ο κ. Τραγάκης, καλωσόρισε τον κ. Ciolosστο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τόνισε ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία η γεωργία μπορεί να γίνει ένας από τους πυλώνες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και ότι η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να καταστεί η ελληνική αγροτική οικονομία βιώσιμη, ανταγωνιστική, πραγματικός μοχλός εξόδου της χώρας από την κρίση.
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, αναφέρθηκε επίσης ενδεικτικά σε ορισμένα σημεία ελληνικού ενδιαφέροντος της νέας ΚΑΠ, όπως είναι άμεσες ενισχύσεις, το καθεστώς στήριξης σε νέους αγρότες, το καθεστώς μικρών εκμεταλλεύσεων, η οικολογική μέριμνα και έκλεισε σημειώνοντας ότι ο αγροτικός τομέας είναι μέσα στις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας το 2014.
Ο κ. Ciolos,ευχαρίστησε την Ελληνική Βουλή για την πρόσκληση που του απεύθυνε, παρουσίασε στις αρμόδιες επιτροπές αναλυτικά τους βασικούς άξονες της νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής που διαμορφώνεται μετά το 2013και τέλος απάντησε διεξοδικά σε όλες τις ερωτήσεις και τοποθετήσεις των μελών των επιτροπών.
Print
1330 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω