Search
× Search
Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

Επικαιρη ερώτηση του Πορέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας & Βουλευτή Ν.Δ. Β' Πειραιά κ. Γ. Τραγάκη προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Τη θετική ανταπόκριση του αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη είχε η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και βουλευτής Ν.Δ. Β’ Πειραιά κ. Γιάννης Τραγάκης με θέμα «Μέτρα για τους επαγγελματίες με οφειλές προς τον ΟΑΕΕ», η οποία συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή.
 
Ο κ. Τραγάκης, στην πρωτολογία του περιέγραψε την τραγική κατάσταση της πραγματικής οικονομίας. Επεσήμανε, ότι αυτή τη στιγμή 300.000 επαγγελματίες αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε ασφαλιστικές πληρωμές και πληρωμές προς τρίτους. Ότι μια στις τέσσερις επιχειρήσεις έχει οφειλές στο ΙΚΑ, τρείς στις δέκα στην εφορία, σε δάνεια και σε ενοίκια, πάνω από τρεις στις δέκασε ΔΕΚΟ και προμηθευτές και περίπου τέσσερις στις δέκα καθυστερούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Τόνισε με έμφαση ότι η ύφεση έφτασε το -6,6%, που αποτελεί ύψος ρεκόρ για τα ελληνικά μεταπολεμικά δεδομένα και ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα καταγράφονται λιγότεροι απασχολούμενοι από ανέργους.
 
Στη δευτερολογία του, ο κ Τραγάκης αναγνώρισε ότι οι ρυθμίσεις του νόμου 3943/2011 και κυρίως του άρθρου 48 είναι θετικές, αλλά δεν έχουν λύσει το πρόβλημα. Κάλεσε τον υπουργό οι αυτοαπασχολούμενοι που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς τον ΟΑΕΕ, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, να πάρουν μια παράταση ώστε να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους από το 2011 και μετά.
Πρότεινε, επίσης, να ληφθεί μέριμνα ώστε αυτοαπασχολούμενοι του ΟΑΕΕ να αποκτήσουν τουλάχιστον νοσοκομειακή περίθαλψη για το επίμαχο διάστημα, καθώς οι περισσότεροι είναι ανασφάλιστοι.
Τέλος, για όσους βρίσκονται στο 65ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή κοντά στη συνταξιοδότηση τους, ο κ. Τραγάκης πρότεινε να γίνει συμψηφισμός των οφειλών τους με μέρος της σύνταξης τους.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δεσμεύτηκε ότι στο επερχόμενο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση θα συμπεριλαμβάνονται όλες αυτές οι προβλέψεις.
Print
1440 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω