Search
× Search
Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

Ομιλία του Βουλευτή Β' Πειραιά, κ. Ιωάννη Τραγάκη, σε ερώτηση προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά, κ. Ιωάννης Τραγάκης, στην ομιλία του σε ερώτηση 22 βουλευτών της Ν.Δ., προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό, είπε μεταξύ άλλων:

«Κύριε Υπουργέ,

Μια από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας, ο Σαρωνικός κόλπος, θυμίζει σήμερα σκηνή τραγωδίας !

Και αυτό που για την Αττική και τους κατοίκους της είναι μια τραγωδία, για την κυβέρνηση είναι, για μια ακόμα φορά, τι άλλο; Πεδίο μικροπολιτικής και επικοινωνιακής διαχείρισης του πολιτικού κόστους και του πολιτικού μέλλοντος των αρμόδιων υπουργών, οι οποίοι είναι ανίκανοι να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά: Πόσοι και με ποια ιδιότητα ευρίσκοντο στο πλοίο που ναυάγησε και τι εθνικότητα έχουν; Γιατί το πλοίο πήρε 2 παρατάσεις του αξιόπλοου μέσα στο καλοκαίρι και δεν πήγε σε Τακτική Επιθεώρηση; Γιατί  καθυστερήσατε 4 μέρες να ενημερώσετε τον ΕΜΣΑ; Γιατί αργήσατε να ενημερώσετε τους Δημάρχους των παράκτιων περιοχών; Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις; Είναι το θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει περισσότερο από όλα!

Κλείνοντας, θα σας περιγράψω μια εικόνα:

Από την μία, ο κ. Τσίπρας κάνει επίσκεψη στην Κρήτη, συνοδευόμενος από 14 Υπουργούς και Υφυπουργούς, απομονωμένος στο ξενοδοχείο του, αλλά δεν βρήκε ούτε μια στιγμή ελεύθερη να επισκεφθεί τους πληγέντες στο Σαρωνικό. Και από την άλλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που πήγε στο Κερατσίνι, στην περιφέρεια μου, μίλησε με τους ψαράδες, άκουσε τα προβλήματα τους και τις αγωνίες τους, έδειξε το έμπρακτο ενδιαφέρον του.

Ελέχθη, από εσάς κ. Υπουργέ και από τον κ. Υφυπουργό ότι εσείς και το Υπουργείο έχετε επικουρική παρέμβαση, θέλοντας να ρίξετε τις ευθύνες στο Λιμενικό Σώμα. Εμείς τιμούμε τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και γνωρίζουμε ότι έκαναν ότι μπορούσαν. Εσείς κριθήκατε ανεπαρκείς.

 Ήξερα ότι υπήρχαν Επίκουροι Καθηγητές, τώρα μάθαμε ότι υπάρχουν και Επίκουροι   Υπουργοί»

Print
1805 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω