Search
× Search
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

Παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας κ. Γ. Τραγάκη σχετικά με τα φαινόμενα βίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Συνεδρίασε, χθες, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα ημερησίας διάταξης «Συνέχιση του διαλόγου των πολιτικών δυνάμεων του Κοινοβουλίου σχετικά με τα φαινόμενα βίας την τελευταία περίοδο», με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή και του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.
 
Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και Βουλευτής Β’ Πειραιά Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Τραγάκης κατά την ακρόαση των δύο υπουργών, προς μεν τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν και να εφαρμοστούν σταθεροί κανόνες εμπλοκής της Αστυνομίας και να αναθεωρηθεί ο Κανονισμός που ισχύει από το 2003, από τη στιγμή που η χώρα μας είναι η πρώτη στον κόσμο σε χρήση καλάσνικοφ καθημερινώς. Ζήτησε, επίσης, να χρησιμοποιηθούν οι φορητές κάμερες σε οχήματα και μοτοσυκλέτες της αστυνομίας ως αποδεικτικά στοιχεία για τις αυθαιρεσίες από αλλά και κατά των αστυνομικών υπαλλήλων.
 
Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο κ. Τραγάκης, επεσήμανε ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο είναι επαρκές, με την προϋπόθεση να εφαρμόζονται οι νόμοι. Τέλος, ζήτησε από τον Υπουργό μετά την ολοκλήρωση της κατεδάφισης όλων των τμημάτων των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού να μεταφερθούν και οι ανδρικές φυλακές εκτός πόλης, καθώς ο Κορυδαλλός είναι πολύ βεβαρημένη περιοχή που έχει ανάγκη από ελεύθερους χώρους για πράσινο και σχολικά κτήρια. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επιφυλάχθηκε να εξετάσει το θέμα και να προτείνει σύντομα εναλλακτικές λύσεις.
Print
1463 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω