Search
× Search
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

Σημεία εισήγησης του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με τα βιάια επεισόδια τον τελευταίο καιρό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Συνεδρίασε σήμερα η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα ημερησίας διάταξης «Διάλογος των πολιτικών δυνάμεων του Κοινοβουλίου σχετικά με τα φαινόμενα βίας την τελευταία περίοδο».
 
Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και Βουλευτής Β’ Πειραιά Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Τραγάκης ξεκίνησε την εισήγηση του καταγγέλλοντας τον, με καθοιονδήποτε τρόπο, προπηλακισμό πολιτικών προσώπων, καθώς είναι ένα νοσηρό φαινόμενο που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό. Διαπίστωσε, επίσης, ότι όλα τα κόμματα της Βουλής - δια των αντιπροσώπων τους στην Επιτροπή - συμφωνούν με την άποψη αυτή.
 
Ο κ. Τραγάκης, συνέχισε την παρέμβαση του λέγοντας ότι πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια που προκαλούν τη βία, ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα στη ρίζα του. «Υπάρχουν, σοβαροί πολιτικοί, οικονομικοί και κοινωνικοί λόγοι που οδηγούν στη βία» τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κ. Τραγάκης, έκανε επίσης, αναφορά στην έξαρση των φαινομένων βίας το τελευταίο καιρό. Υποστήριξε την άποψη ότι αυτό που εμποδίζει την πάταξη της συγκεκριμένης βίαιης εγκληματικότητας είναι το γενικευμένο κλίμα ατιμωρησίας που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και τόνισε ότι δεν χρειάζονται νέα νομοθετικά μέτρα, αλλά η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.
 
Αναφορικά με τις ευθύνες της Αστυνομίας για την αδυναμία πάταξης της εγκληματικότητας, ο κ. Τραγάκης παραδέχθηκε ότι ασφαλώς χρειάζεται βελτίωση η επιχειρησιακή ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά δεν είναι αυτή η αιτία του κακού.
 
Κλείνοντας την εισήγηση του, ο κ. Τραγάκης έκανε αναφορά στην βία στον αθλητισμό και τα γήπεδα. Δήλωσε ότι τα ισχύοντα μέτρα πάταξης της βίας (ονομαστικοποίηση των εισιτηρίων, κάμερες στα γήπεδα κλπ) επαρκούν αρκεί να εφαρμοσθούν και έδωσε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την πάταξη του χουλιγκανισμού στην Μ. Βρετανία, όπου επιβλήθηκαν και εφαρμόσθηκαν πολύ αυστηρές ποινές.
Print
1459 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω