Search
× Search
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δελτία Τύπου

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στον Τ/Σ ALPHA 9.89

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στον Τ/Σ ALPHA

με τους δημοσιογράφους Λ. Ιωάννου

 

 

Για το εάν οι κινήσεις της Τουρκίας θα δημιουργήσουν τετελεσμένα:

Η Τουρκία αυτή την περίοδο έχει πολλά προβλήματα και το κυριότερο από αυτά είναι ο απομονωτισμός. Έχει απομονωθεί από όλες σχεδόν τι χώρες, από την Ε.Ε., από τις Η.Π.Α. και η επιθετικότητα που δείχνει δεν της κάνει καλό. Όπως γνωρίζετε, η οικονομία της Τουρκίας είναι σε κακό σημείο αυτή τη στιγμή, ο πληθωρισμός είναι υψηλότατος, η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας πέφτει καθημερινά σε βαθμίδες, επομένως η μόνη ελπίδα που έχει για να πάει καλά οικονομικά είναι να πάει καλά ο τουρισμός της. Με αυτά που κάνει τώρα νομίζω ότι απωθεί τους τουρίστες να την επισκεφθούν.

Για τις αποφάσεις της Ε.Ε.:

Για να ληφθούν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας πρέπει η απόφαση να είναι ομόφωνη, να είναι απόφαση και των 28 κρατών μελών. Βλέπουμε, όμως, ότι υπάρχουν χώρες όπως η Μ. Βρετανία, η Κροατία, η Ουγγαρία, που διαφώνησαν στο να επιβληθούν κυρώσεις, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να ακολουθήσουμε μια άλλη πολιτική.

Ποια είναι αυτή η πολιτική; Εμείς έχουμε στη διάθεση μας το ατού του βέτο, το οποίο μπορεί να ασκήσει η Κύπρος, αλλά μπορούμε να ασκήσουμε και εμείς σε ότι αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας. Θα μου πείτε ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για την ένταξη της στην Ε.Ε., παρόλα αυτά ο ίδιος ο κ. Ερντογάν επιδιώκει την τελωνειακή ένωση με την Ε.Ε.. Και έχει, επίσης, δηλώσει ότι ενδιαφέρεται για την κατάργηση της βίζας των επισκέψεων των Τούρκων υπηκόων στην Ε.Ε. και αυτό είναι επίσης ένα χαρτί που μπορούμε να παίξουμε.

Για τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ:

Με ενόχλησε το γεγονός της σύγκλησης του ΚΥΣΕΑ μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, μπορούσε να έχει γίνει νωρίτερα, γιατί το θέμα ήταν γνωστό, ή θα μπορούσαν να έχουν ενημερωθεί οι πολιτικοί αρχηγοί. Και να έχουνε ενημερωθεί κυρίως για το τι διαμείφθει στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Ερντογάν και κρατήστε αυτό που σας λέω, θα φανεί εν καιρώ.

Για την οικονομία:

Κοιτάξτε, ο ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών εφάρμοσε ένα προϋπολογισμό με ταξικό πρόσημο, όπου στη κυριολεξία ρήμαξε τη μεσαία τάξη, με 21 αυξήσεις φόρων και 17 αυξήσεις εισφορών.

Το εισόδημα του μέσου Έλληνα έπεσε πολύ χαμηλά και προσπάθησαν με επιδοματική πολιτική στο τέλος να κάνουν κάτι αλλά δεν τα κατάφεραν.

Το βασικό ερώτημα είναι τι θα κάνουμε εμείς. Ασφαλώς θα εφαρμόσουμε κοινωνική πολιτική, άλλωστε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εμείς το είχαμε εφαρμόσει με τις κυβερνήσεις 2013 – 2015.

Αλλά εμείς θέλουμε πρωτίστως μια οικονομία που να παράγει πλούτο και ποια οικονομία παράγει πλούτο; Εκείνη η οποία έχει ανάπτυξη. Πως επιτυγχάνεται η ανάπτυξη; Με επενδύσεις. Ποιος μπορεί να κάνει επενδύσεις; Μπορεί το Δημόσιο; Όχι βέβαια, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις 750 εκατομμύρια, όταν το 2014 ήταν 2.8 δισεκατομμύρια ευρώ. Άρα, μόνο οι ιδιώτες μπορούν να κάνουν επενδύσεις. Υπάρχουν Έλληνες επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν; Βεβαίως υπάρχουν και υπάρχουν και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι οποίοι όμως συναντούν εμπόδια. Για αυτό εμείς είπαμε ότι δεν θα κλείσει η Βουλή, για να φέρουμε τα δέκα πρώτα νομοσχέδια που θα είναι βασικά για να αρθούν τα εμπόδια.

Print
1801 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω