Search
× Search
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δελτία Τύπου

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στο ONE CHANNEL

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στο ONE TV

με τους δημοσιογράφους Γ. Παπαχρήστο - Τ. Μοσχολιού

 

 

Για την ποιότητα του κοινοβουλίου:

Με τη μακρά μου εμπειρία έχω αναπτύξει μια θεωρία. Κάθε Βουλή είναι χειρότερη από τη προηγούμενη και το λέω ευθέως. Δηλαδή, αν πάρουμε τη Βουλή του 1977 ήταν καλύτερη από αυτή του 1981, αυτή του 1985 καλύτερη από αυτή του 1990 και ου των καθεξής.

Πάντως, η Βουλή ανανεώνεται κάθε φορά. Για παράδειγμα, όταν ήμουν Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. το 2007, είχε ανανεωθεί από το 2004 κατά 60 βουλευτές, υπήρξε σημαντική ανανέωση.

Μην ξεχνάτε ότι εμείς οι βουλευτές κρινόμαστε καθημερινά, όχι μόνο στις εκλογές. Κρινόμαστε από τις πράξεις μας, από τις παραλείψεις μας, από τα λεγόμενα μας, από τη πορεία της ζωής μας. Και έτσι πρέπει.

Για την μεγάλη ανανέωση των ψηφοδελτίων της Ν.Δ.:

Ο Πρόεδρος είπε ότι τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι όλοι υποψήφιοι. Με το μητρώο στελεχών που κατορθώσαμε να ανοίξουμε, στην Επιτροπή του οποίου είμαι μέλος, πήραμε συνέντευξη από περίπου 900 ανθρώπους και είδαμε ότι υπήρχαν πολύ καλά βιογραφικά, για αυτό και βάλαμε πολλούς στα ψηφοδέλτια μας.

Έχουμε ανανεώσει το στελεχιακό μας δυναμικό όχι μόνο ως προς τους βουλευτές, αλλά και γενικότερα. Θα χρειαστούν πρόσωπα να χρησιμοποιηθούν όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να κάνουν πολύ σοβαρή δουλειά.

Και δεν το αναφέρω τυχαία αυτό. Επειδή συμμετέχω στην Διάσκεψη Προέδρων και είναι αντιπρόεδρος στην  Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής είδα ότι για πρώτη φορά η στελέχωση που έγινε από την κυβέρνηση στις ανεξάρτητες αρχές - όχι μόνο στις συνταγματικά κατοχυρωμένες , αλλά και τις υπόλοιπες – ήταν άτομα που προέρχονταν από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ, οικογενειοκρατία, φίλος ο ένας με τον άλλον κ.λπ. Προσπάθησαν να πάρουν την εξουσία, όχι την κυβέρνηση, το έχουν πει και οι ίδιοι άλλωστε.  

Για την Συνταγματική Αναθεώρηση:

Προσωπικά, δίνω τεράστια σημασία στο άρθρο 16 για μη κρατικά πανεπιστήμια. Ξέρετε ότι είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν έχει μη κρατικά πανεπιστήμια; Η μόνη. Σκεφθείτε ότι έχει ακόμα και η Βόρεια Κορέα. Η Κύπρος είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα, διότι το 10% του ΑΕΠ της προέρχεται από τα πανεπιστήμια της. Ακόμα και στα κατεχόμενα, έχουν τέσσερα αγγλόφωνα πανεπιστήμια, το 50% του ΑΕΠ προέρχεται από αυτά τα έσοδα. Είναι δυνατόν εμείς να μην μπορέσουμε να αλλάξουμε το άρθρο 16; Και το δυστύχημα είναι ότι το άρθρο δεν είναι προς αναθεώρηση, ώστε να μπορέσει η επόμενη Βουλή έστω και με 180 να το περάσει. Αυτό σημαίνει ότι για να έχουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα μας πρέπει να περάσουν δεκαπέντε χρόνια.

Για το αποτέλεσμα των εκλογών:

Εμείς θέλουμε ισχυρή εντολή και θέλουμε αυτοδυναμία. Και δεν είναι σκληρό το δίλλημα που θέτουμε, ότι αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία θα ξαναγίνουν εκλογές, γιατί η απλή αναλογική θα δημιουργήσει χάος. Πάρτε παράδειγμα, τις δημοτικές που εφαρμόστηκε η απλή αναλογική και έχουμε δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει εννέα από τους σαρανταεννέα δημοτικούς συμβούλους.

Print
1925 Rate this article:
5.0
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω