Search
× Search
Τρίτη, 7 Μαΐου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

Συνάντηση του Α' Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γ. Τραγάκη με την Υπουργό Επικρατείας επί Οικονομικών Υποθέσεων της Λεττονίας στη Βουλή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Συνάντηση με την Υπουργό Επικρατείας επί Οικονομικών Υποθέσεων της Λεττονίας κα SanitaBajare είχε σήμερα στη Βουλή ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Γιάννης Τραγάκης. Κατά την διάρκεια της συζήτησης, η κα Bajare και ο κ. Τραγάκης συνομίλησαν για το μέλλον της Ο.Ν.Ε. υπό το φως του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου, την κατάσταση στην Ευρωζώνη, αλλά και για θέματα ειδικότερου ενδιαφέροντος, που αφορούν στην προοπτική ένταξης της Λεττονίας στη ζώνη του ευρώ το 2014 και τις διμερείς πολιτικές και οικονομικές σχέσεις.
Ο κ. Τραγάκης, αφού καλωσόρισε την κα Bajare στην Ελλάδα, σημείωσε ότι καίτοι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου δεν προέκυψαν εντυπωσιακά αποτελέσματα, η διαδικασία ολοκλήρωσης της Ο.Ν.Ε. έχει μπει σε συγκεκριμένη τροχιά. Για τη Λεττονία, ο κ. Τραγάκης τόνισε ότι οι προοπτικές ένταξης της στην ευρωζώνη το 2014 είναι ανοιχτές. Όσον αφορά τα διμερή θέματα, υπογράμμισε ότι οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις Ελλάδος – Λετονίας βρίσκονται σε αναπτυξιακή τροχιά, αλλά προσφέρονται μεγάλες ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη.
Η κα Bajare, από την πλευρά της, ευχαρίστησε τον κ. Τραγάκη για την συνάντηση, υπογράμμισε ότι η Λεττονία εκπληρώνει τα κριτήρια ένταξης της στην ευρωζώνη, προσβλέποντας στην στήριξη της Ελλάδας, την οποία εξήρε για τα σημαντικά βήματα προόδου και αξιοπιστίας που έχει επιτύχει με την παρούσα κυβέρνηση.
Print
1432 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω