Search
× Search
Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

Συνάντηση του Γ. Γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. κ. Γ. Τραγάκη με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Κ. Μάριο Καρογιάν

Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μάριο Καρογιάν είχε σήμερα, Τετάρτη, στη Βουλή ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κ. Γιάννης Τραγάκης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ν.Δ..  Κατά την διάρκεια της συζήτησης, που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, οι δύο άνδρες συνομίλησαν για όλες τις πτυχές του Κυπριακού, αλλά και για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, που αφορούν στις σχέσεις των δυο χωρών και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
 
Ο Πρόεδρος κ. Καρογιάν ευχαρίστησε τον κ. Τραγάκη για την συνάντηση και υπογράμμισε την πολύ καλή προσωπική σχέση και συναντίληψη μεταξύ των δύο ανδρών, καθώς και το άριστο επίπεδο σχέσεων που υπάρχει, διαχρονικά, μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου. Ανέπτυξε, επίσης, τις θέσεις της Κύπρου για την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού και έδωσε έμφαση στις αρνητικές συνέπειες που επιφέρει η σκληρή και άτεγκτη στάση της Τουρκίας.
 
Ο κ. Τραγάκης, από την πλευρά του, αφού καλωσόρισε τον κ. Καρογιάν στην Ελλάδα, επιβεβαίωσε τις άριστες σχέσεις και την πλήρη ταύτιση απόψεων της Ελληνικής και της Κυπριακής πλευράς. Τόνισε, επίσης, ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τη διαπραγματευτική διαδικασία που ακολουθεί ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Χριστόφιας και σημείωσε ότι κοινός στόχος των δύο χωρών, παραμένει η επίτευξη μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με μια Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, μια διεθνή προσωπικότητα, μια κυριαρχία και μια υπηκοότητα.  «Η προοπτική αυτή οδηγεί στην ευημερία των δύο λαών της Νήσου, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ.
 
Καταλήγοντας, ο κ. Τραγάκης σημείωσε ότι η συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, κ. Καρογιάν, ήταν πολύ εποικοδομητική και του ευχήθηκε οι επαφές που έχει με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, στα πλαίσια της επίσκεψης του, να επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Print
1435 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω