Search
× Search
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δηλώσεις

/ Κατηγορίες: Δηλώσεις

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης

Δήλωση του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»

για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης

 

 

 

Είναι η ιστορική μας έδρα, ταυτισμένη  με την μεταπολιτευτική ιστορία της Νέας Δημοκρατίας, με τα ορόσημα και τους σταθμούς αυτής της παράταξης.

Αναπολώ, με συγκίνηση, το 1975 όταν ο  Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε καλέσει στο νεοκλασικό της Ρηγίλλης δύο νέους βουλευτές τότε, εμένα και τον συγχωρεμένο αείμνηστο Χρήστο Κατσιγιάννη, να δούμε την κατάσταση του κτηρίου, το οποίο ήταν σχεδόν ετοιμόρροπο. Εμείς ετοιμάσαμε μια στατική μελέτη για τη σταθερότητα και την αντοχή του και έτσι στήθηκε το νεοκλασικό της Ρηγίλλης.

 Επιτρέψτε μου να θεωρώ τον εαυτό μου υπερήφανο, όχι μόνο γιατί έχω συνεισφέρει από τεχνική άποψη, δηλαδή σαν μηχανικός, στη κατασκευή αυτού του ιστορικού μνημείου, αλλά και γιατί σαν ο αρχαιότερος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας – εκλέγομαι από το 1974 – είχα την τύχη και την τιμή να ζήσω τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας της παράταξης και να συνεργαστώ με όλους τους αρχηγούς της.

Από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Γεώργιο Ράλλη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ και τον Κώστα Μητσοτάκη, μέχρι τον Μιλτιάδη Έβερτ, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά. 

Print
1822 Rate this article:
5.0
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω