Search
× Search
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ομιλίες

/ Κατηγορίες: Ομιλίες

Ομιλία στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Αφού καλωσορίσω κι εγώ τον κύριο Ζαγορίτη, θα αναφερθώ σε αυτά, τα οποία είπε το 2014, όταν ανέλαβε την Αρχή, όταν είπε ότι «εγώ αναλαμβάνω την Αρχή χωρίς καμία κομματική ταυτότητα» και στα 6 χρόνια που είναι επικεφαλής της Αρχής το απέδειξε αυτό, περίτρανα. Είχε αμέριστη συνεργασία, αδιάλειπτη με όλους τους Υπουργούς. Προσπάθησε, πραγματικά, σε όλες τις περιπτώσεις, να βοηθήσει και θα ξεκινήσω με την αγωνία του για την ενίσχυση του προσωπικού.

Πράγματι το έχουν ζητήσει και το είχαν ζητήσει από την προηγούμενη συνεδρίαση. Είχα δει τα πρακτικά, 7 ειδικούς επιστήμονες και Διοικητικούς.Θα πρότεινα, στον κύριο Ζαγορίτη, να προσπαθήσει να τους πάρει αυτούς με την κινητικότητα, όταν θα αρχίσει η κινητικότητα. Τώρα επειδή οι διαδικασίες, και η κινητικότητα είναι μέσα σε πολλά, οι διαδικασίες για πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ είναι χρονοβόρες. Να ζητήσει, λοιπόν, από την κινητικότητα να επανδρώσει το προσωπικό του.

Θα ήθελα να αναφερθώ σε ορισμένα θέματα τώρα, τα οποία μου έκαναν εντύπωση, διαβάζοντας το συνοπτικό, αλλά πολύ εμπεριστατωμένο σημείωμα, το οποίο μας δώσατε, κύριε Ζαγορίτη. Πράγματι, είχαμε μια αύξηση 170% των θεμάτων από το 2013 έως το 2019. Φτάσαμε στα 11.829 από 4.372 και το πρώτο τετράμηνο, τώρα, του 2020 και λόγω των γεγονότων του covid-19, έχετε πάρα - πάρα πολλές άλλες αιτήσεις, που δείχνει ότι για αυτό το χρόνο θα έχετε πολύ περισσότερη δουλειά. Θα σταθώ σε μερικά θέματα στα οποία θα ήθελα την πρόταση σας, παρακαλώ. Το πρώτο θέμα, που θα θέσω, είναι ότι, πράγματι, είχατε ένα ποσοστό 82,74% των αναφορών που κατέληξαν σε φιλική διευθέτηση. Φιλική διευθέτηση σημαίνει ότι δεν πήγανε στο δικαστήριο. Αυτό σημαίνει, δηλαδή, βοήθεια σημαντική από τον Συνήγορο του Καταναλωτή, σε ότι αφορά την αποκλιμάκωση, σε ότι αφορά τα δικαστήρια, που έχουν πληθώρα υποθέσεων. Θέλω να μου πείτε, λοιπόν, πως το καταφέρατε αυτό; Ένα θέμα είναι αυτό, η φιλική διευθέτηση, διότι ξέρω τον αγώνα και την αγωνία που περάσατε για αυτό το θέμα.

Ένα δεύτερο ερώτημα, το οποίο έχω, αφορά ένα θέμα που είχα θίξει και την προηγούμενη φορά, στις προηγούμενες συνεδριάσεις μου, που αφορά τον τραπεζικό και ασφαλιστικό τομέα. Είναι τα δάνεια σε ελβετικά φράγκα. Χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι δανειοδοτήθηκαν με ελβετικά φράγκα, βρέθηκαν στη δύσκολη θέση για στεγαστικά δάνεια, κυρίως, αλλά και καταναλωτικά, να προσπαθήσουμε η ζημιά, την οποία θα υποστούν, να είναι όσο το δυνατόν λιγότερη. Θέλω, αν είναι δυνατόν, να μου πείτε σ αυτήν την περίπτωση τι ακριβώς έγινε και πώς μπορέσατε να ξεπεράσετε αυτή τη διαδικασία;

Θα αναφερθώ τώρα στο covid-19, δηλαδή στην ειδική μέριμνα προστασίας λόγω του κορωνοϊού . Πολλά τα θέματα, τα οποία δημιουργήθηκαν. Προτού ξεκινήσω, λοιπόν, από αυτό θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι ακόμα για τα βλαστοκύτταρα. Ξέρετε ότι αυτό το έχω θίξει πάρα πολλές φορές. Είμαι εγγονός επτά παιδιών και έχω περάσει τη διαδικασία των βλαστοκυττάρων και όλες αυτές οι εταιρείες, οι οποίες γίνονται δεκτές και έχουν τα βλαστοκύτταρα, έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά προβλήματα και πάρα πολλές καταγγελίες. Θα ήθελα να μου πείτε και σ αυτό τον τομέα, τι ενέργειες κάνατε;

Πάμε , λοιπόν, στο covid-19. Εκεί παρουσιάστηκε τώρα, λόγω του γεγονότος ότι ο κόσμος έμεινε μέσα, έγιναν πάρα πολλές συναλλαγές, επηρεασμένος ο κόσμος από την τηλεόραση, έγιναν πάρα πολλές συναλλαγές από τα τηλέφωνα και από τα tablet. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι δημιουργήθηκε ένα θέμα, το οποίο μπορώ να πω ότι έφτασε σε αισχροκέρδεια. Ένα θέμα, το οποίο έφτασε, περίπου, ο κάθε συναλλασσόμενους να υποστεί περίπου μια ζημιά πεντακοσίων ευρώ. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα και θέλω να μου πείτε τι απόφαση προτίθεστε να λάβετε.

Επίσης, τι προτίθεστε να κάνετε σε ότι αφορά τον τουρισμό; Γίναμε δέκτες, όλοι, από ξενοδόχους, οι οποίοι έχουν τις ακυρώσεις. Τι γίνεται με τις προκαταβολές; Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα αυτό. Τι γίνεται με τις προκαταβολές, οι οποίες έχουν εισπραχθεί, αλλά έχουν ακυρωθεί, όμως, οι κρατήσεις. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, αυτό είναι ένα θέμα.

Όπως με την καταβολή διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία. Τι γίνεται με την καταβολή διδάκτρων στην ιδιωτική εκπαίδευση; Τα δίδακτρα καταβάλλονται. Τι γίνεται, όμως, με τις καταβολές των διδάκτρων στους διδάσκοντες; Και αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα.

Τι γίνεται, επίσης, με τις ακυρώσεις των συναυλιών; Είδατε ότι οι καλλιτέχνες όλοι, λόγω των ακυρώσεων των συναυλιών, ζητάνε και εκείνοι κάποια οικονομική ενίσχυση. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι και σ αυτόν τον τομέα πρέπει να λάβετε ορισμένα μέτρα. Εγώ θα κλείσω έχοντας, οπωσδήποτε, θετική γνώμη και για το έργο σας και για την παρουσία σας και είναι θετική η γνώμη μου και νομίζω ότι και του κόμματος είναι θετική η γνώμη για την παρουσία σας και την ανανέωση της θητείας. Καλή επιτυχία σε όλους μας.

 

 

Print
1629 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω