Search
× Search
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ομιλίες

/ Κατηγορίες: Ομιλίες

Παρέμβαση του Βουλευτή Β' Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής - Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ξεκινά η συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Καλημέρα σε όλους και ιδιαίτερα στους προσκεκλημένους μας από τον Συνήγορο του Πολίτη. Σήμερα λοιπόν το θέμα της σημερινής συζήτησης είναι η συζήτηση επί των Ετήσιων Εκθέσεων, των ετών 2016, 2017 και 2018, του Συνηγόρου του Πολίτη, όπου αν θα θέλατε κ. Ποττάκη, θα κάνετε μια μικρή τοποθέτηση και μετά θα ακολουθήσουν οι ερωτήσεις και θα αποφασίσετε εσείς ποιος θα απαντήσει. Επίσης έχουμε δύο έγγραφα τα οποία έχουν κοινοποιηθεί στην Επιτροπή, το πρώτο είναι ένα αίτημα πέντε Βουλευτών, μελών της Επιτροπής που προέρχονται από τη Ν.Δ., με το οποίο ζητούν να έρθει στην Επιτροπή μας η κυρία Ζαΐρη, η Πρόεδρος της Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, το οποίο είπαμε για λόγους πρακτικούς να το συζητήσουμε μετά από εσάς.

Επίσης έχω άλλο ένα έγγραφο, που είναι των υπαλλήλων του Ε.Σ.Ρ., οι οποίοι έχουν αποφασίσει και μας κοινοποιούν ότι σταματούν τις υπερωρίες, διότι εκκρεμούσε λόγω των αδειών, είχαν απασχοληθεί πέραν του ωραρίου τους, παρά πολύ χρόνο και δεν τους έχει καταβληθεί κανένα ποσό, όπως είχε υποσχεθεί η Αρχή σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, για να το ξέρετε και αυτό, αυτά ήταν τα δύο έγγραφα, νομίζω ότι τα έχουμε κοινοποιήσει όλα, καθώς έρχονται τα κοινοποιώ. Παρακαλώ κύριε Τραγάκη, έχετε το λόγο.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Με καλύψατε, κυρία Πρόεδρε, ήθελα να επισημάνω το γεγονός, ότι θα ήθελα να γίνει σήμερα η συζήτηση για την επιστολή την οποία σας έχουμε καταθέσει, από την πρώτη του μηνός Απριλίου. Θα το συζητήσουμε αμέσως μετά την ακρόαση των φορέων, σε ό,τι αφορά τις εκθέσεις των ετών 2016, 2017 και 2018.

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής, Γ` Αντιπρόεδρος της Βουλής): Και εμείς ευχαριστούμε, το λόγο έχει ο κ. Τραγάκης.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Να σας καλωσορίσω και εγώ από την μεριά μου. Θα ήθελα να πω, ότι από τις 16/9 του 2016, που είχαμε ακροαστεί πάλι τον Συνήγορο του Πολίτη, έχουν προκύψει ορισμένες διαφορές, στις οποίες θα ήθελα να επικεντρωθώ, να υποβάλω συγκεκριμένα ερωτήματα, για να πάρω και συγκεκριμένες απαντήσεις.

Το πρώτο μου ερώτημα αφορά τις αναφορές που έχουν υποβληθεί μέσω διαδικτύου. Σε ποιο ποσοστό είναι πια οι αναφορές που υποβάλλονται μέσω διαδικτύου και σε ποιο ποσοστό είναι οι αναφορές οι οποίες υποβάλλονται εγγράφως; Είναι ένα σημαντικό θέμα, διότι δώσαμε τη δυνατότητα μέσω διαδικτύου να υποβάλλονται οι αναφορές και δεν ξέρω πόσο έχει εφαρμοστεί αυτό.

Συγχρόνως με αυτό το ερώτημά μου, είναι και το ερώτημα, ότι από αυτές τις αναφορές που υπεβλήθησαν- είτε διαδικτυακά είτε εγγράφως- πόσες κρίθηκαν βάσιμες σε ποσοστό, πόσες κρίθηκαν αξίες εμπλοκής και διαμεσολαβητικής προσπάθειας των στελεχών του Συνηγόρου; Είναι σημαντικά αυτά τα δεδομένα και τα θέλω.

Από αυτές τις αναφορές που κρίθησαν βάσιμες, πόσες από αυτές είχαν αίσια επιτυχή έκβαση για την επίλυση του προβλήματος του πολίτη, ο οποίος προσέφυγε στην Αρχή; Είναι και αυτό ένα από τα ερωτήματά μου.

Είχα ρωτήσει και πάλι και τότε και θα το επαναλάβω, σε ό,τι αφορά την ειδική αρμοδιότητα για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού- είμαι παππούς 7 εγγονιών και καταλαβαίνετε ότι έχω αυτή την ανησυχία- αλλά είχα εντοπίσει τότε το θέμα, σε ό,τι αφορά τις σύνθετες δράσεις στο πεδίο για τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα, διότι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα νομίζω και θα πρέπει να αντιμετωπισθεί, διότι τα παιδιά που ζουν σε ιδρύματα θέλουν μια ιδιαίτερη μεταχείριση και πώς λειτουργούν αυτά τα ιδρύματα. Η οργάνωση λειτουργίας αυτών των ιδρυμάτων παιδικής προστασίας είναι ένα ζήτημα αιχμής και από τους διεθνείς οργανισμούς. Θα ήθελα αυτό να το εξετάσουμε για μια ακόμα φορά.

Ήσασταν πολύ κατατοπιστικός, σε ό,τι αφορά τις διεθνείς μας σχέσεις και πράγματι η χώρα μας, η οποία ήταν πρωτοπόρος το 2014 και το 2015, που το 2016 ολοκληρώθηκε η διαβαλκανική των δυτικών Βαλκανίων, στην οποίαν είχαν συμμετάσχει και άλλες χώρες, για να συντονίσουν τις αξιώσεις ενός κράτους-δικαίου, που αφορούσε την Τουρκία, διότι τότε είχε συμμετάσχει και ο Τούρκος Συνήγορος Του Πολίτη και του έγιναν ερωτήματα για να δώσει απαντήσεις. Δεν ξέρω αν δόθησαν αυτές οι απαντήσεις και σε ποιο στάδιο βρίσκονται.

Το άλλο ερώτημά μου έχει σχέση με αυτά στα οποία δώσατε μεγάλη έμφαση -και πραγματικά χαίρομαι- για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και σε ό,τι αφορά τους χώρους υποδοχής. Πράγματι το θέμα που θίξατε και πέρασε λίγο στα ψηλά, αλλά για μένα είναι πολύ σημαντικό, είναι το θέμα της διερμηνείας. Το θέμα της διερμηνείας είναι πολύ σημαντικό από την εξής άποψη, μπορεί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη να υπάρχει η δυνατότητα, αλλά επειδή όμως οι χώροι εισαγωγείς κυρίως είναι σε περιοχές νησιωτικές, αλλά και σε επαρχιακές, αντιλαμβάνεστε ότι εκεί υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που έχουμε ζητήσει την πρόσληψη διερμηνέων, μέσα στις δέκα θέσεις τις οποίες έχετε, είναι και οι διερμηνείς για αυτήν την περίπτωση ακριβώς. Λυπάμαι που ακόμη δεν σας έχει δοθεί η έγκριση και η άδεια, να κάνετε αυτές τις προσλήψεις. Έχει μειωθεί πράγματι το προσωπικό σας, έχει επίσης ο προϋπολογισμός σας πάει πολύ χαμηλά, αντιλαμβάνομαι λοιπόν τις δυσκολίες τις οποίες έχετε. Θα κάνω μερικά συγκεκριμένα ερωτήματα σε ό,τι αφορά αυτά τα οποία θέσατε στην έκθεση σας και σε αυτά που αναφέρονται στην αποτίμηση της χρονιάς για το 2018.

Το πρώτο μου ερώτημα αφορά την καλή νομοθέτηση. Το θέμα της καλής τοποθέτησης που πραγματικά μας απασχολεί και μας έχει απασχολήσει πάρα πολλές φορές και όταν ακροόμεθα εδώ τους ανώτατους Δικαστικούς για την προαγωγή τους, όλες μας οι ερωτήσεις είναι εάν υπάρχει καλή νομοθέτηση; Υπάρχει καταρχάς πρόβλημα σε ό,τι αφορά το χρόνο απονομής της Δικαιοσύνης; Σε ό,τι αφορά την καλή νομοθέτηση, όλες οι εκθέσεις οι οποίες μας είχαν επιβληθεί, ήταν ότι νομοθετούμε σωστά. Νομοθετούμε υπερβολικά, αλλά λίγα από τα νομοθετήματα μας στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχουν πέσει.

Τα περισσότερα έχουν εγκριθεί για τις αλλαγές, σε ό,τι όμως αφορά όμως την απονομή της Δικαιοσύνης, το χρόνο απονομής της Δικαιοσύνης, υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα. Αν ασχοληθήκατε με αυτό; Το δεύτερο το οποίο θα ήθελα να σας απασχολήσω, είναι η συμμόρφωση στις Δικαστικές αποφάσεις. Η συμμόρφωση στις Δικαστικές αποφάσεις για την κοινωνική ασφάλιση, είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας, οι οποίοι έχουν Δικαστικές αποφάσεις οι οποίες δεν εφαρμόζονται. Ποια είναι η θέση του Συνηγόρου του Πολίτη, σε αυτό το θέμα;

Αυτό είναι συνυφασμένο και με το ΕΚΑΣ, σε ό,τι αφορά την κατάργηση του. Στην περιφέρεια μου, οι περισσότεροι συνταξιούχοι, τους έχει καταργηθεί το ΕΚΑΣ και έχουν σημαντικό πρόβλημα. Αναφέρατε κι εσείς σε ότι αφορά το περιβάλλον, για το Μάτι, θα ήθελα να ακούσω ολίγες λεπτομέρειες περισσότερες για την έκθεση, για το εάν έχει ολοκληρωθεί σε ό,τι αφορά το Μάτι. Συγχρόνως να υποβάλλω το ερώτημα, για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, για τις ΑΠΕ, δηλαδή, τα φωτοβολταϊκά και τις ανεμογεννήτριες. Σας έχουν υποβληθεί πάρα πολλές προσφυγές, οι οποίες πρόσφυγες όμως είναι ανάμεσα στην αειφόρο ανάπτυξη και στην βιώσιμη ανάπτυξη.

Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να σταθούμε κάπου στη μέση, δηλαδή, να υπάρχει η αειφόρος ανάπτυξη οπωσδήποτε και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, παράλληλα όμως να υπάρχει και η βιώσιμη ανάπτυξη, εκείνη η οποία θα φέρει αρκετές επενδύσεις. Βλέπω ότι αρκετές επενδύσεις οι οποίες αφορούν αιολικά πάρκα, έχουν υπάρξει πάρα πολλές αναφορές και πάρα πολλές προσφυγές για αυτά και καθυστερούν την υλοποίηση αυτών των επενδύσεων. Σας ευχαριστώ πολύ.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής - Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Σας είχα αποστείλει το αίτημα των πέντε βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο ελπίζω να έχετε διαβάσει. Αναφέρεται στα πρόσφατα δημοσιεύματα, πρωτοσέλιδα κ.λπ., στα οποία κάνουν μία κριτική για την λειτουργία της Αρχής για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και με αφορμή ότι δεν έχει καταθέσει δύο Εκθέσεις του 2017 και του 2018 η Αρχή, ζητούν να καλέσουν εδώ την επικεφαλή της Αρχής, την Εισαγγελέα την κυρία Ζαϊρη για να δώσει κάποιες εξηγήσεις.

Πριν δώσω το λόγο σε εσάς που κάνατε την αίτηση, θέλω να πω το εξής. Πρώτον, είναι ανακριβές ότι δεν έχουν κάνει δήλωση. Σας έχει διανεμηθεί  από τον Οκτώβριο του 2018. Κύριε Τραγάκη, που εσείς αυτά τα προσέχετε, απορώ πώς σας διέφυγε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Διανεμήθηκε στα μέλη της Επιτροπής ή κατετέθη στην Βουλή;

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής - Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Όχι σε εσάς την έστειλα 24 Οκτωβρίου του 2018. Αυτή είναι του 2017. Βεβαίως δεν την έστειλε εμπρόθεσμα όπως λέει ο καταστατικός νόμος της Αρχής, ότι είναι μέχρι 15 Φεβρουαρίου, ούτε όπως λέει το άρθρο 138 Α΄.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, απαντάτε στην επιστολή μας. Αυτό  κάνετε. Θα θέλατε να εκθέσουμε πρώτα εμείς τα θέματα που αναφέρουμε στην επιστολή και μετά να απαντήσετε εσείς;

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής - Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Κοιτάξτε, κύριε Τραγάκη. Επειδή αναφέρεστε σε δύο ζητήματα που είναι και τα δύο οριακά. Δηλαδή, το ένα είναι ότι δεν έχει καταθέσει Έκθεση, ενώ έχει καταθέσει. Του δε 2018 έληξε 31 Μαρτίου, απ’ ότι ρώτησα και είναι θέμα ημερών να έρθει. Το δεύτερο που είναι τα δημοσιεύματα, υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα εάν θα λειτουργούμε εμείς ως Επιτροπή και γενικά οι πολιτικοί με βάση τα δημοσιεύματα. Ξέρετε ότι με τα fake news όλος ο παγκόσμιος χώρος ……

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Δηλαδή, με συγχωρείτε, όλα αυτά που αναφέρουμε μέσα είναι fake news;

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής - Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής):  Δεν το ξέρω.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Τότε γιατί τα καταλογίζετε ως fake news αυτά που εμείς αναφέρουμε; Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σας. Δώστε μου το λόγο να εκθέσω εγώ τις απόψεις μου κι εσείς θα απαντήσετε.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής - Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής):  Κύριε Τραγάκη, περιμένετε. Θα πάρετε τον λόγο και θα είναι καλύτερα για να απαντήσετε σε όλα με τη μία.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ:  Δεν είμαι εγώ ο ερωτώμενος.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής - Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής):  Όχι. Να απαντήσετε σε αυτές τις αιτιάσεις που καταθέτω τώρα και να τα πείτε όλα μαζί. Σας τα θέτω γιατί αυτή τη στιγμή όλη η ανθρωπότητα ασχολείται με τα fake news, το πώς προσβάλουν την δημοκρατία, τα δικαιώματα και το κράτος δικαίου και αν εμείς νομιμοποιούμεθα με βάση τα δημοσιεύματα του τύπου να λειτουργούμε, να τα θεωρούμε δεδομένα και να δρομολογούμε πρωτοβουλίες πολιτικές.

Τρίτον, όπως γνωρίζετε ο καταστατικός χάρτης, με τον οποίο ιδρύεται αυτή η συγκεκριμένη Αρχή, αναφέρει μέσα ότι ο πρόεδρος και τα μέλη έχουν απόλυτο καθήκον εχεμύθειας. Τι σημαίνει αυτό; Διέπονται από το απόρρητο. Μάλιστα είναι μια sui generis ανεξάρτητη Αρχή, γιατί είναι περισσότερο διωκτική και διοικητική, παρά όπως οι άλλες Αρχές που εμείς ασκούμε το κοινοβουλευτικό έλεγχο. Πιστεύετε, ότι θα ρωτήσετε την κυρία Ζαΐρη, ότι π.χ. «είναι αλήθεια ότι διώξατε έναν υπάλληλο γιατί δεν σας έκανε τη δουλειά που θέλατε» και θα σας απαντήσει; Θα ζητήσετε το πόρισμα της αρχής και θα σας το δώσει;

Άρα, λοιπόν, θεωρώ ότι είναι ένα ζήτημα, το οποίο, για μια πολλοστή φορά εμπλέκεται τις ανάγκες, τις κομματικές σας, ως αντιπολίτευση, στην Επιτροπή θεσμών. Για μια ακόμα φορά, εγώ είμαι υποχρεωμένη να υπερασπίσω το κύρος της, αλλά παρά ταύτα, επειδή είναι προεκλογική περίοδος, επειδή πλέον υπάρχει μια απίστευτη νοσηρότητα στην πολιτική ζωή και επειδή δεν μπορεί να λέγονται αυτά τα πράματα χωρίς να υπάρχουν απαντήσεις, γιατί αυτά αρρωσταίνουν τις συνειδήσεις των ανθρώπων που τα παρακολουθούν και επειδή είτε είναι σκάνδαλο, είτε είναι συμψηφισμός σκανδάλων, πρέπει αυτά με απόλυτη διαφάνεια να διερευνηθούν, ενώ συναινώ να έρθει η κύρια Ζαΐρη.

Προσωπικά θα δούμε τι θα πουν και τα υπόλοιπα μέλη. Να έρθει η κυρία Ζαΐρη, όπως και να έρθει και ο υπάλληλος που παραιτήθηκε και έφυγε από την υπηρεσία, ώστε μέσα από την ακρόαση αυτών, να αποκτήσουμε κάποια γνώμη, διότι πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή η Αρχή έχει ειδικό καθεστώς λειτουργίας.

Γνωρίζετε ότι δεν γνωρίζει κανείς που συνεδριάζει; Και προβλέπεται στον νόμο, στο άρθρο 50 παράγραφος 16;

Απευθύνομαι σε σας κ. Τραγάκη, για την έκθεση που σας διέφυγε ότι την έχετε πάρει. Έχω εδώ και το πρακτικό του 2017.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Είχε κατατεθεί στον Πρόεδρο της Βουλής, σε μας δεν διανεμηθεί και του 2018 δεν έχει υποβληθεί ακόμα ως όφειλε.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής - Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Αυτό είπαμε, 30 Μαρτίου τελειώνει και είναι 4 Απριλίου.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Όχι, δεν τελειώνει 30 Μαρτίου αλλά 17 Φεβρουαρίου.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής - Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Κ. Τραγάκη, συζητήσαμε έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη του 2016. Εγώ χαίρομαι, που εσείς θέλετε να είναι όλα έγκαιρα, που εσείς θέλετε να ελέγχουμε τις Αρχές και να ασκούμε το κοινοβουλευτικό μας έλεγχο επιτέλους. Όμως, όπως ξέρετε, όλο το προηγούμενο καιρό οι παρεμβολές των ερωτήσεων της μειοψηφίας, μας έχουν οδηγήσει να μην έχουμε προλάβει να εξετάσουμε ούτε τις εκθέσεις του 2016.

Αυτή δεν κατατέθηκε στη Βουλή. Κατατέθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και σας την έστειλα.

Συνεχίζω λοιπόν και λέω ότι για αυτή την αρχή δεν ξέρω αν κάποιος, ίσως ο κ. Παρασκευόπουλος, ξέρει κάτι παραπάνω, γιατί έχει αυτούς τους ειδικούς όρους για τη λειτουργία της, γιατί δεν πρέπει να στέλνει τίποτα, να λένε τίποτα τα μέλη της και όχι όσο είναι μέλη της αρχής, αλλά και όταν αποχωρήσουν από την αρχή. Ό,τι έμαθαν κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους απαγορεύεται να διαρρεύσει, διέπονται από ένα υψηλό καθεστώς  εχεμύθειας.

Παρά ταύτα, όμως, για να μη δημιουργηθεί θέμα, για να μην αιωρείται οτιδήποτε, για να μην ασχολούμεθα με τον τύπο για να βγάλουμε πολιτική υπεραξία, εγώ έχω δύο προτάσεις. Η μια πρότασή μου είναι ότι συναινώ να την καλέσουμε και μαζί να καλέσουμε και τον υπάλληλο, αφού εντοπίσουμε το όνομά του. Διότι έψαξα στο διαδίκτυο, δεν γνωρίζω πώς το λένε, δεν γράφει πουθενά κανείς και από ποια υπηρεσία ήταν αποσπασμένος στη συγκεκριμένη αρχή. Δεύτερον, να καλέσουμε και το ΕΣΡ για να συνταχθεί ειδική έκθεση για τα fake news. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί να λειτουργεί το κράτος, η δικαιοσύνη, οι αρχές, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί με βάση τα δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία όπως αποδεικνύεται κάθε φορά είναι παντελώς κατασκευασμένα.

Ορίστε, κ. Τραγάκη, πείτε εσείς εάν διαφωνείτε με αυτές τις προτάσεις. Το κείμενο το έχετε δώσει στον τύπο, άρα δεν χρειάζεται να το αναλύσετε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ : Καταρχάς θα απευθυνθώ σε σας σαν Πρόεδρο της Επιτροπής και θα πω ότι ήσασταν προετοιμασμένη γιατί υποβλήθηκε το αίτημα μας από την 1η /4 και φέρατε ένα λογύδριο εδώ, το οποίο…

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Κοιτάξτε έχετε υπογράψει 5 και θα μπορούσα να μην το συζητήσω καν. Θέλω, λοιπόν, η επικοινωνία μας αυτή τη στιγμή να είναι συγκεκριμένη. Δεν έχετε τον απαιτούμενο αριθμό των 2/5 και επειδή επικαλείστε το άρθρο 41 Α, θα μπορούσα να σας πω, κ. Τραγάκη, δεν θα μιλήσετε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ : Πιο κάτω έχει και το άρθρο 43, αλλά δεν έχει σημασία αυτό. Σημασία έχει το εξής…

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Αυτό λέω, είστε 5 και χρειάζονται 8.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ : Δεν θα με διακόπτετε, όμως, σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ μη με διακόπτετε.

(Ο Βουλευτής, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ομιλεί εκτός μικροφώνου)

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Όχι, κ. Αθανάσιου, επειδή είσαστε του τυπικού πάντα εσείς.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Ο Κανονισμός είναι συμπυκνωμένη ουσία.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ : Μη με διακόπτετε, γιατί θα με αναγκάσετε να κάνω πολιτικό σχόλιο που δεν θέλω.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Τι θα κάνετε;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ : Πολιτικό σχόλιο που δεν θέλω να κάνω. Μην με διακόπτετε.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Γιατί, με απειλείτε; Απειλείτε εμένα για πολιτικά σχόλια; Δεν κατάλαβα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ : Αποστολή έχετε; Δεν κατάλαβα. Έχουμε συμμετάσχει σ' αυτή την Επιτροπή εκατοντάδες φορές και αυτό το φαινόμενο δεν το έχω ξαναζήσει, να μην αφήνετε ομιλητή χωρίς να του απαντήσετε από την πρώτη του φράση.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Μήπως να σας φέρω τα πρακτικά όταν ήσασταν εσείς Πρόεδρος τι κάνατε;

 

 

 

 ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ : Σας παρακαλώ πολύ, ήξερα τι έκανα και όταν έρχονταν οι εκθέσεις την επόμενη χρονιά αμέσως τις συζητούσαμε. Αφήστε με τώρα να ολοκληρώσω. Υπεβλήθη αυτό το αίτημα. Είδα ότι το κάνατε αποδεκτό. Καλώς. Υπεβλήθη και είπατε για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ένα αίτημα. Το δεχόμαστε ευχαρίστως. Το έχουμε ζητήσει από καιρό. Όχι εγγράφως, έχει βγει ανακοίνωση επανειλημμένως που καλούμε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Άρα καλούμε και  το ΕΣΡ ….

(Η Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, ομιλεί εκτός μικροφώνου)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ : Μα το ζητάτε για συγκεκριμένο λόγο. Για το συγκεκριμένο λόγο που εσείς το ζητάτε…

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Για τα fake news και τις κατασκευές και το δηλητήριο που διακινείται.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ : (Ομιλεί εκτός μικροφώνου)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ : Δεν είναι όλα fake news. Ξέρουμε όλοι τι γίνεται. Δεν θέλω να κάνω πολιτικό σχόλιο, αλλά αν μου το λέτε και με προκαλείτε το πικρό ποτήρι θα το πιείτε  μέχρι τέλους.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Εντάξει, να δούμε ποιος θα το πιει.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ : Να ολοκληρώσω. Υπεβλήθη αυτό το αίτημα για να έρθει η κυρία Ζαϊρη, γιατί ήταν τρία τα αιτήματα συγχρόνως, δύο και το δεύτερο έχει δύο υποαιτήματα. Όταν υπεβλήθη το αίτημα αυτό υπεβλήθη γι΄ αυτά που έπρεπε να έχει καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. 15 Φεβρουαρίου ήταν υποχρεωμένη να την υποβάλει και δεν την έχει υποβάλει ακόμη και πάμε 15 Απριλίου. Επομένως, είναι για το 2018.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα που είχαμε για να κληθεί εδώ η κα Ζαϊρη να δώσει εξηγήσεις και να μας συζητήσει, είπατε ότι το αποδέχεται και θα έρθει, καλώς να έρθει.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μεταξύ της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου, ΔΕΠΑ…

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Τα δημοσιεύματα, αυτό λέτε. Τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο ρόλο της σε σχέση με την ιστορία της ΔΕΠΑ και τον Πετσίτη.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Δεν είπα για δημοσιεύματα, είπα περί σοβαρών υποθέσεων. Εγώ δεν ανέφερα τη λέξη δημοσιεύματα, εσείς το λέτε και για την ΕΛΠΕ. Υπάρχει σ' αυτό και ο έλεγχος που γίνεται από τις δικαστικές αρχές, υπάρχει κατάθεση του κ. Κιτσάκου, ο  οποίος ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ και ο οποίος είχε ονοματίσει και είχε φέρει μάλιστα και αποδεικτικό στοιχείο στο δικαστήριο το σημείωμα εισόδου του κ. Μανώλη Πετσίτη στη ΔΕΠΑ συγκεκριμένες ημερομηνίες και δίπλα έγραφε ότι ήταν εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Τα ξέρουμε τώρα. Θα βγάλετε από σήμερα την υπεραξία ή θα περιμένετε να έρθει;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Αφού τα ξέρετε, να τα ακούσετε για να τα εμπεδώσετε.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Εγώ τα έχω εμπεδώσει κ. Τραγάκη. Είσαστε πέντε και σας ακούω, αυτό θα το λάβετε υπόψη σας;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Ένας μιλάω.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Όχι, λέω δεν έχετε τα 2/5. Αφήστε, λοιπόν, θα την βγάλετε την υπεραξία όταν έρθει η κυρία Ζαϊρη. Δεν χρειάζεται συνεχώς. Κάναμε την αίτηση, την δώσαμε αμέσως στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έγινε τζόγος, θα τα ξαναπείτε σήμερα, να τα ξαναπείτε και όταν θα έρθει και η κα Ζαϊρη και ο άλλος ο κύριος. Πόσο πια; Περιμένετε, κάντε μία οικονομία δυνάμεων λίγο.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Κρατήσατε την ψυχραιμία σας  τώρα να μιλήσω;

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Εγώ, την έχω απολύτως, ως γνωστόν είμαι τέρας ψυχραιμίας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Δεν θα με ξαναδιακόψετε, όμως;

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Δεν το εγγυώμαι.

ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ : (Ομιλούν εκτός μικροφώνου)

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ) ΒΟΡΙΔΗΣ : Δεν εισάγεται ως αίτημα μειοψηφίας σήμερα.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Ως αίτημα μειοψηφίας εισάγεται.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Όχι.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): 41 Α, αφού το γράφετε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Έχει παρακάτω και το 43. Θα υποβληθεί και με τα 2/5 σας είπα, αν χρειαστεί, αλλά αφού το αποδεχθήκατε.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Κατόπιν των ανωτέρω…, εδώ θα λέμε ό,τι ισχύει.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, σας παρακαλώ.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Σας παρακαλώ, δεν θα δημιουργούμε εντυπώσεις. Κλείνει η αίτηση: Κατόπιν των ανωτέρω είναι απαραίτητο να κληθεί ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σύμφωνα με όσα προβλέπονται στις παραγράφους 1 έως 6 του άρθρου 41 Α του Κανονισμού της Βουλής.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Το κάνατε αποδεκτό.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Ορίστε;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Το κάνατε αποδεκτό.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Τώρα τι μου λέτε, όμως, ότι δεν ήταν αίτημα; Το έκανα αποδεκτό λέω, ακριβώς για να δείξω και σε όσους μας ακούνε ότι δεν φοβόμαστε όλα αυτά τα δημοσιεύματα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Αφού δεν φοβόσαστε, λοιπόν…

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Γι’ αυτό να κλείσουμε τη συζήτηση.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Να μην ολοκληρώσω;

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Σας παρακαλώ, τι θα  ολοκληρώσετε;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Δηλαδή, θέλετε να μου αφαιρέσετε το λόγο; Δεν θα καταφέρετε να μου αφαιρέσετε το λόγο. Εγώ αυτά που είναι να πω θα τα πω.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Καλά, πείτε τα, καταλαβαίνουν όλοι.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Ακούστε, λοιπόν. Υπάρχει, όπως ξέρετε σε εξέλιξη και η κατάθεση του κ. Κιτσάκου, ζητώ να κατατεθεί εδώ.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Ποια;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Ο κ. Κιτσάκος στο δικαστήριο έφερε ορισμένα αποδεικτικά στοιχεία και στην απολογία του …

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Πώς θα τα ζητήσω εγώ; Σε ανοικτές υποθέσεις της δικαιοσύνης; Είστε γιατρός, μηχανικός, αλλά δικηγόρος δεν είστε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Και τα δύο είμαι και γιατρός και μηχανικός.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Τώρα εάν μου λέτε να καλέσω, να ζητήσω εγώ σε ανοικτή υπόθεση να μου δώσουν χαρτιά να σας τα φέρω, νομίζω ότι εντάξει η υπερβολή έχει πιάσει  ταβάνι.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Όταν θα κληθεί, λοιπόν, η κα Ζαϊρη εδώ είναι λογικό μετά από τις εξηγήσεις που θα δώσει, όπως εσείς λέτε, ότι θα πρέπει να καλέσουμε και τον κ. Κιτσάκο.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Όσους θέλετε. Εδώ να την κάνουμε τη δική.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Επειδή, εσείς θέσατε και το θέμα του διευθυντικού στελέχους της αρχής που…

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Πάνω σε αυτό στηρίζεται όλη σας η καταγγελία, γιατί έφυγε αυτός ο άνθρωπος. Κάτι έκανε που δεν άρεσε στην κα Ζαϊρη. Να έρθει, λοιπόν, ο κύριος αυτός.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Λάθος κάνετε.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Ε όχι, κάνουμε λάθος. Να το διαβάσω;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Αφού, λοιπόν, επικαλεστείτε προηγουμένως το απόρρητο, πώς ξέρετε εσείς ότι το διευθυντικό στέλεχος παραιτήθηκε γι’ αυτό το λόγο;

 

 

 

            ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής - Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Στο διαδίκτυο τα γράφει και τα επαναλαμβάνετε εσείς.

            ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Άρα, εσείς επικαλείστε το διαδίκτυο.

            ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ) ΒΟΡΙΔΗΣ: Ο ένας λέει για τον Κιτσάκο, ο άλλος για την Αρχή.

            ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής - Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Ποιος είναι ο ένας και ποιος είναι ο άλλος;

            Δεν πειράζει! Διαφωνείτε να τον καλέσουμε;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Τον κ. Κιτσάκο, όχι!

            ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής - Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Όχι, τον άλλο κύριο.

            ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Όχι, κάθε άλλο! Αφού το προτείνατε εσείς, γιατί να το αρνηθούμε;

            ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής - Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Εντάξει, λοιπόν, για να δούμε στα πλαίσια του απορρήτου και της εχεμύθειας, καθώς και στα πλαίσια ότι είναι ανοιχτές ποινικές υποθέσεις, τι ακριβώς θα συγκεντρώσετε. Εκτός από το θόρυβο!

Εγώ, πλέον, θα λέω σε όλα ναι! Στην προεκλογική περίοδο θα λέω σε όλα ναι! Σε ό,τι ζητήσετε και το Θεό να θέλετε θα τον καλέσω!

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ) ΒΟΡΙΔΗΣ: Πότε με το καλό;

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής - Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Όποτε πει η κυρία ότι μπορεί.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Την άλλη εβδομάδα!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής - Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Την άλλη εβδομάδα θα λείπω.

            ΙΩΑΝΝΕΤΑ (ΑΝΝΕΤΑ) ΚΑΒΒΑΔΙΑ: Άρα, κυρία Πρόεδρε, εάν δεσμεύεται από το απόρρητο, δηλαδή, μπορεί να βρεθούμε μπροστά στο φαινόμενο να κάνουμε ερωτήσεις και να λέει δεν απαντώ γιατί δεσμεύομαι από το απόρρητο.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής - Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Δεν ξέρω.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ) ΒΟΡΙΔΗΣ: Απόρρητο για ποιο πράγμα;

            ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Όποιο εκείνη κρίνει. Θα έχει το δικαίωμα, όποιο εκείνη κρίνει να το θεωρήσει απόρρητο και να μην απαντήσει, εάν θέλει, αλλά δεν προέχουν μόνο οι απαντήσεις, προέχουν και τα ερωτήματα και θα μείνουν και τα ερωτήματα.

            ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής - Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Αυτό δεν το ξέρω.

            ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Για να ολοκληρώσω εγώ, λοιπόν, τώρα, έγινε δεκτό το αίτημα την επόμενη εβδομάδα ή πότε νομίζετε εσείς ότι θα απαντήσει…

            ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής - Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Θα λείπουμε. Τη μεθεπόμενη, από τις 15 του μηνός και μετά.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Πολύ ωραία, τη μεθεπόμενη εβδομάδα, λοιπόν, να κληθεί η κυρία Ζαϊρη, να κληθεί ο κ. Κιτσάκος ή όποιος προκύψει από την ακρόαση και να αποφασίσουμε τι ακριβώς θα κάνουμε.

Για να κάνω, όμως, και πάλι το πολιτικό μου σχόλιο, για το θέμα Πετσίτη θα το πιείτε μέχρι τέλος το πικρό ποτήρι.

 

Print
1510 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω