Search
× Search
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ομιλίες

/ Κατηγορίες: Ομιλίες

Παρέμβαση του κ. Ιωάννη Τραγάκη στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Βουλής - Πρόεδρος της Επιτροπής): Ευχαριστώ. Θα παρακαλούσα τους συναδέλφους μέχρι δύο ερωτήσεις και όταν παίρνουν τον λόγο, να λένε και τη δική τους τοποθέτηση, διότι έχουμε μία ώρα στη διάθεσή μας λόγω του νομοσχεδίου.

Το λόγο έχει ο κ. Τραγάκης.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Ευχαριστώ, κ. Πρόεδρε. Κάθε φορά που υπάρχει παραίτηση, να έχουμε ένα αντίγραφο της παραίτησης του προηγούμενου διευθύνοντος συμβούλου ή Πρόεδρου. Ο κ. Υπουργός, πράγματι, εξέθεσε τους λόγους του κ. Αναγνωστόπουλος, όμως πολλές φορές στις παραιτήσεις αναφέρονται και πολλά άλλα, είναι σωστό να τα λαμβάνουμε υπόψη.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ (Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών): Θα σας την στείλω τώρα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Άμα την έχετε, πολύ ευχαρίστως. Κύριε Πρόεδρε, θα κάνω συγκεκριμένες ερωτήσεις για να είμαι σύντομος. Η πρώτη μου ερώτηση αφορά στην εισιτηριοδιαφυγή, διότι άκουσα ότι έχετε μελετήσει το νομοθετικό πλαίσιο, ξέρετε όλες τις κανονιστικές διατάξεις και το κανονιστικό πλαίσιο, άρα μπορείτε να απαντήσετε στο πώς θα αντιμετωπίσετε το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγή. Η εισιτηριοδιαφυγή έχει γιγαντωθεί λόγω του γεγονότος ότι καταστρέφονται μηχανήματα, λόγω του γεγονότος ότι καταστρέφονται ακόμα και μηχανήματα ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Επομένως, με ποιο τρόπο σκέφτεστε να το αντιμετωπίσετε;

Το δεύτερο ερώτημα αφορά στα ηλεκτρονικά εισιτήρια. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι ένα θέμα που είχε ξεκινήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έχει καθυστερήσει, πρέπει να ολοκληρωθεί. Είμαστε υπέρ του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, με μια διαφορά, δεν υπήρξε ο καλός προγραμματισμός, δεν υπήρξε ο προγραμματισμός εκείνος που θα επέτρεπε, διότι υπήρχαν μόνο 9 σταθμοί από τους οποίους μπορούσε κανείς να προμηθευτεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο, μάλιστα για τον ΟΣΥ ήταν μόνο ο σταθμός του Συντάγματος. Αντιλαμβάνεστε ότι εκεί δημιουργήθηκε ένα τεράστιο πρόβλημα με ουρές, καθυστερήσεις, διαμαρτυρίες.

Επίσης, είναι αλήθεια το γεγονός ότι έχετε ζητήσει πρόταση για την προμήθεια χάρτινου εισιτηρίου για το 2018. Αυτό σημαίνει ότι από μόνοι σας, κατά κάποιο τρόπο, ακυρώνεται τη διαδικασία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Το τέταρτο θέμα στο οποίο θα ήθελα να αναφερθώ είναι τα ελλείμματα. Υπάρχουν πραγματικά μεγάλα ελλείμματα, ο κ. Υπουργός το έθιξε λίγο και είναι σωστό αυτό που είπε, ότι πολλά από τα ελλείμματα οφείλονται στη μείωση της χρήσεως των λεωφορείων, λόγω των Μετρό που έχουν κατασκευαστεί, έχουν κατασκευαστεί πάρα πολλές γραμμές. Το ερώτημά μου είναι πώς σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε αυτό το θέμα των ελλειμμάτων, γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για τη λειτουργία του οργανισμού.

Το πέμπτο θέμα είναι τα προβλήματα που υπάρχουν σε ό,τι αφορά στον στόλο των αυτοκινήτων. Υπάρχουν πληροφορίες από τους εργαζόμενους στα μηχανοστάσια, ότι υπάρχουν 548 λεωφορεία που δεν λειτουργούν. Άκουσα τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στα μηχανοστάσια, τον κ. Ραυτόπουλο, on line, να λέει ότι θα χρειάζεται να παίρνουν ένα καθρεφτάκι από το ένα αυτοκίνητο και να το βάζουν στο άλλο, για να λειτουργήσει.

Το τελευταίο ερώτημα απευθύνεται σε εσάς κύριε Υπουργέ, δεν ξέρω τι σχέση έχετε με το Ελληνικό, αλλά έχετε κάποια σχέση. Εννοώ πολιτική σχέση. Όπως ξέρετε το μηχανοστάσιο του ελληνικού είναι το μεγαλύτερο μηχανοστάσιο της ΟΣΥ, πώς σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε το θέμα αυτό; Πρέπει να γίνει η εκμετάλλευση του παλιού αεροδρομίου; Δεν ξέρω τι άποψη έχετε, είναι μεταβαλλόμενες οι απόψεις. Θα ψηφίσω «παρών». Ευχαριστώ.

Print
1643 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω