Search
× Search
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Βουλευτή Β' Πειραιά, Ι. Τραγάκη, στον Ρ/Σ ALPHA

Για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Κοινοβούλιο:

Για εμένα, που διακονώ 43 ολόκληρα χρόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο, είναι ένα πρωτοφανές γεγονός, δεν έχει ξαναγίνει. Βέβαια, το 2015 ήταν προσκεκλημένοι, δεν είχαν εισβάλει, τους κάλεσε η κα. Κωνσταντοπούλου και σε αυτήν έριξαν όλα τα δεινά. Τώρα, εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής και δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει την επόμενη φορά, δεν θέλω να ανοίξω δρόμους ή να κάνω υποδείξεις.

Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες που φαίνεται ότι έχουν συλληφθεί, τους έχουν περάσει χειροπέδες και τους βάζουν στο περιπολικό. Γιατί μετά τους άφησαν ελεύθερους; Μεγαλύτερο ποινικό αδίκημα από την εισβολή στη Βουλή δεν υπάρχει, μιλάμε για την κοιτίδα της δημοκρατίας, την καρδιά του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος. Το πολίτευμα μας είναι κοινοβουλευτικό, αν οι κύριοι έχουν άλλη εντύπωση για την κοινοβουλευτική δημοκρατία να μας το πούνε.

Αν πρόκειται για αυτή την περίφημη χαρτογράφηση του κ. Τόσκα, που είπε ότι θέλει πρώτα να χαρτογραφήσει τις περιοχές που δρουν οι αναρχικοί, να λοιπόν η ευκαιρία να χαρτογραφήσει και το Κοινοβούλιο, διότι αυτοί που μπήκαν στο προαύλιο δεν είναι άλλοι από αυτούς που διαμαρτύρονταν στο Σύνταγμα εναντίον των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Καταδικάζω αυτή την ενέργεια απερίφραστα και πρέπει να καταδικαστεί από την κυβέρνηση, γιατί είδα αμήχανες δηλώσεις, τόσο από τον Πρόεδρο της Βουλής, όσο και από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Για την τοποθέτηση της κας. Θάνου στο Νομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού:

Δεν είναι τυχαία η τοποθέτηση της τώρα. Μην ξεχνάτε ότι τώρα θα έρθουν στη Βουλή οι προτάσεις για τους αντιπροέδρους και τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και των άλλων ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας και έχω την αίσθηση ότι η κα Θάνου τοποθετήθηκε εκεί για να επηρεάσει τη γνώμη κάποιων ως προς αυτές τις προαγωγές.

Επίσης, δεν είναι τυχαία η επίσκεψη της στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είναι εκ του πονηρού επίσκεψη. Ήθελε να δείξει ότι μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις και νομίζω ότι ο επηρεασμός των αποφάσεων θα παίξει ρόλο στην επόμενη Βουλή, στην οποία θα επέλθει η πολιτική αλλαγή και θα αναζητηθούν ευθύνες και να είστε σίγουροι για αυτό. Οπότε εκεί θα τους φανεί χρήσιμη η κα Θάνου με τις νομικές της γνώσεις.

Για τις εξεταστικές επιτροπές:

Οι εξεταστικές επιτροπές, κατά βάση, είναι ένα όπλο της αντιπολίτευσης, η οποία με τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών μπορεί να ζητήσει τη σύσταση τους. Αν κάθε κυβέρνηση, με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, απορρίπτει όλες τις εξεταστικές επιτροπές, δεν θα μπορέσει ποτέ να χυθεί άπλετο φως στις υποθέσεις. Καμία εξεταστική επιτροπή που έχουμε ζητήσει δεν έχει γίνει αποδεκτή, ενώ εμείς έχουμε αποδεχθεί όλες τις εξεταστικές επιτροπές που ζήτησαν εκείνοι, ακόμα και την εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια, παρόλο που εξαίρεσαν το χρονικό διάστημα των δικών τους μνημονίων.

Δεν αποδέχθηκαν την εξεταστική για την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας στο πρώτο καταστροφικό εξάμηνο του 2015, που έφερε τα capital controls, μια ζημιά στην ελληνική οικονομία 100 δισεκατομμύρια ευρώ, απώλεια των τραπεζών ύψους 36 δισεκατομμυρίων ευρώ και παράδοση της διοίκησης τους σε ξένα funds. Αντιλαμβάνεστε, ότι όλα αυτά θα εξετασθούν και θα αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στον καθένα.

Για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου:

Δεν έχω ξαναδεί να συμβαίνουν τέτοια πράγματα και έχω μεγάλη εμπειρία. Το Κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων, έχει κομματικοποιηθεί. Όλες οι αποφάσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λαμβάνονται στην κεντρική επιτροπή που προηγείται, τους «δένει» εκεί ο Πρωθυπουργός και έρχονται μετά τα θέματα στη Βουλή, δηλαδή ακολουθούν αντίστροφη πορεία. Έχουμε κομματικό κράτος και όχι κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Εμείς, πιστεύουμε στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και στην ελευθερία του λόγου του βουλευτή, βέβαια είδατε ότι όταν ήρθαν οι μνημονιακές υποχρεώσεις υπήρξαν διαφοροποιήσεις, ακόμα και διαγραφές βουλευτών και πτώση των κυβερνήσεων.

Αυτό δεν συμβαίνει τώρα, γιατί; Γιατί τους δένει μόνο η εξουσία, οι ίδιοι οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σκέφτονται μόνο την εξουσία και το λέω με λύπη μου αυτό. Έχουν ψηφίσει δύο μνημόνια και δεν άνοιξε μύτη, ούτε καν μια κρίση. Και μάλιστα από ανθρώπους που είχαν αρνητική στάση στις πολιτική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα οι 53, όπου είχαν αντιρρήσεις έντονες για διάφορα θέματα και όταν ερχόντουσαν στην Βουλή όλα ωραία και καλά. Είναι εξουσιομανείς.

Για την απάντηση του Πρωθυπουργού στις αποκαλύψεις Βαρουφάκη:

Η απάντηση του Πρωθυπουργού ήταν αμήχανη, δείχνει αμηχανία και φόβο έναντι του Βαρουφάκη, γιατί φοβάται ότι ο Βαρουφάκης έχει ηχητικά ντοκουμέντα. Κακώς για εμένα, αλλά όταν ο Βαρουφάκης, ως Υπουργός Οικονομικών, πήγαινε στη Λετονία ηχογραφούσε το Eurogroup τότε επικρότησαν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ και του είπαν μπράβο. Τώρα το καταδικάζουν, ας αποφασίσουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν. Ο Πρωθυπουργός φοβάται τον Βαρουφάκη.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι όσα λέει ο Βαρουφάκης τα ήξερε. Αυτός τα ήξερε, ο ελληνικός λαός όμως δεν τα ήξερε και όταν πήγε στις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου δεν ήξερε τίποτα ο ελληνικός λαός για το σκοτεινό πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που μας έφτασαν στο χείλος του γκρεμού.

Και να σας πω κάτι, τότε τον Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την έσωσε η απόφαση, όλων των πολιτικών αρχηγών, να ψηφίσουν τη συμφωνία για να κρατήσουν τη χώρα στο ευρώ. Και ενώ πήραν τη διαβεβαίωση από τον Τσίπρα ότι δεν θα πάει σε εκλογές εκείνος τους κορόιδεψε και οδήγησε τη χώρα σε εκλογές. Μεγάλο πολιτικό ατόπημα.

Και τώρα λέει ότι με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου όλα ξεπλύθηκαν. Οι εκλογές δεν ξεπλένουν τίποτα, είναι μια απόφαση του ελληνικού λαού, την σεβόμαστε απόλυτα, αλλά έρχονται και άλλες εκλογές, οι οποίες θα φέρουν άλλο αποτέλεσμα. Αυτές οι εκλογές θα φέρουν πολιτική αλλαγή, θα φέρουν αλλαγή προς την κανονικότητα, αλλαγή που ενέχει το μεγάλο πλεονέκτημα της αλήθειας.

Για την αυτοκριτική του κ. Τσίπρα:

Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κάνοντας αυτοκριτική, ομολόγησε ότι είναι ψεύτης ποιός μπορεί να του έχει εμπιστοσύνη; Χθες, οτιδήποτε και να έλεγε ή να υποσχόταν στον ελληνικό λαό δεν θα τον πίστευε κανείς. Δεν βλέπετε ότι στις δημοσκοπήσεις το 60% αυτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση;

Και που βλέπει τα χαμογελαστά πρόσωπα ο Πρωθυπουργός; Στους συνταξιούχους, με τη μείωση των συντάξεων, ή στους ένστολους, με την εξαπάτηση του επιδόματος; Κανείς δεν μπορεί να τους έχει πια εμπιστοσύνη και το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να αφήσουν την εξουσία το συντομότερο δυνατό, γιατί η ζημιά των δύο ετών είναι ανυπολόγιστη.

 

Print
1916 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω