Search
× Search
Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στο STAR CHANNEL

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στο STAR CHANNEL

 

Για το προσφυγικό:

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αποτύχει σε όλα και αυτό που συμβαίνει τώρα με το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι η τρανή απόδειξη. Αυτά που συμβαίνουν, τώρα, στη Χίο, την Ειδομένη και τον Πειραιά είναι εικόνες ντροπής για τη χώρα μας και δημιουργούν πολλές ανησυχίες για το τι μέλλει γενέσθαι.

 

Οι συμπλοκές που έγιναν στη Χίο, το ότι υποχρεώθηκαν οι τοπικές αρχές να καλέσουν τα ΜΑΤ από την Αθήνα, το ότι ο πρόεδρος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», ο κ. Κανάκης, απεχώρησε από τη Χίο, διότι τα ιατρεία που είχαν εκεί υπέστησαν ζημιές 30.000 ευρώ, όλα αυτά δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος και είναι ακόμα η αρχή. Όταν η αγανάκτηση ξεχειλίσει φοβάμαι πως η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη. Μπροστά σε αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση η πολιτεία σιωπά, μένει αμέτοχη.

 

Για την κατάσταση στον Πειραιά:

 

Καταρχήν, ποιος κάνει την απογραφή στον Πειραιά; Δεν έχω καταλάβει. Ακούω διάφορους αριθμούς, ρώτησα χθες στον Πειραιά πως γίνεται η απογραφή, εάν υπάρχουν αρμόδιοι που τους μετράνε κάθε μέρα, πως γίνεται; Η απάντηση είναι πως δεν υπάρχει τίποτα, είναι μια απογραφή που δεν μπορεί να την εγγυηθεί κανένας, για το ποιος είναι ο ακριβής αριθμός.

 

Δεύτερον, στον Πειραιά αποχωρεί πλέον και ο Δήμος του Πειραιά, ο οποίος έχει ήδη δώσει 120.000 μερίδες φαγητού εκεί. Το εξήγγειλε σήμερα ο υπεύθυνος του Δήμου Πειραιά, ο κ. Κόκκαλης, είπε ότι έως εδώ, δεν πάει άλλο, πρέπει να παρέμβει και η πολιτεία. Το κάνει για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, ότι επιτέλους η πολιτεία πρέπει να αφυπνιστεί, να αναλάβει τις ευθύνες της και να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει.

 

Για το νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα για το προσφυγικό:

 

Το νομοσχέδιο που περνάμε σήμερα ως κατ’ επείγον μπορεί να έχει ρυθμίσεις για το άσυλο, που στηρίζονται στην απόφαση της Ε.Ε. του 2013, η οποία έπρεπε ήδη να έχει εφαρμοσθεί στη χώρα μας, αλλά περιέχει και 59 διατάξεις που αφορούν ρυθμίσεις τις οποίες δεν μπορούμε καν να σκεφτούμε ότι μπορούν να εφαρμοσθούν, διότι είναι ρυθμίσεις εξπρές, χωρίς διαγωνισμούς, για προσλήψεις, χωρίς διαγωνισμούς για οτιδήποτε.

 

Για τις εγκρίσεις αιτήσεων ασύλου:

 

Σκεφτείτε, ότι με fast track διαδικασίες οι περισσότερες εγκρίσεις αιτήσεων ασύλου που μπορούν να δοθούν, για ένα χρόνο, είναι 22.000. Αντιλαμβάνεστε, όταν αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 60.000 – 70.000 ανθρώπους και δεν ξέρω πόσοι από αυτούς θα ζητήσουν άσυλο και με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει ο επαρκής αριθμός υπαλλήλων και μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να μπορούν να εξετασθούν οι 22.000 αιτήσεις, χωρίς εφέσεις, πόσο δύσκολο είναι το πρόβλημα.

Print
1479 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω